Maukkaimman vappusiman resepti löytyy lähempää kuin arvaatkaan
Arvaatteko mistä löytyy universumin maukkaimman siman resepti? No tietysti niinkin läheltä kuin fariinisokeripussin kyljestä. Kokeile simaa tällä sitruunaisella reseptillä ja saat maukasta itsetehtyä vappujuomaa.
Parhaat reseptit ovat hyväksi testattuja koko kansan hittejä
Olen vuosien saatossa testannut simaa useammalla eri reseptillä mutta palaan aina takaisin yhteen perusreseptiin. Sillä saa sitä ainoaa oikeaa simaa, jossa sitruuna ja happoisuus ovat sopivassa suhteessa makeuden kanssa. Tämä resepti löytyy fariinisokeripussin kyljestä ja muistuttaa minua Frendien ikonisesta kohtauksesta ja Phoebe Buffayn isoäidin keksireseptistä. Sarjassa Monica ehti kokeilla erilaisia keksireseptejä päiviä yrittäessään imitoida Phoeben ranskalaisen isoäidin saamaa ”Neslee Toulousen” kadonnutta keksireseptiä. Resepti paljastuukin lopulta Nestlé Toll House -brändin keksipakkauksen ohjeeksi!
Yhtä helppo ja maukas on simaohje fariinisokeripussin kyljessä. Tänä vuonna teimme ensimmäisen erän simaa jo pääsiäiseksi ja muutama uusi pullo on tulossa vapuksi. Laittamalla siman tulemaan tällä viikolla, ehtii se tekeytyä viikon jääkaapissa ennen vappua. Tässä helpot step-by-step -ohjeet siman valmistukseen. Alkuperäinen ohje löytyy Dansukkerin sivuilta.
Perinteinen vappusima
Ainekset:
- 4 l vettä
- 250 g Fariinisokeria
- 250 g Taloussokeria
- 2 sitruunan mehu
- 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
- Pullotukseen sokeria ja rusinoita
1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.
2. Purista sitruunamehu ja lisää se siivilän läpi. Lisää myös loput vedestä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.
4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Sopivasti sitruunaa tai kaupan valmista vappujuomaa
Oman kokemukseni mukaan sitruunoita voi laittaa kolmekin, jos ne ovat pieniä. Tuplaamalla ohjeet voi siman valmistaa suoraan veden kiehauttaumisen jälkeen 10 litran ämpäriin.
K-Citymarket Eastonista löydät upeat sitruunat ja myös Pirkka Taloussokerin. Mikäli et jaksa valmistaa simaa itse, kokeile Pirkka Parhaat Simaa (alkoholiton).
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.