Tervehdi kevättä pirskahtelevilla juomilla
Kevät on täällä! Kohotetaan lasi sen kunniaksi. Tässä parhaat ideamme kevään juhlajuomiin tai muuten vaan auringossa nautittavaksi.
Jengillä alkavat erilaiset juhlapyhät ja hätäisimmillä kesälomat jo polttelemaan, mutta ei hätää. Meitä on kiinnostanut jo pitkään testailla, miten luojan suoma ja kokemuksella hankittu makuaisti toimisi erilaisten drinkkien valmistuksessa. Ja kappas, tästähän saamme erinomaisen sauman avata näkökulmaamme kevään juomameininkeihin.
El Classico
Bellinistä saamme kiittää herra Giuseppi Cipriania, joka suurissa fanituksen tuskissaan loi italialaisen taidemaalari Giovanni Bellinin kunniaksi oman juoman! Joku on saattanutkin lasillisen tai useammankin sipaista tätä juomaa ihan tietämättäänkin. Aloita valmistamalla persikkapyre eli kuori persikat ja irroita hedelmäliha kiven ympäriltä. Laita kattilaan ruokalusikallinen voita ja sokeria yhtä persikkaa kohden. Hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. Mausta pyre tilkalla seljankukkamehua, joka antaa juomaan kivan keväisen fiiliksen. Kasaa drinkki laittamalla ruokalusikallisen verran pyrettä kuohuviinilasin pohjalle ja kaada päälle italialaista Proceccoa.
Spritzeriä piknikille
Tämä menee jo ehkä snadisti kesän puolelle, mutta menköön. Ovathan kesä ja elämä ihmisen parasta aikaa. Spritzerin synnyinkoti löytyy Saksasta. Drinkin ehdoton plussa on, että koska tässä menisivät kalleimmat viinit hukkaan, suosittelemme sekaan kotimaista Huttusta.
Drinkin erikoisuutena ovat eksoottiset hedelmät. Mausta juoma ohueksi leikatuilla kumpkvatin eli kääpiöpomeranssin siivuilla ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista passiohedelmää sekä muutama mintunlehti. Kaada lasiin 1 dl valkoviiniä, 1 dl vichyä ja 1 dl appelsiinilimonadia ja sekoita. Yksinkertaista, raikasta ja maistuvaa.
Kun litsi kohtasi verigreipin ja ginin
Tällä cocktaililla ei ole mitään hienoa nimeä tai sen kummempaa tarinaa. Drinkki sopii erityisesti kirpeämpien juomien ystävälle, sillä verigreippi viinojen kuninkaan, ginin, kanssa on aika styrkka kombo. Onneksi litsi tuo juomaan pientä makeutta ja ripauksen eksotiikkaakin. Näin herkku valmistuu: purista verigreipistä 2 dl mehua. Leikkaa 8 kpl litsejä puoliksi ja irrota hedelmäliha mehun joukkoon. Aja tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää 4 cl laadukasta giniä ja kaada jäähdytettyyn lasiin. Nautitaan hyvässä seurassa runsaiden jäiden kera päivän kääntyessä iltaan.
Tästähän tuli mocktail!
Luoja auta! Drinkki ilman alkoholia?!?! Jo vain. Keitä 3 dl vettä ja 1 dl sokeria sokeriliemeksi ja anna jäähtyä. Sekoita 1 dl sokerilientä ja 2 dl tuoreita mansikoita tehosekoittimessa tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa sokeriliemellä. Lisää juomaan muutama tippa angostuuraa tai haluamaasi katkeroa. Mausta teelusikallisella seljankukkamehua. Tarjoile laakeasta lasista.
Kuningas kanssamme
Rakkaassa kotimaassamme tunnetaan kaksi kuningasta. Molempia kuuluu kunnioittaa ja toisen kanssa on oltava tarkkana. Muistakaa nauttia alkoholia kohtuudella ja hyvällä mielellä. Jari Litmaselle terveisiä. Hyvää kevättä! Nyt se on täällä.