Hyvästellään kesä syömällä yhdessä

Venetsialaisten aikaan eli elokuun viimeisenä viikonloppuna kokoonnutaan usein viimeisiä kertoja yhdessä mökeille ja veneille viettämään veden, valon ja tulen juhlaa. Venetsialaiset tuovat lämpimiin loppukesän öihin maagista tunnelmaa, kun valot tuikkivat vesien äärellä.
Suunnittelin K-ruokareseptien avulla loppukesäisen menun, vaikkapa juuri venetsialaisiin. Koska juuri nyt on paras satokausi, päädyin valmistamaan menun aineksista, joita ihmisiltä saattaa löytyä omasta puutarhasta. On mukavaa, että suussa maistuvat juuri vuodenaikaan sopivat herkut.

Kukkakaali, tuo kasvisten kuningatar on komeudessaan yksi monipuolisimmista kasviksista. Kukkakaalilla on monia hyviä terveysvaikutuksia ja siksipä sitä olisi hyvä syödä säännöllisesti.

Pidän paahteisesta mausta ja paahdan usein kasvikset, koska maut korostuvat uunin lämmössä. Ilahduin, kun löysin tämän kokonaisena paahdetun kukkakaalireseptin.

Tämä kukkakaaliherkku on helppo valmistaa. Kaiken tarjottava voit laittaa esille samaan tarjoiluastiaan. Kukkakaali on uunissa noin tunnin, riippuen sen koosta.

Tarvitset:

pieniä perunoita

oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

hunajaa

yrttejä

vihreitä tuoreita papuja

sitruunaa

voita

Kokonainen kukkakaali paahdetaan uuninpelillä ja päälle sivellään reseptin ohjeiden mukainen öljy. Itse koverran aina kukkakaalin takaosan kovan osan pois ja maustan kukkakaalin myös alapuolelta. Kukkakaali saa rauhassa paahtua uunissa ½ tuntia.

Sen jälkeen lisätään uuninpellille pestyt ja halkaistut perunat. Perunoiden päälle sivellään hyvää oliiviöljyä, mustapippuria, yrttejä maun mukaan, sormisuolaa ja ripaus hunajaa tai siirappia. Näin perunat karamellisoituvat maukkaiksi. Lähes valmiiden perunoiden päälle voi myös raastaa esim. parmesanjuuston jämät. Paahda kasviksia vielä ½ tuntia.

Vihreät pavut keitetään suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti riittää. Vesi kaadetaan pois ja papujen päälle voi laittaa muutaman nokareen voita ja puristaa sitruunanmehua.

Jos oikein hyvä tuuri käy, jotkut saattavat saada ahvenfileensä ongittuna suoraan järvestä paistinpannulle. Minä hain kalani Eastonin K-Citymarketin kalatiskiltä, joka on herkullisen monipuolinen. Ammattitaitoiset myyjät kertovat mielellään niksinä ja aina kannattaakin rohkaistua ja kysyä uusia ideoita. Sitä ei ikinä tiedä mitä omaan koukkuun tiskiltä tarttuu, kun kalamestari saa suositella. Pirkalla on myös tarjolla pakasteessa 300 g pussi ahvenfileitä, jos tuoretta kalaa ei ole saatavilla sillä hetkellä. Fileet paistetaan pannulla voissa ja päälle rouhaistaan suolaa ja mustapippuria sekä tillisilppua reilusti.

Syksyllä omenapuut pursuavat omenoita. Monet tarjoavatkin omenoitaan ilmaiseksi keräystä vastaan. Soseiden ja hillojen lisäksi on ihana tehdä piirakkaa ja variaatioita on joka lähtöön. Tässä reseptissä omenat leikataan kauniiksi ohuiksi siivuiksi ja taikina maustetaan kardemummalla. Itse lisäsin päälle vielä mantelirouhetta makua antamaan.

Meillä täällä kaupungissa on mahdollista luoda venetsialaistunnelmaa omalle parvekkeelle tai puutarhaan lyhtyjä ja kynttilöitä poltellen. Tunnelman luovat kuitenkin itse ihmiset ja onkin turha stressata liikaa järjestelyistä. Itä-Helsingissä on myös mahdollista osallistua yhteisiin juhliin, Kahvila Kampelan isännöimissä venetsialaisissa. Perinteeksi muodostuneet juhlat kokoavat suuren joukon ihmisiä yhteen elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Tilaisuus on maksuton ja siellä on tarjolla monenlaista ohjelmaa klo 16-22 välillä. Nähdäänkö siellä?

 Miltä menu maistui?

Kriittinen lapsiraati antoi ruualle yhteensä neljä tähteä. Perunat ja kala maistuivat hyvin, mutta pitkät kiiltävät pavut herättivät epäluuloja. Omenapiirakka sai kokonaiset viisi tähteä ja se olikin todella herkullista. Päälle lisäämäni mantelirouhe maistui kivalta suussa. Ohjeessa kannattaa käyttää hieman kirpeitä omenoita, jotta piirakasta ei tule liian makea. K-ruoka -sivustoilta löydät vinkkejä tulevan syksyn juhliin. Illat pimenevät ja on aika kokoontua vielä nauttimaan kesän viime hetkistä.

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Talviloman pulleimmat eväspullat ja muodikas muhennos

Suuntaa metsäretkelle ja tee reissusta elämys pakkaamalla mukaan ihanasti lämmittävät, herkulliset super-eväät.

Miltä maistui?
18.02.2020

Kiinalaisen ruoan buffet pelastaa työpaikkalounaan tai kiireiset arki-illat

Oletko jo kokeillut kiinalaisen ruoan buffettia Eastonin Cittarisssa? Nappaa lempiruokasi mukaan ensi kerralla.

Neuvosta vaari
06.02.2020

Sesongin mehukkaat sitrukset tuovat iloa arkeen

Juuri nyt parhaimmillaan olevat sitrushedelmät tuovat arkeen väriä ja energiaa. Myös vuoden alkuun suunniteltu kevennyskuuri tapahtuu kuin itsestään, kunhan lisäät väriä lautaselle.

Miltä maistui?
09.01.2020

Tuliko kaksi samanlaista pakettia tai lahjahuti?

Intersportin ja Cittarin lahjoja voi vaihtaa tai palauttaa myymälöissä, jos kohdallesi sattui lahjahuti.

Neuvosta vaari
26.12.2019

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje