Arjen säästöt auttavat, kun inflaatio iskee kukkaroon

Taloudellisesti epävarmoina aikoina moni hakee säästökohteita niin ruokaostoksista kuin energiakuluistakin. Keräsimme vinkkejä, joilla säästää arjen asioinnissa.

Käynnissä olevat Eastonin K-Citymarketin Arjen säästöjä -päivät ovat hyvä tilaisuus tehdä edullisempia ostoksia.

Valitse edullisesti ruokakaupassa

Inflaatio tuntuu ihmisten kukkarossa, kun talousnäkymät ovat muuttuneet entistä sumuisemmiksi. Samalla rahalla saa selkeästi vähemmän tavaroita ja palveluita, mikä vaikeuttaa ihmisten raha-asioita.

Onneksi ruokakaupassa voi säästää paljonkin vertailemalla tuotteita ja tekemällä edullisempia valintoja. Ruoka- ja päivittäistavaraostoksilla olennaista ovat hyvä suunnittelu ja huomion kiinnittäminen kilohintoihin. Säästöä tulee myös kun valitsee ostoskoriin kaupan omia merkkejä. Kokosimme yhteen muutaman seikan, jolla voi tehdä arjen säästöjä päivittäisten ostojen suhteen.

Suunnittele ruokaostokset etukäteen

Suunnittelemalla esimerkiksi viikon ruoat ennakkoon ja käymällä kerran viikossa isosti ruokakaupassa, voi vähentää heräteostosten määrää. Toinen vaihtoehto on kokeilla ruokien etukäteissuunnittelua tilaamalla ruoat kotiin tai kaupan noutopisteelle valmiiksi keräiltynä. Keräilyssä ja noutopisteelle tilatessa on todella helppo valita suuria pakkauskokoja ja välttää painavien ostosten nostelua.

Itse hyödynnän tätä paljon ja valkkaan usein edullisimmat noutoikkunat verkkokaupasta. Verkkokaupan tilaukseni ovat perinteisesti todella suuria mutta tilaus maksaa itsensä takaisin siinä, etten mene kauppaan tekemään heräteostoksia.


Katso yksikköhintaa

Ruokaostoksissa ja kodin tavaroissa kannattaa aina suunnata katse kilo- tai litrahintoihin sekä pakkauskokoihin. Suuremmissa pakkauksissa kilohinta on usein matalampi, sillä pakkausmateriaalin kustannuksen osuus pienenee. Esimerkiksi pyykinpesuaineissa säästöpakkaus voi tuntua todella suurelta, mutta kilohinta on reilusti pienempi kuin pienissä pakkauksissa. Monissa tuotteissa on myös täyttöpakkauksia! Esimerkiksi kauniin ja käytännöllisen pumppupullossa olevan käsisaippuan voi täyttää täyttöpakkauksella, jonka kilohinta voi olla puolet matalampi kuin alkuperäisessä pullossa olevan saippuan. Samalla tekee ekoteon, kun hyödyntää pakkausmateriaalin loppuun saakka.


Hyödynnä kaupan omat merkit

Kaupan omilla merkeillä on usein loistavia tuotteita perusarkeen. Esimerkiksi Pirkka-tuotesarjaan kuuluu yli 2 800 tuotetta, joilla on erinomainen hinta–laatusuhde ja jotka ovat yleensä muita merkkituotteita edullisempia. K-menu -tuotesarja taas tarjoaa arjen peruselintarvikkeita hyvin edullisesti. K-Menu tuotteita on noin 300 ja ne ovat kaikki laadukkaita ja arkeen sopivia perustuotteita, kuten tuorelihoja, lihajalosteita, makaroneja, mehuja, pakasteita ja säilykkeitä.

Meidän perheessämme on esimerkiksi vallan siirrytty Heinzin ketsupista Pirkkaan mutta jos tilanne vaatii, otamme kokeiluun K-Menun ketsupin. K-Menun tuotteista suosikkejamme (hieman herkkupainotteisesti) ovat jäätelötuutit monipakkauksessa, vohvelit ja aprikoosipiiraat. Näiden hinta on kolmasosa vastaavasta brändituotteesta.

Osta tarjouksesta ja sesonkien mukaan

Taloustilanteen heikentyminen on saanut minut kiinnittämään entistä enemmän huomiota tarjouksiin. Olen aiemminkin seurannut sesonkeja ja esimerkiksi hedelmien ja vihannesten kanssa käytämme aina satokauden tarjoamia tuotteita, joiden kilohinta on matala. Nyt olen siirtynyt tekemään esimerkiksi vaippaostokset aina tarjouksesta.

K-Citymarketin Mammuttimarkkinat- ja Arjen säästöjä -päivien aikana täydennämme vaippavarastot sekä wc- ja talouspaperivarastot tappiin saakka. Tässä siis tilaisuus hankkia tuotteita, joita kotona kuluu paljon.

Nyt meneillään olevat Arjen säästöjä -päivät jatkuvat Eastonin K-Citymarketissa 19.–29.1.2023.

Viimeisenä säästeliäs kuluttaminen!

Kauppaostoksissa säästäminen on vain osa arjen säästämistä. Valintoja voi tehdä myös kotona muilla arjen osa-aluilla. Käytä kaikki ostamasi ruoka ja vähennä hävikkiä. Kaavi shampoo- ja saippuapullot loppuun saakka. Älä lotraa suihkussa ja mieti, miten voisit säästää energiakuluissa. Kun pitää mielessä kohtuuden ja jakamisen, niin pienistä puroista koostuu joki, ja säästöt näkyvät suuremmassa mittakaavassa kuun lopussa. On aina helpompaa vähentää kuluja kuin lisätä tuloja.

Onneksi ennakointi ja säästeliäisyys ovat asioita, joihin voi oppia.

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Myyntipäivä Bewen kirppiksellä kannatti. Tule myymään tai ostoksille Itiksen isoimmalle kirppikselle

Kahvilan pitäminen Eastonin ulkoparkkipaikan sunnuntaikirppiksellä oli hauskaa puuhaa. Tule sinäkin kokeilemaan miten kauppa käy yhdellä Itä-Helsingin suurimmista kirppiksistä.

Neuvosta vaari
19.05.2023

Idän Mammuttimarkkinat ja Mammutin beesissä tarjoavat kovia tarjouksia 17.–28.5.

Keväiset Mammuttimarkkinat ja Eastonin Mammutin beesissä -tarjoustapahtuma tulevat taas. Tarjoukset ovat nyt kovempia kuin koskaan, joten suuntaa edullisille ostoksille idän omaan Eastoniin.

Neuvosta vaari
15.05.2023

Jussi hoitaa – Idän paras pyörähuolto palvelee Intersport Eastonissa

Tervetuloa Intersport Eastonin pyörähuoltoon, jossa laitetaan polkupyörät kesäkuntoon.

Neuvosta vaari
09.05.2023

Puhdas auto lisää ajomukavuutta – kurvaa siis Car Stationiin

Keväällä kadut pöllyävät likaa ja autot kaipaavat säännöllistä huoltoa ja pesua. Autopesut onnistuvat Eastonin Car Stationissa kauppakäynnin yhteydessä ilman odottelua.

Neuvosta vaari
02.05.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje