Rapujuhlat voi järjestää monella tapaa – näin onnistut varmasti!
Elokuun lämpöiset illat ovat rapujuhlien aikaa. Juhlien järjestämisestä ei tarvitse ottaa paineita, sillä pääosassa on aina herkulliset ravut sekä hyvä seura. K-Ruoan valtavan reseptipankin valmismenut helpottavat suunnittelua huomattavasti ja niistä voi valita juuri omalle porukalle sopivan kokonaisuuden.
Raputiski notkuu tuoreita rapuja
Eastonin Cittarista voi tilata valmiiksi keitettyjä Kalatukku E. Erikssonin täplä- ja jokirapuja. Tilaus tehdään joko palvelutiskillä tai puhelimitse numerossa 050 520 0592. Teethän tilauksen mielellään kaksi arkipäivää ennen noutoa tai viimeistään edellisenä arkipäivänä klo. 14 mennessä.
Tilauksen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen: kala.easton@citymarket.fi. Rapuja saa sekä elävänä että perinteisellä reseptillä valmiiksi keitettynä.
Keitetyt kotimaiset täpläravut myydään koon mukaisella kappalehinnalla:
10+ 1,99 kpl
11+ 3,95 kpl
12+ 5,95 kpl
Kun ravut on hankittu, varma valinta on joku K-Ruoan reseptipankin neljästä menusta. Viimeisessä, vegaanisessa rapumenussa on lainattu rapujuhlien tunnelmaa hitaasti yhdessä pöydän ympärillä syömisestä ja tosiaan rapujuhlien idean voi ilman muuta toteuttaa lihattomanakin.
Perinteinen rapujuhlamenu
Perinteisessä rapumenussa rapujen paras kaveri – tilli – maistuu jo tervetuliaisjuomassa. Samettinen kantarellikeitto aloittaa ihanan illallisen, jonka kruunaavat pääruokana syötävät ravut.
- Tervetuliaismalja: Tillijuoma
- Alkuruoka: Kantarellikeitto
- Pääruoka: Keitetyt ravut, paahtoleipää, voita ja tilliä
- Jälkiruoka: Vadelma-valkosuklaajuustokakku
- Rapuviinit: Viinipostin suositukset
Helppo ja edullinen rapumenu
Rapujuhlamenun ei tarvitse olla kallis! Pakasteravut ovat edullisia ja maistuvat aivan tuoreen veroisilta, kun annat niiden sulaa rauhassa itsetehdyssä tilliliemessä. Sesongin ihanat marjat maistuvat niin alkumaljassa kuin jälkiruoassakin.
- Tervetuliaismalja: Mustikkajuoma
- Alkuruoka: Lämpimät mozzarellaleivät
- Pääruoka: Pakasteravut & niille tehty liemi, paahtoleipää, voita ja tilliä
- Jälkiruoka: Mustikkarahkapiirakka
- Rapuviinit: Viinipostin suositukset
Moderni rapumenu, ravut alkuruokana
Ravut voi nauttia myös alkuruokana! Tässä menussa ravut syödään alkupalana leivän päällä. Trendikäs rapujuhlien menu on saanut aasialaisia vivahteita, ja perinteinen tilli korvattu korianterilla.
- Tervetuliaismalja: Raikas mocktail
- Alkuruoka: Aasialaiset rapuleivät
- Pääruoka: Korealaiset kasslerpihvit, grillatut salaattilohkot & uudet perunat
- Jälkiruoka: Nektariini-vadelmapavlovavati
- Rapuviinit: Viinipostin suositukset
Kasvissyöjän rapujuhlien menu
Ravuttomat rapujuhlat eivät ole yhtään sen tylsemmät kuin ravullisetkaan. Rapujuhlien kiireetön tunnelma syntyy kokonaisten latva-artisokkien syömisestä, joita saa näperrellä ajan kanssa aivan kuin rapuja! Paahtoleivän kanssa maistuvat herkulliset tahnat ja levitteet. Tämä menu sopii lakto-ovo-vegetaristille.
- Tervetuliaismalja: Vaalea sangria
- Alkuruoka: Ajo blanco eli kylmä mantelikeitto
- Pääruoka: Latva-artisokka, sitruunavoi ja parmesaanimajoneesi, porkkanahummus & cashew-tuorejuusto
- Jälkiruoka: Vegaaninen juustokakku, päälle kauden marjoja
- Rapuviinit: Viinipostin suositukset
Reseptit löydät tekstien linkeistä ja myös rapujen keittämiseen sekä rapujen oikeaoppiseen avaamiseen ja syöntiin löydät vinkit K-Ruoasta. Itse ajattelin mennä perinteisellä reseptillä mutta napata mustikkaisen tervetuliaismaljan helposta menusta. En tiedä kumpaa odotan enemmän, rapuja vai tuota vadelma-valkosuklaajuustokakkua. Viikon kuluttua juhlitaan meillä!
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.