Sitä itää

Tässäpä siitä harvinainen kanta-asiakasohjelma, että se tuottaa iloa sekä yksilölle että yhteisölle ostos kerrallaan! Jokainen Eastonissa tehty asiointikerta kerryttää sponsorointipottia, joka sijoitetaan äänestyksessä valitulle kohteelle. Sitä itää -kohde voi olla vaikkapa yhteinen tila tai paikallinen tapahtuma.
Lue lisää Sitä itää -ohjelmasta

Ehdota

Vinkkaa asiaa, paikkaa tai ilmiötä seuraavaan äänestykseen.

Äänestä

Anna äänesi ja vaikuta, mikä on seuraava keräyskohde.

Kerrytä

Jokainen Eastonissa tehty ostos kerryttää yhteistä hyvää Itä-Helsingin alueelle.

Pienennä

Ehdota seuraavaa Sitä itää -kohdetta

Haemme nyt kohde-ehdotuksia seuraavaan äänestykseen. Ehdota meille itähelsinkiläistä asiaa, paikkaa, ilmiötä tai vaikkapa seuraa, joka mielestäsi kaipaisi Sitä itää -ohjelman sponsorointia. Mikäli kohteelle on olemassa vastuutaho, joka voisi hallinnoida hanketta, mainitse se hakemuksessasi. Esiraatimme valitsee ehdotuksista kolme lopulliseen äänestykseen. Kartalta näet jo ehdotettuja kohteita. Tutustu Sitä itää -ohjelman sääntöihin.

Aloita etsimällä kohteesi sijainti ja asettamalla karttaan merkki sen kohdalle klikkaamalla.

Tai
 • Täytä alla olevat kentät

  Julkaisemme nämä sivustolla moderaation jälkeen.


 • Ilmoittajan yhteystiedot

  Emme julkaise näitä sivustolla.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Jatka ›

Ehdotetut kohteet

Selaa tästä ehdotuksia seuraavaksi Sitä itää -kohteeksi. Eastonin raati valitsee ehdotuksista kolme lopulliseen äänestykseen.

Kevään  2020 Sitä Itää kohde oli Apuna ry.

Kevään 2020 Sitä Itää -kohteeksi valittiin Itä-Helsingistä käsin toimiva Apuna ry. Tällä kertaa kauppakeskus valitsi sponsoroitavan kohteen ilman ehdotus- ja äänestyskierrosta.

Koronavirus ajoi kevään aikana monia perheitä akuuttiin ahdinkoon ja tuki päätettiin kohdentaa suoraan heille. Kohteeksi valittiin Kontulasta käsin toimiva hyväntekeväisyysyhdistys Apuna ry, joka tarjoaa ruoka- ja vaateapua pääkaupunkiseudulla asuville apua tarvitseville lapsiperheille.

Sponsorointiraha 3000 € annettiin Apuna ry:n käyttöön K-ryhmän 50 € ruokalahjakortteina, jotka yhdistys jakoi 60 itähelsinkiläisille Apunasta apua hakeneelle perheelle.

SPONSOROINTISUMMA
3000 €

Nyt on aika vaikuttaa! Kevään 2021 Sitä itää -ohjelma on käynnistynyt!

Ehdota itähelsinkiläistä kohdetta, joka mielestäsi kaipaisi tukea tai sponsorointia juuri nyt. Merkkaa ehdotuksesi karttaan nyt heti tai viimeistään 25.4.2021 mennessä! Tehdään idästä parempi yhdessä. 💜

Syksyn 2019 Sitä Itää -äänestyskohteet

Itä-Helsingin Saapasryhmän tukikohdan kalustaminen

1307 ääntä

Saapastyön vapaaehtoisille elintärkeä tukikohta on Kontulan Kaarikujalla sijaitseva huoneisto, joka kaipaa kipeästi kalusteita.

Näytä lisää
Voittaja!

Itä-Helsingin Saapasryhmän tukikohdan kalustaminen

Saapastoiminta on etsivää erityisnuorisotyötä, jota tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Viikonloppuiltaisin saapastyön vapaaehtoisille elintärkeä tukikohta on Kontulan Kaarikujalla sijaitseva huoneisto. Putkiremontin jäljiltä huoneisto kaipaa kipeäasti uusia kalusteita, mutta rahoitusta sille ei ole. 3000€ lahjoituksella saataisiin toiminnan kannalta merkittävä tila palvelemaan saapasvapaaehtoisia seuraavatkin vuosikymmenet. Itä-Helsingin Saapasryhmä on perustettu vuonna 1986 Mikaelin seurakunnan toimesta.

Haaveiden kääntöraide –dokumentin viimeistelytyöt

317 ääntä

Rosoisesta Itä-Helsingistä kertovan dokumentin viimeistely esityskuntoon.

Näytä lisää
Äänestys päättynyt

Haaveiden kääntöraide –dokumentin viimeistelytyöt

Kinokokko Ky

Itä-Helsingissä on monta kerrosta. Dokumenttielokuva Haaveiden kääntöraide seuraa vuoden ajan Herttoniemen ja Vuosaaren väliä seilaavien Aksan, Tapion ja Tonin elämää - ilon, epätoivon, itsetuhon ja ystävyyden täyttämiä hetkiä Itä-Helsingin metroasemilla ja -junissa. Elokuva raottaa ovea maailmaan, jonne kuka tahansa meistä voi tahtomattaan joutua. Se päästää ääneen ne, joilla ei yhteiskunnan ja ihmisten silmissä ole erityistä ihmisarvoa. Dokumenttia on tehty omakustanteisesti, Sitä Itää –sponsorointirahalla saataisiin viimeisteltyä elokuvan leikkaus, äänityöt ja värimäärittely.

FC Kontu kalusteita iltapäiväkerhoon ja harjoitusvälineitä yhteiskäyttöön

869 ääntä

FC Kontun iltapäiväkerhotilojen ehostus ja harjoitusvälineitä seuran yhteiskäyttöön.

Näytä lisää
Äänestys päättynyt

FC Kontu kalusteita iltapäiväkerhoon ja harjoitusvälineitä yhteiskäyttöön

FC Kontu on pelaajamäärältään yksi Helsingin piirin suurimmista jalkapalloseuroista sekä merkittävä paikallinen toimija Kontulassa ja sen lähialueilla. Seuran toimitiloissa järjestetään myös iltapäiväkerhotoimintaa. Sitä itää –rahalla voitaisiin ehostaa iltapäiväkerhotilaa viihtyisämmäksi sekä hankkia harjoitusvälineitä, kuten pikku maaleja, potkuseiniä ja koordinaatioharjoittelussa käytettävää välineistöä koko seuran yhteiseen käyttöön.

Vuosaaren VPK hankki Sitä Itää -sponsorointituella uusia harjoitusasuja

 

Vuosaaren VPK ry.

Vuosaaren VPK:n junioriosaston toiminta oli vaikeutunut, koska nuorten harjoitusasut alkoivat olla liian huonokuntoisia. VPK ei myöskään pystynyt ottamaan enää uusia jäseniä, koska yhdistyksellä ei ollut varaa hankkia uusia harjoitusasuja.

Sitä Itää -sponsorointisummalla hankittiin yli 20 uutta harjoitusasua.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Pesäpalloseura Roihu ry.

Roihuvuoressa aktiivisesti toimiva pesäpalloseura pelaa pelinsä Roihuvuoren pesäpallokentällä. Roihun kentällä buffettikäytössä on ikivanha kontti, joka on laho ja ampiaispesien tyyssija ja siten käyttökelvoton.

Sitä Itää –sponsorointirahalla mahdollistetaan uuden buffet-kontin hankinta ja ehostus.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Helsingin Mikaelin seurakunnan Saapasryhmä

Saapastoiminta on etsivää erityisnuorisotyötä, jota tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.
Viikonloppuiltaisin saapastyön vapaaehtoisille elintärkeä tukikohta on Kontulan Kaarikujalla sijaitseva huoneisto. Putkiremontin jäljiltä huoneisto kaipasi kipeäasti uusia kalusteita, mutta rahoitusta sille ei ollut. Sitä Itää -sponsorointirahalla saatiin huoneisto kalustettua ja nyt se  palvelee saapasvapaaehtoisia seuraavatkin vuosikymmenet.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €

SITÄ ITÄÄ -KOHTEET

Yhteisöllisen Sitä Itää – asiakkuusohjelmamme kautta olemme sponsoroineet jo seuraavia kohteita:
Mielenterveysseura MieTo Ry.

Historian ensimmäisen Sitä itää -kampanjan avulla MieTo Ry pystyi kattamaan ryhmätoimintaansa ja tapahtumiensa kustannuksia, joihin suunnitellut varat jouduttiin käyttämään kunnostamistöihin, mm. hajonneen yhteysveneen korjaamiseen.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Puotinkylän Valtti Ry.

Puotikylän Valtti on yli tuhannen pelaajan urheiluseura. Suurin osa pelaajista on Itä-Helsingin alueen junioreja – sekä tyttöjä että poikia.

Sitä Itää – yhteisöllisen asiakkuusohjelman avulla mahdollistetaan 5-8 juniorijalkapalloilijan harrastuksen jatkuminen perheiden taloustilanteesta huolimatta.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje