Talvilomaviikko alkoi ja viikolle löytyy hurjasti hauskaa tekemistä ihanasta idästä

Koululaisten talvilomaviikkoa vietetään pääkaupunkiseudulla tällä viikolla. Kaivelin kaupungin sivuilta, mitä täällä voisi tehdä, vaikka koronatilanteen vuoksi melkein kaikki tapahtumat on peruttu. Yllätyin iloisesti, kun löysin monenlaista ilmaistoimintaa sekä ulkona että verkossa. Katso tästä vinkit talvilomalle perheen kanssa!

Vuosaaren Vuotalon pihalla on talvilomaviikolla kaksi erilaista suunnistusta

Vuotalon pihapiirissä toteutetaan kaksi kaiken ikäisille soveltuvaa omatoimista polkua. Kävimme kokeilemassa Polku talven ihmemaahan -suunnistusreittiä meidän perheen koululaisen ja nuorimman kanssa. Tämä reitti johdatti isot ja pienet kulkijat talven ja taiteen maailmaan pienten tehtävien avulla.

Winter wonderland -suunnitus oli todella hauska, sillä alue olis sen verran pieni, että suunnistus onnistui myös taaperon kanssa. Koululainen luki meille rastit ja pääsimme tanssimaan, lukemaan runoja ja esittämään jääkuningattaria. Tämä oli todella hauskaa viikonlopun puuhaa kun säätkin olivat lauhtuneet.

Vuotalon pihalla voi tämän viikon ajan osallistua myös Vuotalon talvilomasuunnistukseen. Molemmat reitit voi tehdä itsenäisesti Vuotalon edustalla. Karttoja kumpaankin polkuun jaetaan Vuotalon aulassa.

Tsekkaa Stoan pihalla vastaava suunnistus ja hae oma puuhapussi

Saman tyyppinen suunnistus löytyy myös Itäkeskuksesta, Stoan ympäristöstä. Siellä tarjolla on myös jännittäviä puuhapusseja, jonka materiaaleista voi tehdä kimaltavaa jäätaidetta. Lumimaalauksen tarvikepusseja voi noutaa laatikosta Stoan sisäänkäynnin vieressä  ma 22.2. – ke 24.2. klo 10-16, niin kauan kuin pusseja riittää.

Alla olevista linkeistä pääset suoraan tapahtumakuvaukseen.

Stoan talvilomasuunnistus

Tule talvilomaviikolla etsimään hauskoja rasteja Stoan aukiolta!

Unelmalumitehdas! – Talviloma | Take away -työpaja

Saisiko olla lautasellinen kimaltavia lumikinoksia, värikäs taikalumitunturi tai leijailevaa lumihattaraa?

Kakunkoristelukilpailu etänä on taitavien koristelijoiden juttu

Etätapahtumista löytyi todella hauskan kuuloinen juttu nuorille, jotka ovat kiinnostuneet leipomisesta.

CakeMaster Itä

Haasta itsesi ja kaverisi kakunkoristelukilpailussa!

Kokoa 2-4 hengen joukkue, ja tule mukaan CakeMaster -kisaan!

Tiimit pääsevät koristelemaan kakkuja käyttämällä erilaisia koristeita ja mysteeriaineksia. Talviloman maukkaimpaan kisaan ilmoittautuneet ryhmät hakevat kakunkoristelutarvikkeet Kallahden nuorisotalolta ennen kisaa. Silloin joukkueet saavat myös tarkemmat ohjeet kisaa varten.

Kisa on suunnattu 12–18-vuotiaille.

Hyvä ruoka kruunaa ulkoilun

Sillä aikaa kun itse olin kahden lapsen kanssa suunnistamassa, mieheni kävi kahden poikamme kanssa luistelemassa Puotilan luistelukentällä. Täällä Mellunmäessä luistelukentän jää ei ollut kovin hyväkuntoinen, mutta Puotilassa oli ollut ihan kelpo jää. Luistelun jälkeen heidän porukka oli suunnannut nauttimaan sushibuffetista Eastonin Wok Wok -ravintolaan.

Meidän porukka kurvasi Aurinkolahteen ja Kahvila Kampelaan, jossa meille maistui lohikeitto ja pannukakku. Kotiin saapui tyytyväinen poppoo ja kaikilla oli ollut hauskaa ulkoilun merkeissä.

Kaikki Helsingin kaupungin talviviikon tapahtumat löydät tapahtumahausta. Jo listaamieni tapahtumien lisäksi sieltä löytyy etänä esimerkiksi satuhetkiä, joogaa, pelihetkiä sekä musiikintekotutoriaaleja. Tavoitteena on, että kaikilla koululaisilla olisi poikkeusoloista huolimatta loistava loma! Vinkit talvilomaviikon kotipuuhailuun ja ruokiin löydät K-Ruoan sivuilta: Mitä tehdä hiihtolomalla?

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Näin idässä pukeudutaan syksyllä – Pukeutumisasiantuntija bongasi Itä-Helsingin tyyliniekat

Pukeutumisasiantuntija Milla Vilska kertoi näkemyksensä Itähelsinkiläisestä tyylistä.

Summeri soikoon!
17.09.2021

Vauvalle on tärkeintä antaa rakkautta ja syliä, muun tarvittavan saat Eastonista

Vauva tarvitsee eniten rakkautta ja hoivaa, mutta hyvänä kakkosena tulee tarvikkeet, joilla hänen perustarpeistaan pidetään huolta. Tiesitkö, että Eastonin Cittarista ja apteekista saat kaiken tarvittavan?

Neuvosta vaari
01.09.2021

Parhaat herkut syntyvät nyt kotimaisista omenoista

Kotimaisista omenoista on moneksi. Makean raikkaat omenat maistuvat sellaisenaan, mutta toimivat loistavasti myös leivonnassa. Voit säilöä makuja myös talven varalle esimerkiksi herkullisen omppuhillon muodossa.

Neuvosta vaari
24.08.2021

Tässä Cittarin parhaat kauneustuotteet syysihon hoitoon

Kokeile kotoisassa kauneusillassa Cittarin ihania kankaisia kasvonaamioita ja ihastu syksyn meikkilöydöistä.

Neuvosta vaari
20.08.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje