Eastonin Sitä itää -ohjelma rakentaa parempaa Itä-Helsinkiä asukkaiden ideoista

Sitä itää -ohjelmamme tukee Itä-Helsingin yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia ohjaamalla osan kaupassa käytetyistä euroista yleishyödyllisiin kohteisiin. Kohteista päättävät itähelsinkiläiset itse.

Maantieteellisesti Itä-Helsinkiä ei ole olemassa, mutta mielikuvissa valtaosalla helsinkiläisistä on alueesta oma näkemyksensä. Itähelsinkiläiseksi itsensä mieltäville itä merkitsee luontoa, merenrantoja, hyvää rosoa ja rennompia ihmisiä. Moni kokee, että täällä idässä on helpompi hengittää.

Itä-Helsingin kehittämiseen liittyvät suunnitelmat ovat yksi Helsingin kaupungin kaavoituksen painopisteistä. Lähitulevaisuudessa Itäkeskuksen kulmilla on suunniteltu muun muassa Puhoksen alueen- ja kulttuurikeskus Stoan kehittämistä sekä uusien asuintalojen ja liikekiinteistöjen rakentamista Itäväylän molemmille puolille. Samalla idästä on tarkoitus rakentaa entistä vihreämpi ja viihtyisämpi.

– Moni Itä-Helsinkiä tuntematon hämmästyy, kuinka runsas ja monipuolinen alue on. Itähelsinkiläiset ovat syystäkin ylpeitä alueensa luonnosta, kansainvälisyydestä ja monimuotoisuudesta, mikä tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kohtaamisille ja toiminnalle, Eastonin uusi kauppakeskuspäällikkö Olli Virtanen (kuvassa alla) toteaa.

Olli vastaa jatkossa kauppakeskuksen markkinoinnista, vuokrauksesta ja kiinteistön ylläpidosta.

Idässä kohdataan arjen keskellä

Tulevaisuudessa Ollin tavoitteena on tuoda Easton Helsinkiä yhä vahvemmin osaksi itähelsinkiläisten arkea.

– Koen että Easton on idän ihmisten oma lähikauppa – juuri sopivan kokoinen kauppakeskus, josta saa helposti kaiken tarvittavan, ja jossa samalla voi tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Tästä syystä Itä-Helsinki on tärkeä osa Eastonin identiteettiä. Oman toimintamme kehittämisen ohella haluamme osallistua aktiivisesti alueen yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin parantamiseen.”

Yksi hyvä väline tähän on Sitä itää -kanta-asiakasohjelma, jonka myötä osa Eastonissa käytetyistä euroista suunnataan itähelsinkiläisten toimijoiden tukemiseen.

Sitä itää on vuosittain toteutettava kanta-asiakasohjelma, jolla tuetaan rahallisesti itähelsinkiläisiä toimijoita. Ohjelmassa tuettavat toimijat valitaan yleisön ehdotusten perusteella ja myös voittajasta päätetään yhteisellä äänestyksellä. Tuen maksimisumma on 3000 euroa ja pottia kerrytetään Eastonissa tehtyjen ostosten perusteella.

Sitä itää -ohjelma on nyt käynnissä!

– Etsimme ohjelmaan itähelsinkiläisiä kohteita, joiden toiminnasta olisi iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle Itä-Helsingin asukkaalle. Tuki tulee käyttää mahdollisimman yleishyödyllisesti, ja tuen käytöstä tulee antaa suunnitelma etukäteen, Olli kertoo.

Tähän mennessä Sitä itää -ohjelma on järjestetty kahdeksan kertaa. Viime syksynä voittajaksi valittiin kontulalainen jalkapalloseura FC Kontu, joka rahoitti saamallaan 3000 €:n tuella vähävaraisten lasten ja nuorten pelaajamaksuja ja pelivälineitä. Tämä mahdollistui noin 20 lapsen ja nuoren futisharrastuksen jatkumisen.

Aiempina vuosina Sitä itää -äänestyksen ovat voittaneet maahanmuuttajanaisia tukeva African Care (kuva alla), mielenterveysseura MieTo, futisseura Puotinkylän Valtti, Pesäpalloseura Roihu, erityisnuorisotyötä tekevä Mikaelin Seurakunnan Saapasryhmä ja Vuosaaren VPK. Koronatalvena avustus annettiin vähävaraisia perheitä tukevalle Apuna ry:lle.

Nyt Sitä itää -äänestys on jälleen käynnissä ja kaikki ehdotukset tervetulleita. Tutustu ohjelmaan ja osallistu äänestämällä itähelsinkiläistä kohdetta tai toimijaa, joka mielestäsi kaipaisi tukea toimintaansa juuri tänä keväänä. Tehdään idästä yhdessä parempi!

Lue lisää Sitä itää -ohjelmastamme. 

Tilaa Kaverikirjeemme niin pysyt kärryillä Itä-Helsingin kuulumisista ja tapahtumistamme. Liity postituslistallemme tästä. 

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

”Apteekkityö on ollut aina suurin intohimoni” 

Marjaniemessä asuva Taru Pietiläinen aloitti uutena apteekkarina Eastonissa.

Hyllyjen välissä
04.03.2024

3 x rapsakkaa tofua – Näin saat tofusta hyvää ja maukasta

Tässä parhaat niksit tofun maustamiseen ja käsittelyyn.

Miltä maistui?
28.02.2024

Eastonin BiBi-ravintolassa koet persialaiset maut aidoimmillaan

Persialainen BiBi-ravintola tarjoaa makuja, jotka tuovat ihmiset yhteen.

Minun reseptini
21.02.2024

Kotikutoisuus on Myllypuron Taitoluisteluklubille vahvuus

Myllypuron Taitoluisteluklubi kiihdytti voittoon tiukassa Sitä itää -taistelussa. Onnea seuralle ja sen luistelijoille!

Sitä itää
18.01.2024

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje