Eastonin Köökissä valmistuu artesaanileivästä ihania premium-patonkeja
Täytettyjen leipien ystäville on upeita uutisia. Jo klassikoksi nousseet Eastonin kolmioleivät eli kolmarit ovat saaneet uuden haastajan premium-patongeista. Näiden leipien resepti on hiottu tarkkaan yhteistyössä Fazerin leipomon kanssa.
Cittarin oman keittiön eli Köökin täytetyt patongit ovat jo pitkään olleet perheemme suosikkivälipaloja. Täytetyistä patongeista esimerkiksi kana-currypatonki tai lämmin savulohipatonki päätyvät myös omalle lounaslistalleni hyvin usein. Nyt Cittarin Köökiin on saapunut valikoima uusia premium-patonkeja, jotka ovat leipien aatelia. Uusissa patongeissa etenkin itse leipä on hurjan maukasta, täytevalikoimista puhumattakaan.
Kokoa oma patonkisi, valinnanvaraa riittää
Nyt alkuun täytevaihtoehtoja on tullut kymmenen. Leiväksi voi valita vaalean vehnäleivän tai tummemman moniviljaleivän. Leipien reseptiä on kehitetty yhdessä Fazerin kanssa ja leivät valmistetaan myymälän omassa Fazer leipomossa, joten ne tulevat tuoreena täytettäväksi.
Eastonin keittiöpäällikkö Sanna kertoo, että premium-patonkien taika on maukkaassa artesaanileivässä. Nyt ensimmäisen viikon patongit ovat tutustumistarjouksessa 3,99€/kappale.
Kolmen patongin kotitesti
Maistoimme kotona perheen kanssa kolme eri makua uutuuksista. Maistajina toimivat 6-vuotias, 9-vuotias, 12-vuotias sekä kaksi aikuista. Leivät ovat alla olevan kuvan mukaisessa järjestyksessä, ylhäältä alaspäin.
Mozzarellapatonki (vehnä)
Savulohipatonki (vehnä)
Mango-curry kanapatonki (monivilja)
Mozzarellapatonki (vehnä), savulohipatonki (vehnä) ja mango-curry kanapatonki (monivilja)
Oijoi miten ihanaa vaalea leipä oli!
Lasten suosikiksi nousivat savulohi- ja mango-curry kanapatongit. Jakaumasta sen verran, että nuorin tykkäsi erityisesti kanapatongista. Koululaisten suosikki oli savulohipatonki, jossa oli ihana lohitahna, isoja kurkkusiivuja sekä keitettyä kananmunaa viipaleina.
Meidän vanhempien suosikiksi nousi mozzarellapatonki, joka saa kiitosta pestosta ja ihanasti makua tuovasta basilikaöljystä. Täytyy myöntää, että rouheinen täysjyväleipä oli todella hyvää ,mutta esimerkiksi tuohon italianmakuja muistuttavaan mozzarellapatonkiin sopi erinomaisesti vaaleampi vehnäleipä. Nämä leivät ovat oiva lisä Eastonin Köökiin, joten käyhän kokeilemassa.
Psst, K-Citymarket Eastonin facebook-sivuilla voit osallistua vielä huomiseen asti herkkuleipien arvontaan.
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.