Eastonin synttäreitä vietettiin koko Itä-Helsingin voimin – katso kuvakooste viikonlopun hulinoista

Kauppakeskus Easton täyttyi viikonloppuna ilmapalloista ja ihmisistä. Syntymäpäiväviikko huipentui muusikko Timo Kämäräisen lauantaiseen esitykseen.

Yksi jonottaa ilmapalloa, toinen maalaa kangaskassia, kolmas pyörittää onnenpyörää. Seremoniamestari Mikko Kartano kutsuu seuraavan lapsen lavalle. Sitten jännitetään, johtaako yksi pyöräytys palkintoon vai ei. Moni poistuu paikalta lippalakki kädessään, jotkut palaavat takaisin jonon hännille. Aina ei voi voittaa.

Kauppakeskus Eastonin keskelle on muodostunut lapsiperheiden pysähtymispaikka. Ilmapalloeläimistään tunnettu taikuri Kristian Backman ojentaa eri värisiä luomuksiaan tenaville, jotka ilahtuvat uusista aarteistaan yksi toisensa perään. Hymyt ovat herkässä.

Toiset, hieman vanhemmat lapset, kaatavat keskittyneesti sinistä, vihreää, punaista ja keltaista maalia kangaskassien päälle ja sekoittavat värit lastalla. Tuunaajamutsin, eli yrittäjä Annakaisa Kilpisen pöydän äärellä riittää tekeviä käsiä. Kestävän kehityksen puolestapuhuja kertoo, että taiteen tekeminen näyttää olevan monelle kauppakeskuskävijälle mieluisaa puuhaa.

– Kaikki yllättyvät lopputuloksesta. Tässä ei tarvitse osata maalata. Jokainen saa toteuttaa itseään vapaasti. Kukaan ei ole jättänyt työtään vielä kesken, Kilpinen hymyilee.

Hän on käynyt Eastonissa aikaisemmin vain kerran, mutta huhut Itä-Helsingin parhaimmasta Citymarketista ovat kantautuneet myös Espooseen asti. Samaan aikaan kun Kilpinen opastaa lapsia maalauspuuhissaan, lavalta kantautuu akustisen kitaran ääniä. Lauantain kenties odotetuin artisti on juuri kivunnut lauteille ja avaa sanallisesti suhdettaan Itä-Helsinkiin. Kitaravirtuoosi Timo Kämäräinen kertoo aikoinaan asuneensa Kauppakartanonkadulla. Silloin Eastonia ei tosin vielä ollut olemassakaan.

Ennen kuin ensimmäinen kappale alkaa soida, lavan edustalle kerääntyy joukko miehiä. Yksi heistä on Laajasalossa asuva Kimi, joka on kuulemma saapunut paikalle lempikitaristinsa tähden. Se on helppo ymmärtää, sillä Kämäräisen esityksen ohi on vaikea kävellä ohi pysähtymättä. Eastonin asiakkaat saavat show:n aikana kuulla klassikkokappaleita, kuten The Beatlesin Norwegian Woodin ja Rauli Badding Somerjoen Paratiisin.

–Tällaisia esityksiä saisi olla enemmänkin. Artistin kannalta on tietysti harmillista, että monet täällä vain kävelevät ohi, Kimi sanoo.

Ne, jotka ymmärtävät, mistä on kyse, kävelevät paikalle musiikin perässä. Yksi ohikulkijoista kysyy eturivin miehiltä, onko lavalla joku kuuluisuus. Vastauksen saatuaan ohikulkijan kiire katoaa ja hän kääntää katseensa kohti miestä ja kitaraa. Esityksen päättäväksi kappaleeksi Kämäräinen valitsee sanoittajamestari Juice Leskisen 3.30 -nimeä kantavan biisin. Yleisö saa kuulla hieman muokatun version, jonka viimeinen lause sopii myös perheen pienimpien korviin: ”Vieläkö meillä on karkkia?”

Jenna Lehtonen

Vuosaaressa varttunut Itä-Helsinki -median perustaja ja päätoimittaja Jenna Lehtonen on Vartiokylässä päivystävä toimittaja ja valokuvaaja, joka työskentelee yrittäjänä.

Aiheeseen liittyen

Eastonin kiinteistöhoitaja Dick hurahti jo pienenä enduroon: “Siistimpää kun mikään!”

Enduro on Easton Helsingin kiinteisöhoitaja Dick Bergmanille intohimo, jossa hän on ajanut menestystä myös SM-tasolla.

Hyllyjen välissä
14.09.2023

Taekwondoseura Wondo opettaa itsepuolustus- ja ystävyystaitoja Itä-Helsingissä

Taekwondo oli ennen rajussa maineessa, mutta nykyään laji opettaa itsepuolustustaitojen lisäksi itsehillintää ja kunnioittavaa käytöstä.

Sitä itää
21.07.2023

Eastonin Sitä itää -ohjelman voittajat on nyt valittu!

Tässä tämänkertaiset Sitä itää -voittajat.

Sitä itää
15.05.2023

Vapun menovinkki: lasten ilmainen vappudisco Stoassa

Musiikkia, yhdessäoloa ja hyvää meninkiä on luvassa Stoan vappuetkoilla lauantaina 29.4. Tule mukaan tanssimaan koko perheen kanssa.

Hetkiä idässä
28.04.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje