Oikeilla jauhoilla kotikokista tulee oman elämänsä MasterChef
Legendaarisen Caputo -Il Mulino di Napolin ensiluokkaiset vehnäjauhot ovat saapuneet K-Citymarket Eastoniin. Cittarin jauhovalikoima on ollut hyvällä tasolla aiemminkin, mutta nyt valikoimaa voi sanoa jo erinomaiseksi. Kokeilin lähes satavuotiaan jauhomyllyn Classica-yleisjauhoja viikonloppupizzaan ja pizzat menivät kuin kuumille kiville. Jos vain hermot kestää, kokeilemme ensi viikonloppuna Cuoco-jauhoja, joilla autenttinen napolilainen pizza valmistuu, kun taikinan annetaan kohota rauhassa yli yön.
Legendaariset jauhoilla kotikokki onnistuu kuin ammattilaiset
Kotoilu ja leipominen kuuluvat syksyyn. Yhä useampi kotikokki kiinnittää leipoessa huomiota jauhojen laatuun, on kyse sitten makeista tai suolaisista leivonnaisista. Caputo, Il Mulino di Napolin -valikoimasta löytyy useita erilaisia jauhoja ja nyt kaksi suosituinta pussia on asiakastoiveiden ansiosta saatavilla Cittarista. Classica-yleisjauho soveltuu kaikkeen leivontaan makeisista suolaisiin. Classicalla taikinasta tulee kevyt ja ilmava!
Pitkän nostatuksen Cuoco-jauho on pizzahifistelijöiden ykkösvalinta
Jos olet jo kokeillut muita 00-jauhatuksen jauhoja, kuten Hungry Chef- tai Dennis -pizzajauhoja, kannattaa seuraavaksi kokeilla tätä. Valitse pitkän nostatuksen leivontaan Cuoco -jauho, sillä tuote on sopiva sellaisen vaativalle taikinalle. Cuoco on ideaali napolilaisen pizzan valmistamiseen ja juuri samaiset jauhot ovat käytössä useissa Napolin legendaarisimmista pizzerioista. Ei suotta sanota, että pizzapohjassa on erinomaisen pizzan salaisuus.
Viikonlopun pizzaillassa jokainen saa täyttää pizzansa itse
Koska perheessämme jaksamme harvoin odottaa pizzataikinan nostatusta yli yön, valitsin tällä kertaa pussillisen yleisjauhoja. Laitoin pizzataikinan kohoamaan siksi aikaa kun pilkoin täytteet ja uuni lämpeni valmiiksi. Tämän jälkeen meidän perheessä jokainen sai tehdä oman pizzansa eli kaulia, täyttää ja paistaa.
Pizzoista tuli täydellisiä ja näin kuusi erilaista pyöreää pizzaa katosi parempiin suihin yhden illan aikana. Sen verran olemme pizzaviikonloppuja viettäneet, että seuraavaksi aion laittaa pizzataikinan kaappiin kohoamaan jo edellisenä päivänä ja kokeilla pitkän nostatuksen jauhoja.
Pizzanautinnossa maltti on valttia, jos vain herkkua jaksaa odottaa.
Caputon jauhot löytyvä Easton Cittarin hyllyvälistä 20. 1kg vehnäjauhopussin hinta on 3,99€.
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.