Sitä itää

Tässäpä siitä harvinainen kanta-asiakasohjelma, että se tuottaa iloa sekä yksilölle että yhteisölle ostos kerrallaan! Jokainen Eastonissa tehty asiointikerta kerryttää sponsorointipottia, joka sijoitetaan äänestyksessä valitulle kohteelle. Sitä itää -kohde voi olla vaikkapa yhteinen tila tai paikallinen tapahtuma.
Lue lisää Sitä itää -ohjelmasta

Ehdota

Vinkkaa asiaa, paikkaa tai ilmiötä seuraavaan äänestykseen.

Äänestä

Anna äänesi ja vaikuta seuraavan keräyskohteen valintaan.

Kerrytä

Jokainen Eastonissa tehty ostos kerryttää yhteistä hyvää Itä-Helsingin alueelle.

Pienennä

Kiitos kaikista Sitä itää -ehdotuksista. Näin teemme idästä entistä paremman

Itä on ihmeitä täynnä: inspiroivia tekijöitä, yhteisöjä, seuroja, järjestöjä ja kollektiiveja, jotka omalla toiminnallaan tuottavat iloa meille kaikille.

Oman toimintansa ohella Easton Helsinki haluaa osallistua aktiivisesti alueen yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Tätä varten olemme luoneet Sitä itää -kanta-asiakasohjelman, jonka myötä osa Eastonissa käytetyistä euroista suunnataan itähelsinkiläisten kohteiden tukemiseen.

Keväällä ja syksyllä toteutettavassa Sitä itää -ohjelmassa tuettavat toimijat valitaan yleisön ehdotusten perusteella ja myös voittajasta päätetään yhteisellä äänestyksellä. Kilpailuaikana jokainen kauppakeskuksessamme tehty ostos kerryttää yhteistä pottia, joka lopuksi lahjoitetaan äänestyksen voittajalle. Tuen maksimisumma on 3000 euroa.

Sitä itää -ohjelmamme ehdotusaika on nyt päättynyt. Lämmin kiitos kaikista ehdotuksista.

Saimme jälleen monta hyvää ideaaa itähelsinkiläistä yhteisöä rikastuttavista toimijoista. Otamme nyt pienen tauon, käymme ehdotukset läpi ja valitsemme kolme ehdotusta finaaliin.

Kun finaalin aika koittaa, voittajasta päätetään yleisöäänestyksellä. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, kuka finalisteista saa maksimissaan 3000 € tuen toiminnalleen. Tuon rahan toimijat voivat käyttää omaan toimintaansa etukäteen ehdottamallaan tavalla. Tuki kerrytetään Easton Helsingissä kampanja-aikana tehtyjen ostosten perusteella.

Jos haluat suosikkisi voittavan, kannatta kisasta vinkata myös kavereille.

Tutustu Sitä itää -ohjelman sääntöihin tästä.

 

Aloita etsimällä kohteesi sijainti ja asettamalla karttaan merkki sen kohdalle klikkaamalla.

Tai
 • Täytä alla olevat kentät

  Julkaisemme nämä sivustolla moderaation jälkeen.


 • Ilmoittajan yhteystiedot

  Emme julkaise näitä sivustolla.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Jatka ›

Tutustu Sitä itää 2023 -finalisteihin

 

Massia itään! Pian alkaa Sitä itää -finaali

Etsimme taas hyviä ehdotuksia itähelsinkiläistä yhteisöllisyyttä rakentavista toimijoista ja saimmekin niitä  mukavan määrän. Lämmin kiitos kaikille ehdotusten jakajille. 💜

Vetäydymme nyt pienelle tauolle, käymme ehdotuksia läpi ja esittelemme sitten kolme finalistiamme äänestykseen. Finaaliin valitsemme toimijoita, joiden tekeminen tarjoaisi Itä-Helsinkiin mahdollisimman paljon iloa, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Jää siis seuraamaan tilannetta.

Mikä Sitä itää?

Me Easton Helsingissä haluamme osallistua Itä-Helsingin kehittämiseen ja siksi loimme ohjelman, jossa tuemme itähelsinkiläisiä toimijoita taloudellisesti kahdesti vuodessa. Äänestyksen voittajasta päättävät itähelsinkiläiset itse.

Eniten ääniä saanut toimija on seuraava Sitä itää -kohteemme, jolle jokainen Eastonissa  kampanja-aikana tehty asiointi kerryttää lisää rahaa toimintaan – maksimissaan jopa  3000 €.

Tehdään Itä-Helsingistä parempi paikka ostos kerrallaan!

Kevään 2022 Sitä itää -voittajaksi äänestettiin FC Kontu -jalkapalloseura Kontulasta!

FC Kontu vei voiton 1031 äänellä kun toiseksi tullut Myllypuron Mustarastaat -partiolippukunta tarjosi 895 äänellään hyvän vastuksen.  Lämmin kiitos kaikille finalisteille ja kaikille äänestäjille!

FC Kontu on Itä-Helsingin alueella toimiva jalkapalloseura, joka tunnetaan alueen lasten ja nuorten liikuttajana. FC Kontu käyttää sponsorirahansa vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen.

Kevään 2022 Sitä itää -äänestys

FC Kontu – liikunnan iloa lapsille ja nuorille

ääntä

Kontulassa toimiva jalkapalloseura tarjoaa liikunnan iloja monenikäisille ja -taustaisille lapsille ja nuoriille. Avustuksella seura turvaisi myös vähävaraisten lasten harrastusmahdollisuudet.

Näytä lisää
Äänestä
Täytä äänestykseen vaadittavat kentät. Voit äänestää kerran.

FC Kontu – liikunnan iloa lapsille ja nuorille

FC Kontu on Itä-Helsingin alueella toimiva jalkapalloseura, joka tunnetaan kasvattajaseurana ja alueen lasten ja nuorten liikuttajana. FC Kontussa pelaa reilut tuhat harrastajaa. Seuran perustoiminta-alueen erityispiirteet näkyvät seuran ja joukkueiden arjessa pelaajien taustojen rikkautena ja monimuotoisuutena. Sitä itää -avustuksen seura käyttäisi vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen turvaamiseksi. 3 000 eurolla voitaisiin tukea vähintään kymmenen pelaajan jalkapalloharrastusta.

Satumaan Dynamo – Kunnostettuja pyöriä ja lisää pyöräilykulttuuria Itä-Helsinkiin

ääntä

Roihuvuorelainen pyöräilykerho ja paja- edistää pyöräilyn iloja ja tahtoo kunnostaa polkupyöriä itähelsinkiläisten käyttöön.

Näytä lisää
Äänestä
Täytä äänestykseen vaadittavat kentät. Voit äänestää kerran.

Satumaan Dynamo – Kunnostettuja pyöriä ja lisää pyöräilykulttuuria Itä-Helsinkiin

Satumaan Dynamo on roihuvuorelainen yhteisöllinen pyöräkerho ja -paja, jonka tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikissa muodoissaan. Yhteisö kunnostaa ja kierrättää romutettavaksi päätyviä polkupyöriä ja auttaa itähelsinkiläisiä pyörien huollossa ja kunnostamisessa. Sitä itää -avustuksen yhteisö käyttäisi varaosien hankintaan ja jakaisi sitten kunnostamiaan pyöriä itähelsinkiläisille ilmaiseksi tai nimelliseen 5 euron hintaan.

Myllypuron Mustarastaat – Partiotoimintaa lapsille ja perheille

ääntä

Myllypurossa toimiva uusi partiolippukunta haluaa tarjota ulkoiluun ja retkeilyyn liittyviä kokemuksia lapsille ja nuorille varallisuudesta riippumatta.

Näytä lisää
Äänestä
Täytä äänestykseen vaadittavat kentät. Voit äänestää kerran.

Myllypuron Mustarastaat – Partiotoimintaa lapsille ja perheille

Myllypuron Mustarastaat on vuoden alussa toimintansa aloittanut partiolippukunta Myllypurossa. Lippukunta järjestää vapaaehtoisvoimin viikkotoimintaa lapsille ja lapsiperheille. Toiminnassa painotetaan ulkoilua ja retkeilyä edistäen lasten ja nuorten luontoon tutustumista ja liikunnallista elämäntapaa. Sitä itää -sponssilla lippukunta hankkisi lainattavia retkeilyvarusteita ja jakaisi leiristipendejä alueen vähävaraisille lapsille ja nuorille.

Vuosaaren VPK hankki Sitä Itää -sponsorointituella uusia harjoitusasuja

 

SITÄ ITÄÄ -KOHTEET

Yhteisöllisen Sitä Itää – asiakkuusohjelmamme kautta olemme sponsoroineet jo seuraavia kohteita:
Mielenterveysseura MieTo Ry.

Historian ensimmäisen Sitä itää -kampanjan avulla MieTo Ry pystyi kattamaan ryhmätoimintaansa ja tapahtumiensa kustannuksia, joihin suunnitellut varat jouduttiin käyttämään kunnostamistöihin, mm. hajonneen yhteysveneen korjaamiseen.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Puotinkylän Valtti Ry.

Puotikylän Valtti on yli tuhannen pelaajan urheiluseura. Suurin osa pelaajista on Itä-Helsingin alueen junioreja – sekä tyttöjä että poikia.

Sitä Itää – yhteisöllisen asiakkuusohjelman avulla mahdollistetaan 5-8 juniorijalkapalloilijan harrastuksen jatkuminen perheiden taloustilanteesta huolimatta.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
African Care ry

Meri-Rastilassa toimiva African Care ry järjestää kotoutumista tukevaa hyvinvointi- ja kohtaamistoimintaa Suomeen muuttaneille naisille. Toiminnassa tärkeää ovat kulttuurien kohtaaminen, ajatustenvaihto, suomen kielen oppiminen sekä ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten tutustuminen. Yhdistys käytti avustuksen toimitilojensa viihtyvyyden parantamiseen hankkien sinne mm. uusia huonekaluja, viherkasveja ja pelejä, sekä lastenhoitohuoneeseen leluja ja opetustarvikkeita.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Vuosaaren VPK ry.

Vuosaaren VPK:n junioriosaston toiminta oli vaikeutunut, koska nuorten harjoitusasut alkoivat olla liian huonokuntoisia. VPK ei myöskään pystynyt ottamaan enää uusia jäseniä, koska yhdistyksellä ei ollut varaa hankkia uusia harjoitusasuja.

Sitä Itää -sponsorointisummalla hankittiin yli 20 uutta harjoitusasua.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Pesäpalloseura Roihu ry.

Roihuvuoressa aktiivisesti toimiva pesäpalloseura pelaa pelinsä Roihuvuoren pesäpallokentällä. Roihun kentällä buffettikäytössä on ikivanha kontti, joka on laho ja ampiaispesien tyyssija ja siten käyttökelvoton.

Sitä Itää –sponsorointirahalla mahdollistetaan uuden buffet-kontin hankinta ja ehostus.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Helsingin Mikaelin seurakunnan Saapasryhmä

Saapastoiminta on etsivää erityisnuorisotyötä, jota tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.
Viikonloppuiltaisin saapastyön vapaaehtoisille elintärkeä tukikohta on Kontulan Kaarikujalla sijaitseva huoneisto. Putkiremontin jäljiltä huoneisto kaipasi kipeäasti uusia kalusteita, mutta rahoitusta sille ei ollut. Sitä Itää -sponsorointirahalla saatiin huoneisto kalustettua ja nyt se  palvelee saapasvapaaehtoisia seuraavatkin vuosikymmenet.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje