Kotiinkuljetus pelastaa flunssapotilaan – mutta sopii muillekin

Kun et voi jättää Nessu-pakettia sekunniksikaan, toimii kotiin kuljetettu kauppakassi paremmin kuin hyvin.

Joka vuosi teen kaikkeni sen eteen, etten joutuisi sängyn omaksi nenä tukkoisena ja jäisi flunssa-aallon tyrskyihin. Tänäkin syksynä olen vetänyt älyttömän määrän sitrushedelmiä, marjoja ja D-vitamiinia. Ostin myös ensimmäistä kertaa elämässäni untuvatakin.

Kaikkeni annoin. Ei auttanut tänäkään vuonna. Aalto pyyhkäisi mennessään.

Ateria à la tyhjä jääkaappi

Pohtiessani sairasvuoteeltani tyhjän jääkaappini antimista loihdittavaa ateriaa, totesin kotiovelle kuljetetun valmisruoan toimivan parhaiten. Tyhjästä kun on nyt vähän vaikea nyhjäistä.

Niin paljon kuin valmis ateria houkuttelikin, tajusin tarvitsevani muitakin ruoka-aineita, en vain yhtä ateriaa. Valmiita ruokakasseja on jo myynnissä, mutta kotiovelle kuljetettuna tajusin sen olevan juuri se, mitä tähän hätään tarvitsin.

Verkko vapautti ajan

K-kaupoilla on verkkoruokakauppa, joka K-ruoka -sovelluksen tavoin on käyttäjäystävällinen ja hyvin yksilöity. Verkkokaupassa asioidessa voi käyttäjä tallentaa suosikkilistojaan ja nähdä ostohistoriansa. Näenkin jo mielessäni kipeänä kotona -, eilisten juhlien väsyttämä – ja välillä ei vaan ehdi -kauppalistat odottamassa yhtä painallusta.

Kotiinkuljetus ja verkkokauppa elävätkin tietyllä tapaa kulta-aikaansa. Ne vapauttavat aikaa muulle itselleen tärkeämmälle. On mielenkiintoista nähdä, mihin tämä trendi johtaa. Kaupat muuttuvat elämiemme mobilisoituessa entistä käyttöliittymäkeskeisemmiksi.

Verkkokaupassa ei tarvitse punnailla

Tuotteet on Keskon verkkokaupassa kategorisoitu kaupasta tutun jaottelun mukaan: HeVi, lihat ja kalat, pakasteet, valmisruoat ja niin edelleen. Näiden tuoteryhmien sisältä voi valita tarkemmin vielä haluamansa ruoka-aineen, kuten salaatit ja kaalit, perunapakasteet ja mikroateriat.

Punnattavaa tuotetta valitessaan voi vielä kyseistä tuotetta valita kätevästi haluamansa kilo- tai grammamäärän. Monien tuotteiden vaakanumeroiden muistaminen saatikka punnailu kipeänä ei houkuttele, eikä varmaan ole lääkärinkään suosittelemaa.

Nälkä ei odota

Ainoa ruokailua hankaloittava asia verkkokauppapalvelussa on tietenkin kotiinkuljetuksen aikahaarukka. Se riippuu muun muassa sijainnistasi ja lähikauppasi aukioloajoista. Onneksi huomasin itse tilata ruoat juuri niin, että ne ehtivät saman illan kuljetukseen.

Kolmen tunnin aikahaarukka, jolloin tulee odottaa kotona saapuvaa kuljetusta, ei todellakaan sovi jokaiseen huusholliin tai tilanteeseen. Näin kipeänä se tietenkin toimi.

Koska mieleni teki meksikolaista, laitoin molen muhimaan hyvissä ajoin ennen muita saapuvia ruoka-aineita. Löytyihän kuivakaapista yksi purkki tomaattisosetta ja pari sipulia. Niillä ja mausteille pääsee jo pitkälle, kunhan keittoaika on tarpeeksi pitkä.

Kauppakassin saavuttua ovelleni pakasteet oli laitettu omaan pussiin ja turhia hedelmäpusseja ei oltu käytetty. Plussaa siitä. Plussat myös kauppiaalle, joka ei veloittanut ”nuhjaantuneesta” korianterista. Tämä on sitä aitoa palveluhenkisyyttä, josta mielellään maksaakin.

 

 

 

Aiheeseen liittyen

Näin syödään vuonna 2024: Hyvää oloa, lohtua, perinteitä ja yhdessäoloa

Lohtruruokaa, yhdessä oloa, kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia – Näin syödään vuonna 2024

Hyllyjen välissä
09.01.2024

Hyödynnä ruoan verkkokauppaa kesäostoksille

Ruoan verkkokauppa on fiksun mökkiläisen valinta, sillä noutopalvelu löytyy valtaosasta K-ryhmän ruokakauppoja. Nappaa ruoat mukaan Eastonista tai hyödynnä muita K-kauppoja.

Neuvosta vaari
29.06.2023

Blini time! Blinit ovat uuden vuoden juhlien lyömätön klassikko

Blinit ovat talven juhlava ruokaklassikko. Täytteeksi voit valita sekä klassisia että kokeellisempia yhdistelmiä.

Miltä maistui?
30.12.2022

Tilaa jouluruoat ajoissa ja nappaa kassit kyytiin – voiko olla helpompaa?

Ruoan verkkokauppa ja ostokset valmiiksi keräiltynä ja autoon nostettuna on arjen pientä luksusta, vielä huippuedullisesti.

Neuvosta vaari
08.12.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje