Sitä itää -voittaja African Care sisusti toimitilansa uusiksi

Meri-Rastilassa sijaitseva African Care -yhdistys voitti Eastonin keväällä järjestämän Sitä itää -äänestyksen ja sai 3000 euron sponsorointirahan toimitilojensa kunnostukseen. Kävimme kurkkaamassa, miten tilojen ilmettä oli kesän aikana päivitetty.

Sitä itää -kanta-asiakasohjelmamme ideana on etsiä ehdotusten perusteella itähelsinkiläisiä kohteita, jotka kaipaavat taloudellista tukea yhteiskunnallisesti merkittävän hankkeensa toteuttamiseksi. Kilpailun voittaja ratkaistaan äänestyksellä, jonka voittajaksi nousi kesällä järjestetyssä äänestyksessä Itä-Helsingissä aktiivisesti toimiva African Care.

Maahanmuuttajataustaisten naisten perustama kansalaisjärjestö tekee monipuolista työtä Suomeen muuttaneiden naisten kotiutumisen, kielenopiskelun ja työskentelyn edistämiseksi. Sitä itää -ohjelmassa yhdistys haki tukea toimitilojensa uudelleen kalustamiseen ja somistukseen, jotta niissä tapahtuva kohtaaminen ja opiskelu olisi entistä miellyttävämpää.

Ennen (1) ja jälkeen (2,3). Tiloihin toivottiin lisää pehmentäviä ja viihtyisyyttä lisääviä elementtejä. Uusia hankintoja olivat mm. istuimet ja värikkäät tyynyt.

­– Pohdimme yhdessä mitä eniten tarvitsisimme ja sitten lähdimme ostoksille. Halusimme ensisijaisesti lisätä tilojen viihtyisyyttä ja kodikkuutta, jotta niissä viihdyttäisiin entistä paremmin. Samalla halusimme yhdistellä sisustuksessa uutta ja vanhaa, johon kuuluu esimerkiksi lahjaksi saamiamme esineitä. Näin myös yhdistyksemme historia pääsee tiloissa näkyviin, yhdistyksen järjestökoordinaattori Jenna-Maria Soikkeli ja hyvinvointitoiminnan suunnittelija Fathi Osman kertovat.

Harjoittelija Laura Naumanen (vas.) ja Fathi Osman esittelevät leikkihuoneeseen hankittuja leluja.

Leikkiä ja opiskelua

Suurimman mullistuksen on kokenut lasten leikkihuone, jonka uudet värikkäät huonekalut kutsuvat pieniä viihtymään. Sisustukseen kuuluu ryömintäputki ja pehmeä jumppamatto, jolla  tehdä vaikka kuperkeikkoja. Jos meno käy liian vauhdikkaaksi, kierroksia voi tasoitella pieneen telttaan rakennetussa aisti- ja rauhoittumisnurkkauksessa.

– Ennen lapset tulivat tänne varsin mielellään, joten nyt heitä on varmasti vaikea saada ulos ollenkaan, Fathi nauraa.

Suurimman mullistuksen koki lastenleikkihuone, jonne uusien lelujen ja kalusteiden lisäksi hankittiin mm. tunnetaitopelejä sekä kirjoja, joista monet sopivat kielenopiskeluun myös aikuisille.

– Esimerkiksi ystävyyden merkitystä ja -taitoa pohtivan Monen sortin ystävät -kirjan ystävykset tulevat moninaisista taustoista. Se, että näkyviin vähemmistöihin kuuluvat lapset näkevät itsensä näköisiä ihmisiä lastenkirjoissa päähenkilöinä ja ihan tavallisissa tilanteissa on todella tärkeää, Jenna-Maria sanoo.

Jenna (selin), Fathi ja harjoittelija Nehal Galal odottavat innolla tulevaa syksyä jolloin ihmisten kohtaaminen onnistuu taas vapaammin. 

African Care esittäytyy Eastonin synttäreillä lauantaina 9.10. klo 11-14. Tule tapaamaan heitä, mikäli olet kiinnostunut osallistumaan yhdistyksen toimintaan tai haluat muuten vaan tietää siitä lisää.

Yhdistyksen toimintaan voit tutustua tästä.

Kuvat: Jenna Lehtonen

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Sitä itää -äänestyksen voittanut African Care auttaa eritaustaisia itähelsinkiläisiä tutustumaan

Meri-Rastilassa toimivan African Care ry:n tavoitteena on tukea maahanmuuttajataustaisten naisten arkea, terveyttä ja hyvinvointia.

Sitä itää
23.06.2021

”Se on aina hyvä päivä, kun pääsee merelle”

Puotilalainen Niklas toteutti unelmansa purjeveneestä "Pienessä tuuli karkottaa huolet ja mieli tavoittaa vapauden tunteen."

Summeri soikoon!
17.06.2021

VUODEN 2021 SITÄ ITÄÄ -KOHDE ON AFRICAN CARE RY

Vuoden 2021 Sitä itää -äänestys on ratkennut!

Yleinen
24.05.2021

Nyt tarvitaan ruoka-apua ja empatiaa

Kontulassa toimiva Apuna ry. tarjoaa tukea ja ruoka-apua vähävaraisille perheille, joiden määrä on koronan myötä moninkertaistunut. Kevään Sitä itää -kohteemme Apunan tarina osoittaa, kuinka paljon hyvää muutama ihminen voi saada aikaan.

Hyllyjen välissä
05.05.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje