Kotikutoisuus on Myllypuron Taitoluisteluklubille vahvuus

Sitä itää -äänestyksen voittanut Myllypuron Taitoluisteluseura identifioituu itähelsinkiläiseksi urheiluseuraksi, jossa töitä tehdään talkoilla ja jossa pienten luistelijoiden edistymisistä iloitaan yhdessä. Jäällä jokaisen lapsi on tähti.

Liukuja, hyppyjä, pyörähdyksiä, ympäri ja ympäri… Nuoret taitoluistelijat taiteilevat Myllypuron jäähallin jäällä niin huimia piruetteja, että katsomossa pyörryttää. Ei ole yllätys, että monet seuran nuorista lupauksista eivät malttaneet jättää harjoittelua väliin joulupyhinäkään.

– Lempiliikkeeni on akseli, jossa pyörähdetään ilmassa 1,5 kertaa ympäri. Liike on niin vaikea, että sen oppimiseen meni todella pitkään. Kun opin sen, sain palkinnoksi pehmolelun, 10-vuotias Nea kertoo.

Nea aloitti luistelun 3,5-vuotiaana ja kilpailee nyt yksinluistelussa. Isona hän aikoo lääkäriksi, mutta sitä ennen suunnitelmissa ovat olympialaiset.

Myllypuron taitouisteluseura kiihdytti voittoon tiukassa Sitä itää -taistelussa

Syksyn Sitä itää -äänestyksen voittanut Myllypuron Taitoluisteluklubi tarjoaa luisteluvalmennusta yksilö- ja muodostelmaluistelussa sekä harraste- että kilpatasolla. Erilaisia tasoryhmiä luistelijoille riittää kolmevuotiaista aikuisiin.

Nean ja Vivianin, 9, seurakaveri Emma, 10, on löytänyt luistelun sisarustensa jalanjäljissä, kuten moni muukin luisteluseuran jäsenistä. Monelle perheelle luistelusta on tullut yhteinen harrastus, sillä vanhemmille puuhaa riittää talkootehtävissä, ja osa heistä on innostunut jäälle itsekin.

Pienten luistelijoiden mielestä parasta taitoluistelussa ovat kisat ja kaverit. Tärkein tähtäin yksin luistelijoille ovat Virossa järjestettävät kansainväliset taitoluistelukilpailut, joita silmällä pitäen jäähallilla nytkin treenataan.

Nuorimpien tulokasryhmän, Little Dreamsin, vuoden esitysten teemana on nukketalo, jonka nuket heräävät eloon ja lähtevät seikkailemaan ympäri nukketaloa. Tarkkaan hiottujen muodostelmaluistelukuvioiden lisäksi tärkeä osa esitystä ovat esiintymisasut, jotka Little Dreams joukkueella ovat tällä kaudella prinsessamaisen vaaleanpunaiset. Teemaan kuuluvat heiluvat helmat, meikit ja kimallus.

– Jäällä jokainen lapsi nousee tähdeksi, hallituksen puheenjohtaja Sanna Virola kertoo.

Eastonin Kauppakeskuspäällikkö Olli Virtanen onnitteli Myllypuron Taitoluisteluklubin Sari Standenia (takana keskellä), Sanna Virolaa (takana oikealla) ja luistelijoita Neeaa (alhaalla vas.) ja Emmaa Sitä itää -äänestyksen voitosta.

Juuret vahvasti idässä

Liikkeet vaativat paljon toistoja ja sitkeää harjoittelua, mutta harjoittelun on silti oltava mukavaa. Siksi se tapahtuu lasten ehdoilla ja nuorimmilla usein leikin kautta.

– Meillä on ihanat valmentajat; jos joku kaatuu, valmentaja rientää halaamaan. Muuten valmentajat kannustavat lapsia jokaisen luonnetta ja persoonaa kunnioittaen.

Sanna ja seuran hallitukseen kuuluva Sari Standen pitävät luisteluseuransa vahvuutena sen kotikutoisuutta. Koska seura on suhteellisen pieni, töitä tehdään talkoovoimin ja jäähallilla on aina seuraa myös aikuisille.

– Meillä hallituksessa ovat kaikki äitejä ja iskiä, ja päätöksissämme ajattelemme aina lasten iloa. Haluamme tuottaa heille mukavia lapsuusmuistoja sekä jäällä että kisamatkoilla. Koska iloitsemme yhdessä kaikkien onnistumisista, olemme juoneet yhdessä useampia kakkukahveja niitä juhliessamme.

Identiteetiltään taitoluisteluseura on vahvasti itähelsinkiläinen.

– Jäsenemme tulevat läheltä ja monet lapsista käyvät samoja kouluja. Olemme myös pyrkineet pitämään jäsen- ja harrastusmaksumme mahdollisimman matalana, jotta mahdollisimman monella olisi harrastamiseen varaa,  Sanna kertoo.

Seurapäivässä käytössä olivat Sitä itää -voitolla hankitut uudet harrastusvälineet.

Myllypuro on hyvä esimerkki itähelsinkiläisestä alueesta, joka viimeisten vuosikymmenten aikana on muuttunut entistä viihtyisämmäksi. Alueella on runsaasti ulkoilureittejä ja liikuntapaikkoja kulttuuria unohtamatta.

Kaupungin pyörittämän Liikuntamyllyn vieressä sijaitsevassa Kulttuurimyllyssä toimii muun muassa nukketeatteristaan ja pyroshowstaan tunnettu Maria Baric Company, joka sijoittui tiukassa Sitä itää -äänestyksessä kakkoseksi.

Sitä itää -voittosummalla hankittiin seuralle uusia välineitä.

Taitoluisteluharjoitteluun kuuluu paljon muutakin kuin jäätreeniä, sillä vaativat hypyt ja kuviot eivät onnistuisi ilman hyvää kuntoa, lihasvoimaa ja kehonhallintaa, sekä niihin liittyvää harjoittelua.

Siksi Myllypuron Taitoluisteluklubi käytti saamansa 3000 euroa Sitä itää -avustuksen lihaskunto- ja kehonhallintaharjoituksiin tarkoitettuihin välineisiin, kuten kahvakuuliin, tasapainoilukiviin ja tasapainotyynyihin. Niitä testattiin ensi kertaa seuran loppiaisena järjestämässä Seurapäivässä, jossa harjoittelun ohella pyrittiin vahvistamaan luistelijoiden yhteishenkeä ja tarjoamaan myös seuran jäsenten ystäville mahdollisuuden tutustua luistelun maailmaan.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Sitä itää -voiton vei Myllypuron taitoluisteluklubi. Lämpimästi onnea!

Syksyn 2023 Sitä itää -äänestyksen voittaja on Myllypuron taitoluisteluklubi.

Sitä itää
12.12.2023

Massia itään! Äänestä Itä-Helsingin parasta toimijaa!

Sitä itää -äänestyksemme on käynnissä. Äänestä suosikkiasi Itä-Helsingin ykköstoimijaksi.

Sitä itää
21.11.2023

Kiitos timanttisista Sitä itää -ehdotuksista!

Etsimme Itä-Helsingin timanttisinta toimijaa. Ehdota suosikkiasi Sitä itää -ohjelmaamme ja tienaa sen toimintaan jopa 3000 €!

Sitä itää
12.10.2023

Taekwondoseura Wondo opettaa itsepuolustus- ja ystävyystaitoja Itä-Helsingissä

Taekwondo oli ennen rajussa maineessa, mutta nykyään laji opettaa itsepuolustustaitojen lisäksi itsehillintää ja kunnioittavaa käytöstä.

Sitä itää
21.07.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje