Parin euron markettiglögit kotiraadin makutestissä

Kauppojen hyllyt notkuvat mausteisia glögijuomia joulunalusaikaan. K-Citymarket Eastonissa on talven tunnelmointiin sopivia juomia hyllymetreittäin valmiista glögijuomista glögitiivisteisiin. Kokeilimme vertailumielessä muutaman marketin valmiin perusglögin ja löysimme oman suosikkimme.

Osalle glögi maistuu jopa läpi vuoden, osa juo kerran vuodessa

Kuulun itse siihen ryhmään, joka nappaa jo lokakuussa ensimmäiset glögitetrat ostoskärryyn. Aloitan joulun tunnelmoinnin glögikupposten avulla heti syysiltojen pimetessä. Tuo punainen ja lämmin juoma korvaa helposti iltateen joulukuun loppuun saakka, mutta tammikuusta eteenpäin glögiä ei sitten mene tippaakaan. Vaikka olen maistellut eri merkkejä hiljalleen, teimme pienen vertailun osasta juomia yhdellä kertaa.

Eastonin Cittarin glögivalikoima on valtava!

Kävin katsomassa Cittarin tämän vuoden glögivalikoiman ja tuntuu, että tarjonta laajenee vuosittain. Tänä vuonna hyllystä erottui useat vaaleat glögijuomat sekä lasipulloissa olevat glögitiivisteet. Valikoima on niin suuri, että juomista löytyy varmasti suosikki jokaiseen makuun. Koska koko valikoimaa on mahdoton arvostella, nappasin testiin viisi glögiä kahden euron hintaluokkaa painottaen. Ainoan poikkeuksen hintakategoriasta teki Blossan suosittu glögijuoma reilun neljän euron hinnalla. Maistoimme juomat sekä lämpimänä että kylmänä ja pieneen kotiraatiimme kuuluivat minä ja aviomieheni.

Blossa Luomu Alkoholiton -glögijuoma 0,75l 4,45€

Blossan glögi oli ainoa lasipulloon pakattu glögi, hieman kalliimmasta hintaluokasta, joten sitä ei kannata verrata suoraan neljään seuraavaan. Blossan alkoholiton glögi on testin ainoa viinimäinen glögi, joka sopii aikuiseen makuun. Erittäin tumma, syvänpunainen glögi on hieman tuhdimpi juoma, jossa maistuvat niin kirsikka kuin inkiväärikin. Maku on erittäin hyvä ja voisimme kuvitella, että juuri tätä tarjoaisimme mielellämme pikkujouluvieraille tai jouluaaton juhlaan osallistujille. ”Tähän sopivat härpäkkeet, eli rusinat ja mantelilastut”, kommentoi mieheni.

Arvosana 4+

Marli Premium Vaalea -glögijuoma 1l 2,39€

Marlin Premium -glögeihin kuuluva vaalea glögijuoma ilahdutti kauniilla vaalealla värillä ja huumaavalla tuoksullaan, jossa leijaili hedelmäinen joulu. Maussa maistui selkeästi omenamehupohja, jota mieheni tosin aavisteli ensin päärynäksi. Vaniljainen ja sopivan mieto glögijuoma on oiva vaihtoehto heille, joille perinteinen punainen glögi ei maistu. Tätä juon itse mielelläni aina silloin tällöin punaisen glögin välissä tetrallisen.

Marlin Premium -glögisarjaan kuuluu perinteinen, vaalea ja sokeroimaton versio.

Arvosana 4

Valion Hehku-glögi 1l 2,65€

Valion tummanpunainen Hehku-glögi on parhaimmillaan höyryävän kuumana, jolloin sen kirsikkainen maku ei tunge niin voimakkaasti läpi. Tämä glögijuoma on mausteinen ja siitä voi erottaa hyvin niin kirsikan kuin seljanmarjankin. Valion Hehku-glögillä on varmasti oma kannattajakuntansa. Itse en ole kirsikan ystävä, joten juoma ei ollut suosikkini, mutta mieheni makuun juoma maistui selvästi paremmin.

Valion glögisarjasta löytyy kuitenkin myös tumma, vaalea sekä sokeroimaton glögi Hehkun lisäksi.

Arvosana 3 1/2

Marli Perinteinen -glögijuoma 1l 1,79€

Marlin perinteinen glögi on kestosuosikki alle parin euron glögeissä, eikä ihme. Tässä glögissä maistuu mustaherukka omena, kaneli, neilikka ja kardemumma. Mausteet ovat sopivasti tasapainossa ja juoma tuo joulun tunnelman niin lapsille kuin aikuisille. Tämä glögijuoma sopii varmasti monelle ja ei ole hinnastaan huolimatta pelkkää mehua, vaan selkeästi maustettu juoma joulun odotukseen. Arvosanaksi viitonen hinta/laatu-yhdistelmällä.

Arvosana 5

Vip-glögi 1l 1,19€

Vertailun edullisin valmis glögijuoma on Vip-glögi, joka oli valitettavan mieto. Tämä glögi on punasävyisistä samein ja melko vaalea. Vip glögin mausteet ovat hyvin mietoja ja tämä glögi on aloittelevan glögin juojan valinta. Meidän perheessämme tämä glögi päätyi lasten mukeihin. Sopii kuitenkin varmasti sellaisille, jotka karttavat liian voimakkaita makuja glögeissä. Menee paremman puutteessa, mikäli nauttii suklaakuorrutettujen piparien kera!

Arvosana 3-

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Uudet, upeat hevi-osaston kalusteet nostavat jo palkitun osaston ylimpään luokkaan

Eastonin Cittarin hevi eli hedelmä- ja vihannesosasto on saanut uudet kauniit kalusteet ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi koko kauppaan.

Neuvosta vaari
29.07.2022

24 Pesulassa peset vaikka mökkireissun pyykit kerralla puhtaaksi ja kuivaksi

Eastonin 24 Pesula on moderni ja hyvin varustetttu itsepalvelupesula, joka ratkaisee pyykkihuolesi ympäri vuorokauden.

Neuvosta vaari
26.07.2022

Kauniit ja hyvinhoidetut kynnet kruunaavat kesällä esillä olevat kädet ja paljaat jalat

Geelilakkaus antaa helppohoitoiset ja kauniit kynnet kesään niin käsiin kuin jalkoihin. World Nailsin ammattitaitoiset tekijät loihtivat kauniit lakkaukset hyvin ilmastoidussa liiketilassa keskellä Eastonia.

Neuvosta vaari
22.07.2022

Nappaa piknik-eväät mukaan ja nauti ihanasta kesästä Itä-Helsingin rannoilla

Koko päivän kesäpiknik biitsillä onnistuu ihanien eväiden avulla. Eastonin Cittari tarjoaa valmiina monenlaista mukaan otettavaa.

Neuvosta vaari
08.07.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje