Saksalaisturistit salsasivat kirjaston aulassa

Enpä olisi uskonut, että tavallisella kirjastoreissullani päädyn päivätansseihin Itäkeskuksen kirjaston aulaan ja kohtaan siellä Saksasta asti tulleita tanssikärpäsen puremia turisteja.

Astun sisään Itä-Helsingin kulttuurikeskuksen Stoan ulko-ovista ja suuntaan kohti kirjastoa, kun huomaan, että aulassa viritellään äänentoistolaitteita. Mitäs kivaa täällä on alkamassa?

Ilmaiset päivätanssit, toteaa hyväntuulinen vanhempi rouva, joka riisuu ulkotakkiaan.

Etsin käsiini kulttuurikeskuksen työntekijän, joka kertoo, että kaksi kilpatanssin ammattilaista, Katja Koukkula ja Jussi Väänänen, aikovat pian vetää ohjatut päivätanssit.

– Päivätansseja pidetään Stoan aulassa 2–3 kertaa syys- ja kevätkaudella. Stoa painottaa kulttuuritarjonnassaan nykytanssia ja sen rinnalle sopivat hyvin myös päivätanssit, kertoo kulttuurituottaja Monika Silander-Stolt.

– Tanssit pidetään aulassa nimenomaan siksi, että ne olisivat pieni yllätysmomentti kirjastoon tulijoille. Kirjastossa käyvät eivät välttämättä tiedä, että täällä on jotain muutakin tarjontaa. Tanssi on sellainen hyvä liikuntamuoto, jota voi kuka vaan harrastaa.

– Jussi ja Katja suhtautuvat itse niin palavasti tanssiin, että he saavat kaikki muutkin mukaan, Monika Silander-Stolt jatkaa.

Ja sen kyllä uskoo, kun Katja Koukkula ja Jussi Väänänen pelmahtavat kirjaston aulaan ja innostavat ihmiset helposti mukaan tanssiin.

Tärkeintä on tanssin ja musiikin ilo

Itse en kehtaa vatkata kehoani kirjaston aulassa keskellä arkipäivää, mutta moni muu ei ujostele. Rohkeasti keskelle aulaa astelevat niin vanhemmat ja nuoremmat naiset kuin pari vanhempaa miestäkin.

– Jos joku askelkuvio menee eri tavoin kuin muilla, ei sillä ole merkitystä. Tärkeintä on tanssin ja musiikin ilo, Koukkula kannustaa.

Päivätanssit ovatkin oikeastaan tanssitunti, jonka aikana käydään läpi useita tanssilajeja, kuten salsa, cha-cha ja valssi. Jokaiselle löytyy tanssipari, ja välillä opettajatkin tanssivat osallistujien parina.

Kuumien latinalaisrytmien raikuessa Stoan aulassa ulkona paukkuvat pakkaset. Sisäaulan toisella laidalla ihmiset syövät lounasta Stoan lounasravintolassa, toisella puolella päiväkotien lapsiryhmät tutustuvat taidenäyttelyyn. Taidegallerian parvella jotkut nuoret tekevät läksyjään ja yksi nuoripari kuhertelee toistensa kainalossa. Moni kirjaston asiakas pysähtyy ihmettelemään tanssijoita ja jotkut liittyvät mukaan.

– Tervetuloa vaan tänne salsaamaan, Jussi Väänänen kannustaa.

Ideoita mukaan koti-Saksaan

Tanssien päätyttyä jään juttelemaan joidenkin lattialla vauhdikkaasti tanssineiden naisten kanssa.

Ystävättäret Sirkka-Liisa ja Ina ovat Saksasta asti käymässä Helsingissä. Sirkka-Liisa on syntyisin Riihimäeltä, mutta on asunut pitkään Saksassa. Hän on nyt muutaman päivän lomamatkalla Suomessa saksalaisystävänsä kanssa.

– Käyn Suomessa usein luokkakokouksessa ja entisiä koulukavereitani asuu Helsingissä. Luokkakaverini varaavat minulle aina ohjelmaa kun saavun Suomeen ja he ehdottivat näitä päivätansseja. Illalla menemme katsomaan balettia, joten tämä on tanssin täyteinen päivä, Sirkka-Liisa kertoo.

Sirkka-Liisa tulkkaa minulle, että Ina innostui niin valtavasti näistä Itä-Helsingin päivätansseista, että hän haluaa järjestää jotain vastaavaa omassa kotikaupungissaan.

– Olemme hyviä ystäviä ja asumme Pohjois-Hessenissä kaupungissa nimeltään Frankenberg. Se on pieni maalaiskaupunki, jossa ei ole paljon tapahtumia. Ina kertoo, että hän voisi ehkä ehdottaa paikalliselle kulttuurilautakunnalle tällaisten päivätanssien järjestämistä.

Melko kaukaa on saapunut myös Heli Juusola, joka asuu Raahessa. Hän on Helsingissä sukulaisten luona käymässä.

– Salsa oli hauskinta. Älyttömän hyvä juttu, että järjestetään tällaisia ilmaisia tanssitapahtumia. Rakastan tanssin harrastamista, mutta tanssikurssit ovat kalliita.

Päivätanssit Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoassa seuraavan kerran tiistaina 10.4. klo 10.30.

 

 

 

Aiheeseen liittyen

Osallistu Sirkus Magentan sirkustyöpajaan lauantaina

Lämpimät onnittelut syksyn 2024 Sitä itää -äänestyksen voitosta Sirkus Magenta!

Sitä itää
11.11.2024

Anna äänesi Itä-Helsingin kirkkaimmalle kulttuuritimantille

Sitä itää äänestys on käynnissä. Tue kulttuuria ja anna äänesi suosikillesi!

Sitä itää
21.10.2024

Julkistamme SITÄ ITÄÄ -finalistimme maanantaina 21.10.

Itä-Helsingin timantteja etsivä Sitä itää 2024 -äänestys starttaa maanantaina 21.10. Äänestä suosikkisi voittoon!

Sitä itää
14.10.2024

Mausteinen kala-äyriäiskeitto bouillabaisse itähelsinkiläisittäin

Mausteinen bouillabaisse on keittojen aatelia. Sen syvä mausteisuus ja houkuttava ulkoasu todella herättävät makuhermot nauttimaan.

Miltä maistui?
05.09.2024

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje