Miten olisi maukasta ravintolaruokaa tofulla, seitanilla tai nyhtöherneellä?
Lihaton lokakuu on päättymässä ja huomenna torstaina 1.11. juhlitaan maailman vegaanipäivää, jolla korostetaan vegaani- ja kasvisruokavalion merkitystä. Jos innostuit lihattomasta lokakuusta, ei ole mitään syytä lopettaa nyt, vaan ottaa kasvisruoka pysyväksi osaksi arkea. Se onnistuu mainiosti myös Eastonin ravintoloissa.
Kasvisruokavalion ja vegaanisen ruoan vallankumous ei näytä päättymisen merkkejä ja yhä useampi ravintola on lisännyt kasvisvaihtoehtoja ruokalistaansa. Tsekkasin Eastonin ravintoloiden kasvis- ja vegaaniruokatarjontaa ja yllätyin sen monipuolisuudesta. Jokaisesta ravintolasta sai useita, ellei jopa kymmeniä annoksia ilman lihaa. Kenties eniten vaihtoehtoja löytyi intialaisesta Villa Nepal -ravintolasta, jossa pääruokalistalta löytyy kaksitoista erilaista kasvisruoka-annosta ja päälle kasvisvaihtoehto myös alkukeitosta. Toisen maininnan arvoinen on Fafa’s ja sen loistavat falafelit ja muut kasvisvaihtoehdot. Fafa’sin listasta on myös helpo nähdä, mitkä annoksista ovat vegejä tai vegaanisia.
Räätälöi annos itse
Kolmantena mutta ei lainkaan vähäisimpänä haluan nostaa esille meksikolaisen Chalupa- ravintolan. Annoksen voi joko valita listalta tai koota sen itse valitsemalla pohjan, täytteen, kastikkeen ja lisukkeet. Valitun pohjan kuten salaattipedin tai tortillan päälle voi perinteisten lihavaihtoehtojen lisäksi ottaa tofua, seitania tai nyhtöhernettä.
Käy kokeilemassa maailman vegaanipäivän kunniaksi!
Tutustu Eastonin ravintoloihin täällä.
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.