Kauppiaiden kanssa kierroksella muoviton maaliskuu mielessä

Muovittoman maaliskuun ajatuksena on herättää keskustelua ja saada meidät kaikki miettimään kulutustottumuksiamme. Koska muovi mahdollistaa pakkaamisessa paljon, siitä on vaikea täysin luopua. Arkisilla valinnoilla sen määrää voi kuitenkin merkittävästi  vähentää.
Muovi mahdollistaa paljon, mutta kertakäyttömuovin käyttöä voidaan vähentää

Muovin avulla saamme elintarvikkeet tuoreina ja puhtaina pöytään ja elintarvikkeiden lisäksi myös muussa teollisuudessa muovia tarvitaan. Vaikka muovin käytöstä olisi mahdotonta kokonaan luopua, tärkeää on suosia kierrätysmuovia ja kierrättää roskat oikein.

Kauppias Mika Timosen vinkit muovin vähentämiseen

Eastonin K-Citymarketin kauppiaan Mika Timosen mukaan kaupan kierrätysaste on aina ollut korkea ja sitä pyritään jatkuvasti parantamaan. Tässä Mikan vinkit muovin vähentämiseen kauppareissun yhteydessä.

Ostoskassi oikein. Valitse paperipussi, Essi-kiertokassi tai kankainen kestokassi ostosten kuljettamiseen. Vaihtoehtoja on useita ja nyt kun kierrätyskassi maksaa saman verran kun muovikassi, ei hintakaan jää esteeksi. Kestokassissa kulkee isompikin määrä tavaraa, kun taas kevyemmille kantamuksille paras vaihtoehto on paperikassi, joka on helppo hävittää tai hyödyntää lehtien kierrätyksessä.

HeVissäkin on vaihtoehtoja. Tuorepuristetun appelsiinimehun pullot on viimein vaihdettu kierrätettäviin ja isoissa pulloissa on 0,20 euron pantti.

Perinteisille hedelmien ja vihannesten pikkupusseille on kolme vaihtoehtoa: kokeile biopussia, paperipussia tai hanki Pirkka- kestopussi, jonka voi käyttää uudelleen ja uudelleen.

Kotikeittiön kartonkirasiat ja kierrätysmuovikannet. Ihan uusimpana Cittarin Kotikeittiöön tullut ekologisia kartonkipakkauksia joita käytetään patonkien pakkaamiseen. Salaattibaarissa annos pakataan kartonkiastiaan, jonka kannet ovat 100% kierrätysmuovia. Myös rahkoja pakataan kierrätysmuoviastioihin vaikka muutosta ei heti paljaalla silmällä huomaa.

Muovipaalain parantaa kierrätysastetta

Suurimpana investointina Eastonin Cittari on hankkinut muovipaalaimen. Siihen kerätään kaikki kaupan kirkas muovi, joka paalittaa muovin jatkokäsittelyä varten.

– Nyt kaikki muovi kerätään muovipaalaimeen ja se jatkaa matkaansa kierrätykseen, eikä poltettavaan energiajakeeseen. Tämä nostaa kierrätysastettamme merkittävästi, kauppias Anne Timonen kertoo.

Muovin määrän vähentämiseen tähtää myös muovittomien Pirkka-vanupuikkojen lanseeraus touko-kesäkuussa. Koska Pirkka-vanupuikkorasioita myydään yli 600 000 kappaletta vuodessa, säästää teko jopa 30 tonnia muovia vuodessa!

Lue lisää K-ryhmän muovilinjauksesta sekä toimista muovin kierrättämiseksi ja vähentämiseksi: www.kesko.fi/muovi

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Uudet, upeat hevi-osaston kalusteet nostavat jo palkitun osaston ylimpään luokkaan

Eastonin Cittarin hevi eli hedelmä- ja vihannesosasto on saanut uudet kauniit kalusteet ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi koko kauppaan.

Neuvosta vaari
29.07.2022

24 Pesulassa peset vaikka mökkireissun pyykit kerralla puhtaaksi ja kuivaksi

Eastonin 24 Pesula on moderni ja hyvin varustetttu itsepalvelupesula, joka ratkaisee pyykkihuolesi ympäri vuorokauden.

Neuvosta vaari
26.07.2022

Kauniit ja hyvinhoidetut kynnet kruunaavat kesällä esillä olevat kädet ja paljaat jalat

Geelilakkaus antaa helppohoitoiset ja kauniit kynnet kesään niin käsiin kuin jalkoihin. World Nailsin ammattitaitoiset tekijät loihtivat kauniit lakkaukset hyvin ilmastoidussa liiketilassa keskellä Eastonia.

Neuvosta vaari
22.07.2022

Nappaa piknik-eväät mukaan ja nauti ihanasta kesästä Itä-Helsingin rannoilla

Koko päivän kesäpiknik biitsillä onnistuu ihanien eväiden avulla. Eastonin Cittari tarjoaa valmiina monenlaista mukaan otettavaa.

Neuvosta vaari
08.07.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje