Mikä fiilis? Ideakilpailu-näyttely esittelee Itä-Helsingin uuden keskustan

Eastonissa on avattu mielenkiintoinen, Itäkeskuksen kaupunginosan kehittämiseen liittyvä näyttely. Arkkitehtien suunnittelukilpailun voittajakaksikon työt esittelevä näyttely hahmottelee, miltä tutut kulmamme tulevaisuudessa näyttävät.

Eastonin ensimmäisessä kerroksessa avatussa näyttelyssä on esillä Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun voittoehdotus “Jalan Jaloin” sekä kilpailussa toiselle sijalle tullut ehdotus “Itis Siti”.

Näyttelyn isojen havainnekuvien ja karttojen avulla Eastonin kävijät voivat perehtyä Itäkeskuksen alueen tulevaisuuteen kätevästi. Kuvien ja karttojen ohessa näyttely valottaa arkkitehtien töiden sisältöä yksityiskohtaisesti.

Eastonin kauppakeskuspäällikkö Mika Ohenoja kannustaa itähelsinkiläisiä tutustumaan suunnitelmiin, jotka syntyivät kaupungin järjestämän ideakilpailun pohjalta. Yhtenä maanomistajista Kesko kutsuttiin mukaan tuomaristoon, jossa yritystä edusti Kesko Oyj:n aluejohtaja Timo Heikkilä. 

– Helsingin kaupunki hyödyntää töistä saatuja ideoita alueen kaavoittamisessa. Uudelleen kaavoittamisen ja edelleen rakentamisen kautta Itä-Helsinki, ja Eastonin ympäristö siinä samalla, muuttuu ja kehittyy voimakkaasti. Esillä olevasta näyttelystä alueen asukkaat voivat käydä arvioimassa, millaiseksi oma asuinympäristö mahdollisesti kehittyy tulevaisuudessa, Mika kertoo.

Näyttely on pystytetty osuvaan paikkaan, sillä Easton sijaitsee keskellä näyttelyn kuvaamaa uudistettavaa kaupunginosaa.Näyttely esittelee ideakilpailun voittajan “Jaloin Jaloin”- ja toiseksi tulleen “Itis Sitin” -suunnitelmat.

Itäväylän yli kätevästi jalan

Mikan mielestä ideakilpailussa ensimmäisen palkinnon saanut ehdotus “Jalan Jaloin” antaa hyvät lähtökohdat Itäkeskuksen kehittämiseksi koko Itä-Helsingin yhteiseksi keskustaksi. Voittoehdotuksen ovat suunnitelleet yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy ja VSU maisema-arkkitehdit Oy.

– Kilpailutyössä on huomioitu tulevaisuuden liikkumisessa korostuva julkinen liikenne, jalkaisin liikkuvat paikalliset sekä alueella esimerkiksi kulttuuritarjonnan vuoksi vierailevat kävijät. Eikä myöskään autoilevia hypermarketasiakkaita ole unohdettu, Mika iloitsee.

Mikan mielestä voittoehdotuksessa erityisen kiinnostavaa ovat Itäväylän ylittävät, tai alittavat, kulkuyhteydet sekä se, kuinka alueesta saadaan miellyttävä ympäristö myös jalkaisin liikkuvalle.

Asumista kilpailutyössä on ideoitu rakennettavaksi Itäkeskukseen reilusti lisää. Liiketilarakentamisessa on Mikan mukaan huomioitu nopeasti muuttuvan kuluttajakäyttäytymisen heijastuminen yritysten tilatarpeisiin.

–  Kyllä suunnitelmassa on hyviä ideoita kaavoituksen pohjaksi.

Voittotyö sisältää myös Eastonin kaupallisen laajennuksen.

– Eastonin kaupallinen laajentaminen tulee tehdä tulevaisuuden kuluttajan tarpeet huomioiden. Tämä tehtävä on muutoksen nopeudesta johtuen haastava, mutta yhdistämällä nykyistä paremmin Itäväylän etelä- ja pohjoispuolet, Eastonin kaupallinen vetovoima kasvaa edelleen merkittävästi.

Kauppakeskus sopii hyvin näyttelyiden järjestämiseen

Easton soveltuu erilaisten näyttelyiden pitämiseen mainiosti, koska sopiva tila näyttelyille löytyy aivan ravintola-alueen tuntumasta.

– Eastonissa käy viikoittain noin 100 000 pääasiassa itähelsinkiläistä asiakasta. Näyttely tavoittaa näin juuri sen yleisön, johon kilpailun pohjalta tehtävä aluekehitys tulevaisuudessa vaikuttaa, Mika kertoo.

Aiemmin Eastonissa on pidetty taidenäyttelyjä, ja Eastonin Hansakäytävällä on tälläkin hetkellä tutkija-taiteilija Mia Seppälän (kuvassa yllä) työtila, joka on sopimuksesta auki myös yleisölle.

– Eastonissa järjestetään myös harrastustoimintaa liittyviä näyttelyitä säännöllisesti, Mika mainitsee.

Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun näyttely on nähtävissä Eastonissa 11. joulukuuta 2020 saakka.

Aiheeseen liittyen

3 x rapsakkaa tofua – Näin saat tofusta hyvää ja maukasta

Tässä parhaat niksit tofun maustamiseen ja käsittelyyn.

Miltä maistui?
28.02.2024

Eastonin BiBi-ravintolassa koet persialaiset maut aidoimmillaan

Persialainen BiBi-ravintola tarjoaa makuja, jotka tuovat ihmiset yhteen.

Minun reseptini
21.02.2024

Mitä lahjaksi lapselle? – Tässä joulun parhaat lahjaideat Eastonista

Kauppakeskuspäällikkömme Olli ideoi lahjavinkkejä monen ikäisille lapsille ja eri kukkarolle – kaikki Eastonista.

Hyllyjen välissä
07.12.2023

Koiranpennut ja juniorit treenasivat Bisquit Match Showssa – Katso kuvakooste!

Karvakaverien näytöstreenit sujuivat vauhdikkaasti

Hyllyjen välissä
26.10.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje