Classic American Diner ei jätä nälkäiseksi
Dinereilla on iso rooli amerikkalaisessa populaarikultturissa. Pulp Fiction alkaa ja loppuu dineriin, ja välissä voitetaan tanssikilpailu. Twin Peaksin dinerin erikoisuuksia ovat musta kahvi ja jumalainen kirsikkapiirakka. Onneksi American Diner löytyy Eastonista.
Pastillinen Classic American Diner tarjoilee burgereita ja muita Amerikan herkkuja fiftari-hengessä. Mikä on diner-kulttuurin pihvi, ravintolapäällikkö Kristiina Riitinki?
Nopea ja hyvä palvelu, mehevät burgerit, limut ja niin isot annokset, että nälkä lähtee varmasti.
Miten varmistatte, että nälkäisinkin karju saa vatsansa täyteen?
Annostemme koot vaihtelevat S:tä XXXL:n. Suurimman annoksen on toistaiseksi onnistunut syömään vain kaksi miestä. Big Towel -annos koostuu burgeripihveistä, joiden päällä on reilusti juustoa ja pekonia. Painoa annoksella on 1050 grammaa. Jokainen joka tyhjentää lautasensa yksin, saa nimensä seinällämme olevaan hopealaattaan ja t-paidan muistoksi.
Mikä tekee hyvän burgerin?
Tärkeintä ovat laadukas pihvi ja tuoreet raaka-aineet. Myös lisädippi kuuluu asiaan. Omien brändättyjen hampurilaispihviemme lisäksi ruokalistaltamme löytyy hyvä valikoima angus-härän pihvejä. Tietenkin burgereitamme saa myös gluteenittomina sekä vege- ja vegaaniversioina.
Mitä muita erikoisuuksia teiltä löytyy?
Käytämme luovaa hulluutta esimerkiksi koristellessamme pirtelöitä vaahtokarkeilla. Pakkasella lämmittävät esimerkiksi Popcorn- ja Donitsi-Tazzat. Toinen erikoisuutemme ovat makusiirapilla maustetut kolajuomat, kuten Hubba bubba -Pepsi. Herkkujuomat maistuvat etenkin lasille, mutta ehkä vielä enemmän lapsiasiakkaamme tykkäävät paperisista Cadillaceista, joista lastenmenun ruoat tarjoillaan. Aikuisille listalta löytyy myös hyvä valikoima amerikkalaisia oluita ja siidereitä.
American Diner palvelee Eastonissa aamiaisesta iltaan: ma-pe 10.30–21, la 11-20, su 12 -18.
Classic American Dinerin lounaslistan löydät täältä
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.