Luonto antaa elämänvoimaa myös pimeimpänä aikana

Apteekki Eastonin touhukkaan apteekkaripariskunnan Seija ja JP Mannermaan mukaan luonto tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden, vaikka valon hävitessä siitä nauttiminen onkin hieman haastavampaa. Pimeänä aikana elinvoimaa kannattaa ammentaa levosta, luonnosta, riennoista ja vitamiineista.
Miten kaupunkilaisen luontokokemus eroaa maalla elämisestä?

 JP: Lapsena kaikki harrastukseni liittyivät luontoon ja kesät vietimme aina mökillä. Luonto ei kuitenkaan ole yksin erämaata. Kun pitää silmät auki, luontoa löytää joka puolelta. Meitä hellitään tosi ainutlaatuisilla vuodenajoilla.

Luonnon hienous ei ole vain aurinkoisia kesäpäiviä ja syksyn kuulautta, vaan luonto haastaa eri tavoin eri aikoina. Näin talvisin rauhan aistii tosi vahvasti.

Seija: Kasvoin Iisalmessa ja lapsena hiihdin paljon. Nykyään pyöräilemme työmatkoja Porvoosta Helsinkiin. Ulkona liikunta tapahtuu luonnollisesti, kuntosali-ihmisiä emme ole yhtään. Kesällä on tärkeää päästä merelle ja saaristoon. Meille meri on tosi rauhoittava elementti ja hakeudumme luontaisesti kauniin maiseman äärelle.

Miten nautitte luonnosta pimeänä aikana?

 JP: Pimeällä luonnossa on aivan oma fiiliksensä. Koska näköaisti on ihmisessä niin hallitseva, pimeässä ympäristöä on mahdollista aistia paljon laajemmin. Kesä on aikana tosi hektistä aikaa ja talvella on helpompi pysähtyä.

Teen harjoitusta, jossa pysähdyn aamulla matkalla postilaatikolle, suljen silmäni ja kuulostelen ympärillä olevaa maailmaa. Jo 10-15 sekuntia riittää tähän hyvin.

Kuinka paljon ehditte liikkumaan?

 Seija: Heräämme lenkille puoli kuudelta aamulla, sillä jos istumahommaa tekee koko päivän, on muuten aivan tukossa. Aamuvirkkuus kostautuu iltaisin, menemme nukkumaan jo yhdeksän jälkeen.

JP: Tutkitusti jo kolme vartin lenkkiä kolmesti viikossa auttaa kehittämään kuntoa. Kaksi kertaa viikossa ylläpitää sitä ja kerran viikossa on sentään parempi kuin ei mitään.

 On ironista, että pimeänä aikana niin moni kärsii uniongelmista.

Seija: Talvella unta tarvitsee 8–10 tuntia yössä. Uniongelmissa kannattaa kokeilla melatoniinia, joka on kehon itsensä valmistama hormoni ja paljon unilääkkeitä turvallisempi. Uni on mielen tapa prosessoida päivä tapahtumia. Siksi en ymmärrä miksi ihmiset katsovat iltaisin kauhean väkivaltaisia ohjelmia, joilla on selvä vaikutus unimaailmaan ja yöllä tapahtuvaan latautumiseen.

Millaisia vitamiinilisiä suosittelette talvella?

Talvella kannattaa nauttia D-vitamiinia, vastustuskykyä parantavia maitohappobakteereja sekä ubikinonia, joka auttaa jaksamaan. Ubikinoni on energiasynteesissä mukana oleva kiihdyttäjäaine, joka tehostaa solujen energiantuotantoa. Sen tuotanto vähenee elimistössä 20 ikävuodesta alkaen.

JP: Vitamiinien yksi ongelma on, etteivät ne aiheuta olossa heti nähtävää muutosta. Siksi on vain luotettava niiden tehoon. Esimerkiksi B12 on muistivitamiini, joka ylläpitää muistia, mutta ei paranna sitä. Vitamiinin hyödyn voi huomata vasta 20 vuoden kuluttua, kun muisti toimii yhä toivotusti.

Toisaalta ei ole olemassa yhtä yksittäistä jippoa, joka hoitaisi kaiken kuntoon. Vitamiineihin ja luonnontuotteisiin liittyy paljon vääriä uskomuksia, joille nykymaailmassa on helppo löytää vahvistusta. Autamme mielellämme asiakkaita sopivien tuotteiden löytämisessä.

Seija: koska olemme lähes aina töissä, ihmisten kohtaaminen on yksi tärkeistä hyvinvoinninlähteistämme. Haluamme kohdata asiakkaitamme niin hyvinvoinnin tukemisessa kuin sairauden sattuessakin.

Elämänvoiman resepti lyhyesti – tässä se on! 

Luontoyhteyden ylläpitoa kaikkina vuodenaikoina

3 vartin lenkkiä kolmesti viikossa

8-10 tuntia unta yössä

Monipuolista ravintoa

Vitamiineja vuodenajan mukaan

Läsnäoloa läheisten ihmisten kanssa

Sopivasti kulttuuririentoja

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Rastilan rannan vesipuistossa pompitaan ja polskitaan!

Rastilan vedessä kelluva vesipuisto on koko perheelle sopiva ninjailurata, jossa hurahtaa tunti helposti. Varaudu kuitenkin eväillä ja vesipullolla, sillä kiipeily ja uinti menee reippaasta liikunnasta!

Hetkiä idässä
19.07.2021

Mitäs sitä tekisi? 15 vinkkiä arjen kukoistukseen juuri nyt

Eastonissa testattu: 15 vinkkiä hyvään oloon.

Minun reseptini
31.03.2021

Hyvinvointia meille ja rakkaille lemmikeille

Hyvinvointiin ja lemmikkieläinten hoitoon liittyvät osastot ovat saaneet ansaitsemansa tilan ja puitteet Eastonin K-Citymarketista. Tule ihastelemaan uudistunutta hyvinvointiosastoa.

Neuvosta vaari
19.03.2021

Vartiokylän Shiatsu-Kati tietää, ettei rentoutumiseen riitä pikainen niskahieronta

Vaivaako kiire ja stressi? Vartiokyläläinen Kati Rosendahl tekee shiatsu-hoitoja, joiden jälkeen olo on kuin uudestisyntynyt.

Summeri soikoon!
18.03.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje