Sinappiset lihapullat muusilla ja tillikurkuilla
Dijon kokojyväsinappi ja grana padano -juustoraaste tuovat perinteiseen lihapullaan uutta makua.
Ainekset 4 hlö
- Sinappiset lihapullat
- 1 viipale paahtoleipää
- 1 pkt Pirkka naudan jauhelihaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl Pirkka Grana Padano juustoraastetta
- 2 rkl Maille Dijon kokojyväsinappia
- 1 kpl kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Tillikurkut
- 2 kpl kurkkua
- 1/2 dl (väkiviina) etikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- tilliä silputtuna
Valmistus 40–70 min
Tillikurkut
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään, samoin vesi ja etikka.
- Lado kurkkuviipaleet kannelliseen astiaan, ripottele suola-sokeriseosta sekä tilliä kurkkukerrosten väliin.
- Kaada päälle etikkaliemi, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti. Anna kurkkujen maustua viileässä ennen tarjoilua.
Sinappiset lihapullat ja muusi
- Hienonna paahtoleipä. Sekoita vesi, kananmuna ja hienonnettu leipä keskenään. Anna turvota hetki.
- Lisää sinappi, juustoraaste, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia pyöryköitä ja paista pannulla kypsiksi miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kanssa.
- Lämmitä muusi ohjeen mukaan.
Huom! Varmistathan että sinulta löytyy lisäksi: ripaus suolaa, rouhittua mustapippuria, 1/2 dl sokeria ja 2 rkl öljyä. Nämä reseptin ainesosat eivät tule ateriakassin mukana.
Ateriakassin ainesosat saatetaan korvata vastaavilla tuotteilla.
KAMPANJA: Kun tilaat ateriakassin ja noudat sen Eastonin Noutopisteestä, saat keräilyn veloituksetta kampanjakoodilla Ateriakassi (norm. 4,90/6,90 €). (Huom! Vaikka olisit syöttänyt kampanjakoodin viestikenttään, näet noudon tilausta tehdessä maksullisena. Noutoa ei kuitenkaan veloiteta kun noudat kassin noutopisteeltä.)