Pala Sirkkaleipää sinulle?
Tulevaisuuden leipä on nyt totta. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ohjeiden myötä hyönteisiä saa käyttää nyt ruoaksi. Fazer toi markkinoille jo leivän, jossa on 3% kasvatetuista kotisirkoista (Acheta Domesticus) tehtyä jauhoa.
Proteiinia hyönteisistä
Ajatus hyönteisruoan takana on luonnonvaroja ja taloutta säästävä. Hyönteisten erinomainen aminohappokoostumus on ravitsemuksellisesti laadukas ja sirkkojen tarvitsema rehumäärä on huomattavan pieni. Yksi leipä sisältää noin 70 jauhettua sirkkaa, mikä on 3% leivän raaka-aineesta. Fazerin Sirkkaleipä on rouheinen sekaleipä, jossa on runsaasti makua auringonkukan-, pellavan- ja seesaminsiemenistä.
Hyllyt tyhjiksi
Perjantaina 24.11 kauppoihin tullut Sirkkaleipä kelpasi ennakkoluulottomille kuluttajille niin, että leivät loppuivat kaupoista. Fazer kertoo, että he pyrkivät vastaamaan kuluttajien kysyntään leivän tuotannossa. Tulevaisuus näyttää, miten monen kuluttajan koriin päätyy vihreä paketti hyönteisleipää. Oma kokemukseni oli, että levitteen kanssa leipä oli ihan tavallisen makuinen. Minä en erottanut rouheisesta sekaleivästä mitään erikoista makua, joten hyvin osui ja upposi. Ajatuksena isompi, leipänä ihan sopiva. Kannattaa kokeilla!

Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.