Sitä itää

Tässäpä siitä harvinainen kanta-asiakasohjelma, että se tuottaa iloa sekä yksilölle että yhteisölle ostos kerrallaan! Jokainen Eastonissa tehty asiointikerta kerryttää sponsorointipottia, joka sijoitetaan äänestyksessä valitulle kohteelle. Sitä itää -kohde voi olla vaikkapa yhteinen tila tai paikallinen tapahtuma.
Lue lisää Sitä itää -ohjelmasta

Kerrytä

Jokainen Eastonissa tehty ostos kerryttää yhteistä hyvää Itä-Helsingin alueelle.

Ehdota

Vinkkaa asiaa, paikkaa tai ilmiötä seuraavaan äänestykseen.

Äänestä

Anna äänesi ja vaikuta seuraavan keräyskohteen valintaan.

Pienennä

Kevään 2021 ehdotuskierros on päättynyt

Ilmoitamme seuraavasta ehdotuskierroksesta kun sen aika koittaa.

Silloin toimitaan näin: Ehdota meille itähelsinkiläistä asiaa, paikkaa, ilmiötä tai vaikkapa seuraa, joka mielestäsi kaipaisi Sitä itää -ohjelman sponsorointia. Mikäli kohteelle on olemassa vastuutaho, joka voisi hallinnoida hanketta, mainitse se hakemuksessasi. Esiraatimme valitsee ehdotuksista kolme lopulliseen äänestykseen. Kartalta näet jo ehdotettuja kohteita. Tutustu Sitä itää -ohjelman sääntöihin.

Aloita etsimällä kohteesi sijainti ja asettamalla karttaan merkki sen kohdalle klikkaamalla.

Tai
 • Täytä alla olevat kentät

  Julkaisemme nämä sivustolla moderaation jälkeen.


 • Ilmoittajan yhteystiedot

  Emme julkaise näitä sivustolla.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Jatka ›

Tutustu Sitä itää 2021 -finalisteihin

 

SITÄ ITÄÄ -ÄÄNESTYS ON RATKENNUT. VUODEN 2021 SITÄ ITÄÄ -KOHDE ON AFRICAN CARE RY

Iso kiitos kaikille äänestäjille!

Äänestyksen perusteella vuoden 2021 Sitä itää -kohteeksi valikoitui Rastilassa toimiva African Care ry, joka keräsi sunnuntaihin 23.5. klo 22 mennessä kaikkiaan 2537 ääntä.

Yhdistys haki tukea toimitilojensa kunnostamiseen, jotta se voisi paremmin edistää itähelsinkiläisten maahanmuuttajanaisten ja heidän lastensa kotiutumista sekä tutustumista ja ajatustenvaihtoa paikallisten naisten kanssa.

Avustuksella tiloihin aiotaan hankkia uusia kalusteita ja viherkasveja sekä lapsille leluja ja oppimisvälineitä.

UUSI SITÄ ITÄÄ -KOHTEEMME ON MERI-RASTILALAINEN AFRICAN CARE RY. ONNEA VOITTAJALLE!
 Monikulttuurisia hyvinvointipalveluja Meri-Rastilassa tarjoava African Care ry auttaa Suomeen muuttaneita naisia virastoasioissa, kieliopinnoissa ja suomalaisiin tutustumisessa tarjoamalla eritaustaisille ihmisille turvallisen paikan kohdata toisiaan.

Yhdistys toivoo toimintaansa lisää valtaväestöön kuuluvia suomalaisnaisia vaihtamaan elämänkokemuksia ja oppimaan vastaavasti muista kulttuureista. Parhaiten se onnistuu keskiviikkoisin järjestettävässä Kohtaamiskahvilassa, jossa tarjolla on rentoa keskustelua ja tutustumista.

SPONSOROINTISUMMA
3000 €

Kevään 2021 Sitä itää -äänestys

Helsingin teatterikoulu – voimaannuttavaa teatteriopetusta nuorille

105 ääntä

Matalan kynnyksen teatteritaideproduktio parantaisi etenkin syrjääntymisvaarassa olevien nuorten elämänlaatua.

Näytä lisää
Äänestys päättynyt

Helsingin teatterikoulu – voimaannuttavaa teatteriopetusta nuorille

Teatterin ja draamakasvatuksen voima piilee kuulluksi tulemisessa. Siksi mm. Puotilan kesäteatterilla toimiva Helsingin Teatterikoulu järjestäsi Sitä itää -avustuksella draamaprojektin itähelsinkiläisille nuorille, jotka ovat kärsineet koronarajoituksista harrastusten ollessa tauolla. 13–17-vuotiaille nuorille suunnatun, teatterialan ammattilaisten ohjaaman kurssin tavoitteena olisi parantaa nuorten itsetuntoa sekä kehittää omaa ääntä sekä vahvistaa hyväksytyksi tulemisen tunnetta. Noin 30 nuorelle tarjottu viikon mittainen produktio järjestettäisiin Itä-Helsingissä elokuussa 2021.

African Care ry – viihtyisä kohtaamispaikka maahanmuuttajanaisille

2537 ääntä

Rastilassa toimivan ryhmätoimintatilan ja lastenhoitohuoneen kunnostaminen edistäisivät ulkomaalaisten naisten kotoutumista.

Näytä lisää
Voittaja!

African Care ry – viihtyisä kohtaamispaikka maahanmuuttajanaisille

Meri-Rastilassa toimiva African Care ry järjestää kotoutumista tukevaa hyvinvointi- ja kohtaamistoimintaa Suomeen muuttaneille naisille. Toiminnassa tärkeää ovat kulttuurien kohtaaminen, ajatustenvaihto, suomen kielen oppiminen sekä ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten tutustuminen. Koska tämä onnistuu parhaiten viihtyisässä ympäristössä, seura hakee Sitä itää -avustusta tilojensa kunnostukseen. Ryhmätoimintatilaan sponssilla voitaisiin hankkia mm. uusia huonekaluja, viherkasveja ja pelejä, lastenhoitohuoneeseen leluja ja opetustarvikkeita.

WB-Pantterit – peliseuraa ja korisopetusta ulkokentillä

1792 ääntä

Kesäiset koriskentät kutsuvat itähelsinkiläisiä lapsia ja nuoria pelaamaan ja oppimaan lajia turvallisen aikuisen ohjauksessa.

Näytä lisää
Äänestys päättynyt

WB-Pantterit – peliseuraa ja korisopetusta ulkokentillä

Itä-Helsingin oma koripalloseura WB-Pantterit, jonka kesätukikohtana on Herttoniemenrannan liikuntapuisto. Koska monet Itä-Helsingin lapset ja nuoret ovat kärsineet korona-aikana harrastusten puutteesta, seura hakee avustusta kesäprojektiin, jossa seuran lajivalmentajat kiertäisivät idän koripallokentillä tarjoten palloja ja peliohjausta kaikille koriksesta kiinnostuneille. Kesän toimintapaikkoina olisivat ainakin Herttoniemenranta sekä Laajasalon ja Puotilan koriskentät. Mukaan pelailemaan voi tulla milloin vaan ilman ennakkoilmoittautumista. Avustus takaisi seuralle mahdollisuuden jatkaa edullista harrastustoimintaa syksyllä sisätiloissa.

Vuosaaren VPK hankki Sitä Itää -sponsorointituella uusia harjoitusasuja

 

SITÄ ITÄÄ -KOHTEET

Yhteisöllisen Sitä Itää – asiakkuusohjelmamme kautta olemme sponsoroineet jo seuraavia kohteita:
Mielenterveysseura MieTo Ry.

Historian ensimmäisen Sitä itää -kampanjan avulla MieTo Ry pystyi kattamaan ryhmätoimintaansa ja tapahtumiensa kustannuksia, joihin suunnitellut varat jouduttiin käyttämään kunnostamistöihin, mm. hajonneen yhteysveneen korjaamiseen.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Puotinkylän Valtti Ry.

Puotikylän Valtti on yli tuhannen pelaajan urheiluseura. Suurin osa pelaajista on Itä-Helsingin alueen junioreja – sekä tyttöjä että poikia.

Sitä Itää – yhteisöllisen asiakkuusohjelman avulla mahdollistetaan 5-8 juniorijalkapalloilijan harrastuksen jatkuminen perheiden taloustilanteesta huolimatta.

RAHAA KERRYTETTIIN:3000 €
Vuosaaren VPK ry.

Vuosaaren VPK:n junioriosaston toiminta oli vaikeutunut, koska nuorten harjoitusasut alkoivat olla liian huonokuntoisia. VPK ei myöskään pystynyt ottamaan enää uusia jäseniä, koska yhdistyksellä ei ollut varaa hankkia uusia harjoitusasuja.

Sitä Itää -sponsorointisummalla hankittiin yli 20 uutta harjoitusasua.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Pesäpalloseura Roihu ry.

Roihuvuoressa aktiivisesti toimiva pesäpalloseura pelaa pelinsä Roihuvuoren pesäpallokentällä. Roihun kentällä buffettikäytössä on ikivanha kontti, joka on laho ja ampiaispesien tyyssija ja siten käyttökelvoton.

Sitä Itää –sponsorointirahalla mahdollistetaan uuden buffet-kontin hankinta ja ehostus.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €
Helsingin Mikaelin seurakunnan Saapasryhmä

Saapastoiminta on etsivää erityisnuorisotyötä, jota tehdään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin.
Viikonloppuiltaisin saapastyön vapaaehtoisille elintärkeä tukikohta on Kontulan Kaarikujalla sijaitseva huoneisto. Putkiremontin jäljiltä huoneisto kaipasi kipeäasti uusia kalusteita, mutta rahoitusta sille ei ollut. Sitä Itää -sponsorointirahalla saatiin huoneisto kalustettua ja nyt se  palvelee saapasvapaaehtoisia seuraavatkin vuosikymmenet.

RAHAA KERRYTETTIIN: 3000 €

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje