Rapujuhlat voi järjestää monella tapaa. Näin onnistut varmasti!
Loppukesän illat ovat rapujuhlien aikaa. Juhlien järjestämisestä ei tarvitse ottaa paineita, sillä pääosassa ovat herkulliset ravut ja hyvä seura. K-Ruoan valtavan reseptipankin valmismenut helpottavat suunnittelua huomattavasti ja niistä voi valita juuri omalle porukalle sopivan kokonaisuuden.
Raputiski notkuu tuoreita rapuja
Eastonin Cittarista voi tilata valmiiksi keitettyjä Kalatukku E. Erikssonin täplä- ja jokirapuja. Tilaus tehdään joko palvelutiskillä tai puhelimitse numerossa 050 520 0592. Teethän tilauksen mielellään kaksi arkipäivää ennen noutoa tai viimeistään edellisenä arkipäivänä klo. 14 mennessä.
Tilauksen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen: helsinkieaston.kala@citymarket.fi. Rapuja saa sekä elävänä että perinteisellä reseptillä valmiiksi keitettynä.
Keitetyt kotimaiset täpläravut myydään koon mukaisella kappalehinnalla:
10+ 1,95 kpl
11+ 4,95 kpl
12+ 7,26 kpl
Kun ravut on hankittu, varma valinta on joku K-Ruoan reseptipankin viidestä menusta. Menut on jaettu perinteiseen, helppoon & edulliseen, moderniin menuun, kasvissyöjälle sopivaan ateriakokonaisuuteen ja rapujuhliin lasten kanssa. Näistä löydät varmasti juuri teille sopivan kokonaisuuden.
Perinteinen rapujuhlamenu
Tervetuliaismaljaksi valitaan tänä kesänä ihana shrub-juoma. Illallisen aloittaa paahdettu paprika-tomaattikeitto, joka jättää sopivasti tilaa illan päätähdelle eli ravuille. Rapujen seuraksi katetaan rennosti tällä kertaa myös muitakin äyriäisiä, kuten katkarapuja ja vihersimpukoita. Jälkiruoaksi tarjotaan pehmeää mascarponemoussea marinoiduilla marjoilla höystettynä.
Helppo ja edullinen rapujuhlien menu
Rapujuhlamenun ei tarvitse olla kallis! Pakasteravut ovat edullisia ja maistuvat aivan tuoreen veroisilta, kun annat niiden sulaa rauhassa itsetehdyssä tilliliemessä. Kylmä gazpacho valmistuu nopeasti tehosekoittimessa ja Oreo-jäätelö onnistuu helposti ilman jäätelökonetta, eikä hintakaan päätä huimaa.
Moderni rapujuhlien menu – ravut alkuruokana
Ravut voi nauttia myös alkuruokana! Tässä rapumenussa ravut syödään alkupalana aasialaisilla mausteilla höystettynä. Pääruoka koostuu suomalaisen kesän peruspilareista eli tuoreesta kalasta ja kasviksista. Trendikäs kombucha-mocktail maistuu aivan kesältä, ja upea jälkiruoka kruunaa kokonaisuuden.
Kasvissyöjän rapujuhlien menu
Ravuttomat rapujuhlat eivät ole yhtään sen tylsemmät kuin ravullisetkaan. Rapujuhlien kiireetön tunnelma syntyy kokonaisten latva-artisokkien syömisestä, joita saa näperrellä ajan kanssa aivan kuin rapuja! Latva-artisokan kanssa tarjoillaan näyttävä hummuslautanen. Tämä menu sopii lakto-ovo-vegetaristille.
Rapujuhlat lasten kanssa
Rapujuhlat voi järjestää myös lasten kanssa! Tässä menussa ravut on korvattu kokonaisina grillatuilla katkaravuilla, joiden kuoriminen on huomattavasti yksinkertaisempi tehtävä perheen pienimmille. Tervetuliaisjuoma, alkuruoka ja jälkiruoka sopivat yhdessä lasten kanssa kokkailtavaksi.
Kaikkien menujen reseptit löydät täältä:
Rapujuhlien menu X 5
K-Ruoan sivuilta löydät ohjeet myös rapujen keittämiseen sekä rapujen oikeaoppiseen avaamiseen ja syöntiin. Nautinnollisia juhlia!
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.