Chalupan Quesadilla ja Supreme – ¡Viva la fiesta!
Chalupa tarkoittaa pientä venettä. Sen laineilla yhdistyvät tuoreet maut, hyvät Meksiko-vibat ja ruokaisat, omilla kastikkeilla maustetut annokset. Niistä suosituin on Chicken & Avocado Quesadilla, mutta miksi?
Mikä tekee Chicken & Avocado Quesadillasta suosikkiannoksenne, ravintolapäällikkö Behnam Shekari?
Annos on täyttävä, maukas ja raikas. Siitä tykkäävät erityisesti naiset, mutta annos maistuu usein koko perheelle lapsia myöten.
Quesadilla-annos koostuu puolikuun muotoon leikatuista höyrytetyistä vehnätortilloista, joiden väliin on ladottu juustoa, kanaa, maissi-papusalsaa ja herkullista quacamolea. Valmistamme kaiken itse tuoreista raaka-aineista emmekä käytä puolivalmisteita. Uskon, että ihmiset pitävät erityisesti maukkaista salsoistamme ja quacamolesta, johon saamme erinomaisia avokadoja omasta tukustamme.
Kastikkeet ovat meksikolaisen keittiön taikapölyä, jolla ruokaan voi lisätä tulisuutta ja syvyyttä oman maun mukaan.
Noudatamme annoksia tehdessämme asiakkaidemme toiveita ja maustamme annokset niiden mukaan. Siten tulisuutta voidaan niin halutessa vähentää tai annos voidaan tarjoilla vaikka ilman korianteria.TET-harjoittelussa ollut Joonas Marjamaa pääsi kokeilemaan tarjoilijan hommia ja annosten kokoamista.
Entä mikä maistuu vegeille?
Käytämme paljon vegeille ja vegaaneille sopivia tuotteita, kuten tofua, nyhtökauraa ja seitania, joita voi valita lihan tilalle joka annokseen. Viime aikoina kovaksi suosikiksi on noussut Chalupa Supreme, johon moni valitsee naudanlihan tilalle seitanin.
Ison maissilastukeon päälle kasattu annos on sormin syötävä makumix, jossa on sopivasti potkua, mutta myös runsaasti hedelmäisen salsan tuomaa raikkautta. Sulatetulla juustolla, vihreällä salsalla, ranskankermalla ja chipotle-chilikastikkeella ja korianterilla koristettu annos sopii mainiosti myös jaettavaksi alkuruoaksi.
Testaa itse!
Eastonin Chalupa on avoinna klo 10-22. Keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin ravintola palvelee ainakin klo 24 saakka. Samassa pöydässä voi nauttia myös Kotipizzan antimia.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.