Kebab-ravintola East Pippurin suosikkiannos yllättää
Vegaanina Eastonin uusi kebab-yrittäjä Amanj on ilahtunut Vönereidensä suosiosta. Vegaaninen Vöner tarjoaa kevyemmän vaihtoehdon perinteiselle kebabille, jota tottakai sitäkin East Pippurista saa.
Miten päädyit kebab-yrittäjäksi Eastoniin, ravintloitsija Amanj Muhammed Yunes?
Olen kotoisin Kurdistanista ja Lähi-Idän ruoka merkitsee minulle muistoja ja kulttuuria, jota haluan tuoda esille omassa ravintolassani.
Työskentelin aiemmin kokkina kebab-ravintoloissa Salossa ja Helsingissä. Koska huomasin oppineeni kaiken tarpeellisen, mietin, miksen perustaisi omaa ravintolaa. Koen, että jos ihminen uskoo itseensä, kannattaa hänen alkaa yrittäjäksi.
Mistä ravintolasi nimi East Pippuri tulee?
East viittaa sekä Itä-Helsinkiin että Eastoniin. Pippuri taas toimii ruoanlaitossa ja on hyvä muuten vaan.
Olen asunut vuosia Vuosaaressa ja viihdyn hyvin myös Itäkeskuksessa, jossa on helppo tavata ystäviä.
Mikä on suosituin annoksesi?
Vöner salaatilla. Vegaanina olen tästä tosi iloinen, sillä Vöner tarjoaa terveellisemmän vaihtoehdon perinteiselle liha-kebabille ja muulle pikaruoalle. Tarjoilen Vöneriä riisillä ja pitaleivällä, mutta kesällä se toimii erityisen hyvin salaatin kanssa.
Tavoitteenani on kasvattaa vegaani- ja kasvisruoan suosiota, sillä se tekee hyvää terveydelle ja ympäristölle, eikä nosta kolesterolia. Etenkin vaikeina ja stressaavina aikoina ihmiset tarvitsevat vitamiineja ja ravintoaineita, jotka parantavat vastustuskykyä ja buustaavat jaksamista.
Ja vaikka tykkäsikin lihasta, voi kasvisruokaa nauttia silloin tällöin vaihtoehtona.
Mikä on Vöner-salaattisi salaisuus?
Vihreään salaattiin kuuluu muun muassa tomaattia, paprikaa, oliiveja ja ananasta. Vöner on suomalainen, kebab-lihan kaltainen tuote, joka valmistetaan vehnäproteiinista. Rasvaa siinä on vain 10% 100 grammaa kohden. Maustan annoksen itse valmistamallani tomaattikastikkeella ja viimeistelen sen vegaanisella kastikkeella.
Vaihtoehtoisesti annokseen voi valita kebab-annoksiin kuuluvan valkosipuli-jogurtti -kastikkeen.
Olet uusi yrittäjä. Millaisia suunnitelmia sinulla on ravintolasi suhteen?
Kun korona helpottaa, haluaisin laajentaa tarjontaani ja tarjoilla ruokaa myös buffetista. Nyt on hyvä aika ideoida ja kokeilla uutta.
Ravintolani sijaitsee Kauppakartanonkadulla, josta annokset on myös helppo napata mukaan ja nauttia kotona tai läheisessä puistossa. Tervetuloa!
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.