Vaihtoehtoja tämän vuoden kinkun kuorrutukseen
Loppuvuonna saa syödä hyvin mutta kohtuutta ei tarvitse heittää romukoppaan.
Uusi vuosi tuo mukanaan uudet kujeet mutta sitä odotellessakin voi syödä terveellisesti.
Loppuvuotta moititaan usein siitä, että se pyhien aikana tulee mässäiltyä. Terveelliset arjen rutiinit eivät kuitenkaan romutu muutamassa päivässä.
Sillä miten syö uuden vuoden ja joulun välissä on enemmän merkitystä kuin sillä miten syö joulun ja uuden vuoden välissä.
Arjen ruokarutiinit ovat tärkeitä ja niillä luodaan elämäntavat. Paljon kasviksia, kuitupitoisia viljatuotteita, tuoreita hedelmiä, kalaa ja vaalea lihaa syömällä saa jo perusrungon, jota voi muokata omanlaisekseen. Joulunkin voi selvitä ilman ähkyä laittamalla joulupöytään mm.
- kinkkua
- kaloja
- salaatteja
- pähkinöitä
- ja jälkiruoaksi esimerkiksi luumurahkaa

Kuva: kruoka.fi
Täällä on juuri haettu kotimainen kinkku kaupasta ja lähipäivinä päästään paistopuuhiin. Päälle tulee sinappihuntu, korppujauho ja neilikoita. Lisää kuorrutusvinkkejä löydät osoitteesta KRuoka.fi. Vaihtoehtoina on lista herkullisia ohjeita.
Kokeile tänä joulun vaikkapa näitä joulukinkun kuorrutusohjeita:

Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.