Sitä itää

Tässäpä siitä harvinainen kanta-asiakasohjelma, että se tuottaa iloa sekä yksilölle että yhteisölle ostos kerrallaan! Jokainen Eastonissa tehty asiointikerta kerryttää sponsorointipottia, joka sijoitetaan äänestyksessä valitulle kohteelle. Sitä itää -kohde voi olla vaikkapa yhteinen tila tai paikallinen tapahtuma.
Lue lisää Sitä itää -ohjelmasta

Äänestä

Anna äänesi ja vaikuta seuraavan keräyskohteen valintaan.

Kerrytä

Jokainen Eastonissa tehty ostos kerryttää yhteistä hyvää Itä-Helsingin alueelle.

Ehdota

Vinkkaa asiaa, paikkaa tai ilmiötä seuraavaan äänestykseen.

SITÄ ITÄÄ -ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT

Tänä vuonna Sitä itää -kampanjamme ei mennyt ihan cha cha chaa.. Äänenlaskentatekniikkamme petti, emmekä saa alusta saakka tiukasti kamppailleen finalistikaksikkomme todellisia äänimääriä mitenkään varmistettua.
Tästä syystä tyydymme tällä kertaa sopupeliin ja jaamme Eastonissa tehdyistä ostoista kerrytetyn 3000 € avustussumman tasan Rastipartion ja taekwondoseura Wondon kesken.
Kiitos kaikille äänestäjille ja paljon onnea voittajille! Alkukesästä kerromme, kuinka kilpailijamme ovat rahansa käyttäneet ja mitä kivaa niillä on itähelsinkiläisille hankittu.
Seuraava Sitä itää -äänestyksemme alkaa syksyllä ja siihen mennessä lupaamme hioa sivustomme tekniikan kuntoon.
Pienennä

Massit itään! Äänestä suosikkiasi Sitä itää -ohjelmaamme

Sitä itää -kanta-ohjelma tukee Itä-Helsingin yhteisöllisyyttä ohjaamalla osan Easton Helsinki -kauppakeskuksessa kampanja-aikana käytetyistä euroista itähelsinkiläisten toimijoiden tukemiseen. Äänestä suosikkiasi nyt!

Itä-Helsinki ja paikallisuus ovat tärkeä osa Eastonin identiteettiä ja siksi haluamme osallistua monipuolisesti lähialueemme kehittämiseen. Tästä ajatuksesta sain alkunsa Sitä itää -kanta-asiakasohjelmamme, jonka myötä tuemme kahdesti vuodessa toimijoita, joiden uskomme tuovan iloa mahdollisemman monelle Itä-Helsingissä asuvalle.

Muutama viikko sitten pyysimme ehdotuksia toimijoita, jotka omalla tekemisellään edistävät Itä-Helsingin yhteisöllisyyttä, moninaisuutta ja hyvinvointia. Ehdotuksia tuli runsaasti, kiitos niistä kaikista!

On aika äänestää!

Näistä ehdotuksista valitsimme jatkoon kolme toimijaa, mutta nyt on sinun aikasi vaikuttaa. Tutustu siis ehdokkaisiimme skrollaamalla sivua alaspäin ja äänestä suosikkiasi viimeistään 25.4.2023.  Silloin selviää, kuka ehdokkaista saa jopa 3000 euron tuen toiminnalleen.

Mikäli äänestäminen ei onnistu, kokeile tyhjentää selaimesi välimuisti ja äänestä sitten uudelleen.

Lahjoitettava summa kerätään Easton Helsingissä kampanja-aikana tehdyistä ostoista. Mikäli haluat suosikkisi voittavan, vinkkaa äänestyksestä myös kavereillesi.

Tutustu Sitä itää -ohjelman sääntöihin tästä.

 

Aloita etsimällä kohteesi sijainti ja asettamalla karttaan merkki sen kohdalle klikkaamalla.

Tai
 • Täytä alla olevat kentät

  Julkaisemme nämä sivustolla moderaation jälkeen.


 • Ilmoittajan yhteystiedot

  Emme julkaise näitä sivustolla.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Jatka ›

Tutustu Sitä itää 2023 -finalisteihin

 

Massia itään! Äänestä ja hommaa rahaa huudeillesi
Mikä  ihmeen Sitä itää?

Paikallisena toimijana Easton Helsinki haluaa osallistua aktiivisesti Itä-Helsingin kehittämiseen. Siksi loimme Sitä itää -ohjelman, jossa tuemme itähelsinkiläisiä toimijoita kauppakeskuksessamme tehtyjen ostojen perusteella.

Kaikista saamistamme ehdotuksista valitsimme finaaliin kolme toimijaa, mutta voittajasta päättävät itähelsinkiläiset itse.

Tutustu siis ehdokkaisiimme ja äänestä suosikkiasi.

Eniten ääniä saanut toimija on seuraava Sitä itää -kohteemme, jolle jokainen Eastonissa kampanja-aikana tehty asiointi kerryttää lisää rahaa toimintaan – maksimissaan jopa  3000 €.

Tehdään Itä-Helsingistä parempi paikka ostos kerrallaan!

Kevään 2022 Sitä itää -voittajaksi äänestettiin FC Kontu -jalkapalloseura Kontulasta!

FC Kontu vei voiton 1031 äänellä kun toiseksi tullut Myllypuron Mustarastaat -partiolippukunta tarjosi 895 äänellään hyvän vastuksen.  Lämmin kiitos kaikille finalisteille ja kaikille äänestäjille!

FC Kontu on Itä-Helsingin alueella toimiva jalkapalloseura, joka tunnetaan alueen lasten ja nuorten liikuttajana. FC Kontu käyttää sponsorirahansa vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

Vuosaaren VPK hankki Sitä Itää -sponsorointituella uusia harjoitusasuja

 

SITÄ ITÄÄ -KOHTEET

Yhteisöllisen Sitä Itää – asiakkuusohjelmamme kautta olemme sponsoroineet jo seuraavia kohteita:
Mielenterveysseura MieTo Ry.

Historian ensimmäisen Sitä itää -kampanjan avulla MieTo Ry pystyi kattamaan ryhmätoimintaansa ja tapahtumiensa kustannuksia, joihin suunnitellut varat jouduttiin käyttämään kunnostamistöihin, mm. hajonneen yhteysveneen korjaamiseen.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Puotinkylän Valtti Ry.

Puotikylän Valtti on yli tuhannen pelaajan urheiluseura. Suurin osa pelaajista on Itä-Helsingin alueen junioreja – sekä tyttöjä että poikia.

Sitä Itää – yhteisöllisen asiakkuusohjelman avulla mahdollistetaan 5-8 juniorijalkapalloilijan harrastuksen jatkuminen perheiden taloustilanteesta huolimatta.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
African Care ry

Meri-Rastilassa toimiva African Care ry järjestää kotoutumista tukevaa hyvinvointi- ja kohtaamistoimintaa Suomeen muuttaneille naisille. Toiminnassa tärkeää ovat kulttuurien kohtaaminen, ajatustenvaihto, suomen kielen oppiminen sekä ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten tutustuminen. Yhdistys käytti avustuksen toimitilojensa viihtyvyyden parantamiseen hankkien sinne mm. uusia huonekaluja, viherkasveja ja pelejä, sekä lastenhoitohuoneeseen leluja ja opetustarvikkeita.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Vuosaaren VPK ry.

Vuosaaren VPK:n junioriosaston toiminta oli vaikeutunut, koska nuorten harjoitusasut alkoivat olla liian huonokuntoisia. VPK ei myöskään pystynyt ottamaan enää uusia jäseniä, koska yhdistyksellä ei ollut varaa hankkia uusia harjoitusasuja.

Sitä Itää -sponsorointisummalla hankittiin yli 20 uutta harjoitusasua.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Pesäpalloseura Roihu ry.

Roihuvuoressa aktiivisesti toimiva pesäpalloseura pelaa pelinsä Roihuvuoren pesäpallokentällä. Roihun kentällä buffettikäytössä on ikivanha kontti, joka on laho ja ampiaispesien tyyssija ja siten käyttökelvoton.

Sitä Itää –sponsorointirahalla mahdollistetaan uuden buffet-kontin hankinta ja ehostus.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Helsingin Mikaelin seurakunnan Saapasryhmä

Saapastoiminta on etsivää erityisnuorisotyötä, jota tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.
Viikonloppuiltaisin saapastyön vapaaehtoisille elintärkeä tukikohta on Kontulan Kaarikujalla sijaitseva huoneisto. Putkiremontin jäljiltä huoneisto kaipasi kipeäasti uusia kalusteita, mutta rahoitusta sille ei ollut. Sitä Itää -sponsorointirahalla saatiin huoneisto kalustettua ja nyt se  palvelee saapasvapaaehtoisia seuraavatkin vuosikymmenet.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje