Mansikkahillovertailussa painivat kaupan suursuosikit

Mansikkahillo on ylivertaisesti käytetyin hillo suomalaisissa kodeissa. Hillo maistuu ihanalta pitkin vuotta, mansikkakauden ollessa suhteellisen lyhyt. Kävimme tutkimassa mansikkahillovalikoimaa Eastonissa ja teimme perheeni kanssa pienen mansikkahillovertailun sekä aistinvaraisen arvioinnin kaupan suosituimmista tuotteista.

Cittarin hillo- ja marmeladivalikoima on täydellinen

Eastonin Cittarin hillovalikoiman löydät hyllyvälistä 18. Tilaa on erinomaisesti ja alahyllyiltä löydät edullisimmat ja suurikokoiset muovipurkkeihin pakatut hillot ja ylemmiltä hyllyiltä niin pienemmät kuin suuremmat lasipurkit ja erilaiset makuvaihtoehdot tuotteista.

Valitsimme pieneen hillovertailuumme neljä kaupallista tuotetta sekä viidenneksi kotona tehdyn mansikkahillon. Kotona tehty mansikkahillo on valmistettu Eastonista ostetuista marjoista ja reseptillä, jonka löydät hillosokeripussin kyljestä.

Mukaan vertailuumme päätyivät Meritalon, Pirkan, Saarioisten ja Pirkka Parhaat -brändin mansikkahillo sekä itsetehty hillo. Meritalon hillo lähti maisteluun ennakkosuosikkina Me Naisten jutun perusteella. Pirkalta halusimme mukaan edullisemman vaihtoehdon ja hieman arvokkaamman version sekä pitkään perheemme perushillona käytetyn Saarioisten hillon. Näitä kaikkia vertasimme kotona tehtyyn mansikkahilloon, jota valmistamme joka kesä muutaman satsin.

Meritalo

50g mansikkaa / sokereita 46g /  suomalaisista mansikoista

Meritalon hillo on kauniin kirkkaan punainen ja vaaleahkon sävyinen. Sen maku on erittäin hillomainen ja hyvin lähellä itsetehdyn hillon makua. Tuote ilahduttaa sillä, että se on valmistettu kotimaisista mansikoista ja sillä, että tuotteen rakenne on täydellinen yhdistelmä valuvaa ja lusikan päällä pysyvää hilloa. Plussaa siitä, että tuotteella on Sirkkalehtilippu ja merkintä puhtaasti kotimainen.

Erinomainen ja ihana kotimainen!

 

Pirkka 700g pönikkä

35g mansikkaa / sokereita 45g / mansikka EU

Pirkan suureen muovipurkkiin pakattu edullisemman kategorian hillo on sävyltään vertailun oranssein ja aavistuksen rusehtava. Koostumukseltaan Pirkan perushillo on marmeladimainen ja jopa vähän lohkeava. Kun hilloa kuopaisee lusikalla, vesi erottuu kuopan pohjalle. Maultaan tämä hillo ei kuitenkaan paljon häpeä muillekaan. Maku on hyvin perinteinen ja tuo mieleen esimerkiksi lettujen tai jäätelön päälle sopivan mansikkahillon. Sanoisin, että näinä taloudellisesti haastavina aikoina, tämä melkein puolet kilohinnaltaan kaikkia muita vertailun tuotteita oleva hillo on maultaan hyvä eikä liian makea.

Oivaa peruskamaa budjettitietoiselle.

 

Saarioinen

41g marjaa / sokereita 44g / mansikan alkuperä ei pakkauksessa

Tämä kahdeksankulmaiseen lasipurkkiin pakattu hillo on päätynyt kärryihimme aiemminkin ja sitä voisi sanoa sellaiseksi juuri tavalliseksi mansikkahilloksi. Nyt vertailussa erottuu tuotteen kaunis punainen väri sekä koostumus joka on sopiva yhdistelmä kokonaisia mansikoita ja hyytelömäistä sosetta. Saarioisten hillo on maultaan melko makea mutta todella miellyttävä. Ainoa harmitus mielen päälle jää siitä, että edes nettisivuilta ei selviä mansikoiden alkuperämaa. Yksi mainitsemisen arvoinen juttu on kuitenkin kulmikas pakkaus, josta on hyvä pitää kiinni sekä kansimekanismi, jonka ansioista tämän purkin saa auki myös ilman hurjia käsivoimia. Sopii siis niin lapsille kuin vanhuksille tai miksei vaikkapa reuman vaivaamiin käsiin. Käytettävyys on erinomainen juttu, sillä muutenhan koko hillo saattaapi jäädä purkkiin.

Maukas ja helppo avata.

 

Pirkka Parhaat

75g mansikkaa / sokereita 44 /  mansikka EU ja muu kuin EU

Tämä on testin tummin hillo jossa on hurjasti marjaa! Pirkka parhaat -brändin mansikkahillo vie hillon selkeästi seuraavaan kategoriaan eikä tuotetta ole kyllästetty sokerilla ja vedellä. Tämä mansikkahillo on marmeladimainen, sisältää reilusti kokonaisia mansikoita ja siinä erittäin vahva mansikan maku. Tuote ei ole kovin sokerisen makuinen, joten tätä voi laittaa reilulla kädellä. Kauniista etiketistä tulee premium-hillon fiilistä ja näin tämä sopii esille myös vaikkapa juhlapöytään.

 

Laadukas, oikea mansikan maku.

 

Itsetehty mansikkahillo

kotimaisista mansikoista / sokerimäärä ei tiedossa

Tämä mellunmäkeläisessä kotikeittiössä valmistunut hillo on valmistettu hillosokeripussin kyljessä olevalla ohjeella, Eastonin Cittarista ostetuilla kotimaisilla mansikoilla. Teemme hilloa melko usein, joten tämä on se maku, johon olemme kodissamme tottuneet. Itsetehdyssä hillossa mansikat ovat nousseet purkin pintaan ja osa käyttäjistä kaapii taas mieluiten hyytelömäistä pohjalle painunutta osaa, jossa ei ole kokonaisia mansikoita. Vertailussa itsetehty hillo maistuu erittäin makealle ja siinä lämmittää ennen kaikkea se, että sen eteen on nähty itse hieman vaivaa vaikka hillon keittely onkin yllättävän nopeaa puuhaa. Testin kirkkain punainen väri ja juoksevin rakenne, jos nappaa tuotetta purkin pohjaltakin.

 

Rakkaudella tehty ja ykkönen jos saatavilla.

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Isänpäivän ajatuksissa tärkein on rakkaus

Isänpäivän ideana on kertoa isälle, kuinka paljon hänestä välitetään. Sen voi tehdä pienillä eleillä ja muistamisella kuten soitolla, yllätysaamupalalla tai itseleivotulla kakulla.

Hetkiä idässä
11.11.2022

Kotimaiselta Kuomalta löytyy mukavia ja lämpimiä kenkiä myös aikuisille

Kotimaisia Kuoma-kenkiä löytyy niin aikuisille kuin lapsille. Aikuisten malleista löytyy muodikkaita vaihtoehtoja, joissa ei ole tingitty lämpimyydestä, mukavuudesta eikä puettavuudesta. Löydä oma mallisi Cittarin kenkävalikoimista.

Neuvosta vaari
08.11.2022

Kosmetiikan joulukalenterit ovat joulun suurin kauneushitti

Kosmetiikan joulukalenterit ovat hemmottelua joulun ajan kiireisiin ja niistä suosituimmat viedään käsistä!

Neuvosta vaari
31.10.2022

Kaiverra hurja kurpitsalyhty Halloweeniksi oven pieleen tai terassille

K-Citymarket Eastoniin on koottu upea valikoima kauden kurpitsoja. Kaiverra oma kurpitsalyhty terassille tai hae valmiiksi tarroitettu minikurpitsa halloweeniksi kotiisi.

Neuvosta vaari
27.10.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje