Cambo Thai tarjoilee thaimaalaista ruokaa Hongkong-twistillä
Kauppakeskus Eastonin uusin ravintolatulokas, Cambo Thai yhdistelee annoksissaan etelä-thaimaalaisia perinteitä ja hongkongilaista fuusioajattelua. Lounaalla nopein valinta on monipuolinen buffetti, mutta myös ravintolan laaja á la carte on tarjolla koko päivän.
Cambo Thai on hartaasti odotettu lisä Eastonin ravintolatarjontaan, koska hyviä thaimaalaisia ravintoloita ei idässä ole tungokseksi.
Ravintolaa yhdessä vaimonsa Chen kanssa pyörittävä Windy Ho oppi kokiksi työskentelemässä syntymäkaupunkinsa Hong Kongin ravintoloissa pienestä pitäen. Monikulttuurinen Hong Kong on kaupunki, jossa Aasian monivivahteiset ruokakulttuurit sulautuvat toisiinsa ihmisten muuttaessa kaupunkiin eri puolilta Aasiaa. Windyn mukaan kiinalaisen-, thaimaalaisen-, indonesialaisen- ja cambodialaisen keittiön makuja ja mausteita yhdistellään kaupungin ravintoloissa ainutlaatuisesti.
– Esimerkiksi kiinalaiset ja thaimaalaiset kevätrullat ovat Hong Kongissa todella lähellä toisiaan. Cambo Thaissa ruokamme nojaa etelä-thaimaalaiseen ruokakulttuuriin, mutta makuihin yhdistyy vivahteita myös muista Aasian keittiöistä.
Hyvä ruoka ei kuitenkaan valmistu kiireessä, ja Windystä on väärin nähdä aasialainen ruoka pikaruokana, jonka odotetaan valmistuvan minuuteissa. Etenkin curryjen ja keittojen kanssa kiire pilaa lopputuloksen.
Purkkitahnat Wendy nimeää oikoteiksi osaamattomille.
Curry valmistuu lempeästi hauduttamalla
Wendy kertoo, kuinka parhaat curryt valmistetaan hitaasti hauduttamalla. Esimerkiksi vihreä curry saa värinsä ja makunsa tuoreista vihreistä herneistä, jotka murskataan morttelissa ja haudutetaan curryliemeen hitaasti ja pienellä lämmöllä, jolloin mauilla on aikaa imeytyä toisiinsa.
Cambo Thain á la cartelta löytyy laaja erilaisia annoksia; alkupaloja, wokkeja ja thai klassikoita curryista keittoihin.
Mutta curryllahan taso testataan.
Windy kiikuttaa eteeni runsaan annoksen massaman currya, jonka tofu on päältä juuri sopivan rapsakkaa, mutta sisältä pehmeää ja maukasta. Tätä harvoissa aasialaisissa ravintoloissa osataan!
Cambo Thain rapsakan tofun valmistavat Windyn siskon tyttäret, jotka ovat onnistuneet luomaan käsin valmistetusta tofustaan jo varsinaisen hitin aasialaisten ravintoloiden keskuudessa.
– Suomessa asuu nykyään koko perheemme. Itse päädyin Suomeen vuonna 1992 veljeni ideasta. Hän oli muuttanut tänne muutama kuukausi aiemmin, ja sitten hän soitti minulle kysyen, mitä ajattelen kylmästä? Koska sää Hong Kongissa on aina niin kuumaa ja kosteaa, että ulos mennessä t-paita kastuu läpimäräksi minuuteissa, vastasin, että kuulostaa hyvältä!
Pari kuukautta myöhemmin olin jo Suomessa, ja vaimoni seurasi perässä kuukausi myöhemmin. Nykyään myös tyttäremme työskentelee ravintolassamme kanssamme.

Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.