Ei aina sitä popcornia! Yllätä kaverit sopivasti paheellisilla jenkkiherkuilla

Kun syysillat painavat päälle ja auringonvalo vähenee, on aika järjestää illanistujaiset tai isännöidä peli-ilta. Tunnelma virittyy kohdilleen oikeanlaisilla tarjoiluilla ja yhdessä kokkaamalla. Mutta, voiko peli-ilta onnistua ilman popcornia?

Rennon bileillan menu kannattaa rakentaa yhden ruokateeman ympärille, jolloin kokonaisuus on helpompi suunnitella eivätkä eri maut riitele keskenään. Pyörimme hetken Eastonin K-Citymarketissa inspiroitumassa ja valitsimme illanistujaisiin jenkkiteeman – onhan se todellinen ruokapaheiden mallimaa.

Pienet annoskoot ja sopiva määrä erilaisia makuja pöydässä pitävät vieraat tyytyväisinä. Tarjottavat kannattaa kokkailla kimpassa, siitä saa iltaan kivaa yhteistä ohjelmaa.

Sotasuunnitelma keittiöön

Ajatuksemme oli tehdä snackeja, jotka on helppo syödä ja nopea tarjoilla. Seuraavilla resepteillä neljä nälkäisempääkin kaamoksen kammoksujaa saa ihan uutta virtaa syysiltoihin.

BBQ-savulohi -salaattikupit

300g savulohta

3 rkl BBQ-kastiketta

Salaatinlehtiä

Sekoita savulohi ja BBQ-kastike ja asettele seos rapeisiin salaattikuppeihin. BBQ-kastiketta voi olla enemmänkin, jos olet kyseisen tuotteen ystävä. Koristele korianterilla tai jollain mieleiselläsi yrtillä.

Juustomixillä kuorrutetut nachot

Juustoiset nachot on helppo valmistaa. Laita uunipellille pussillinen nachoja ja raasta päälle jenkkijuustoja. Me käytimme savucheddaria, pitkään kypsennettyä cheddaria sekä Monterey Jackia. Laita nacho-pelti 200-asteiseen uuniin 5–7 minuutiksi tai kunnes juustot ovat saaneet hiukan väriä ja nosta tarjoiltavaksi.

 Fritti a’la Jenkit

Tarjoilua ei voi kutsua jenkkiteemaisiksi, jos pöydässä ei ole jotain friteerattua. Päädyimme tekemään chicken sticksejä ja sipulirenkaita. Samaa taikinaa voi käyttää molempien friteeraamiseen.

300g broilerin rintafileitä

2 kpl isoja makeita sipuleita

6 dl vehnäjauhoja

6 dl vichyä

1,5 litraa rapsiöljyä

Cornflakes muroja

suolaa, pippuria

Pilko sipulista isoja renkaita ja broilerista pitkiä suikaleita. Valmista friteeraustaikina sekoittamalla Vichy ja vehnäjauho kulhossa, lisää joukkoon myös reilu teelusikallinen suolaa. Lämmitä öljy 180-asteeseen, mutta ole varovainen kuuman öljyn kanssa. Pyörittele sipulirenkaat ja kanat vielä erillisessä vehnäjauhossa ja nostele ne friteeraustaikinaan.

Valuta ylimääräinen taikina pois. Sipulit voi nostaa suoraan öljyyn, mutta kanat kannattaa pyöritellä vielä murskatuissa Cornflakes-muroissa, jotta saadaan kunnon rapea pinta.

Paista ensin kanat ja sitten sipulit kullanruskeiksi. Nosta ne aina öljystä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois ja pinnasta tulee varmasti rapea. Sipulirenkaat ovat saman tien valmiita, mutta kanat kannattaa laittaa vielä 10 minuutiksi 180- asteiseen uuniin, jotta ne ovat varmasti kypsiä. Mausta kypsennyksen jälkeen suolalla ja pippurilla.

Miksaa dipit majoneesista ja maustekastikkeista

Käytimme dippien pohjana kaupan valmismajoneesia ja sekoitimme niistä kolme vaihtoehtoa. Yhdessä on mukana BBQ-kastiketta, yhdessä Texas Peteä ja yhdessä valkosipulia. BBQ-kastiketta ja Texas Peteä voi lisätä yhdet ruokalusikalliset yhteen desiin majoneesia. Valkosipulia riittänee yksi kynsi samaan määrään, mutta jos olet suuri valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän!

Dippejä on helppo varioida oman maun mukaan eli voit käyttää majoneesia myös sellaisenaan tai halutessasi voit laittaa sekaan vaikka Amerikan sinappia tai Sweet chili -kastiketta. Reseptimme eivät ole kiveen hakattuja, vaan ideana on myös se, että vinkkejämme varioimalla opit itse luomaan omat lempiherkkusi.

 New York Sandwich

200 g valmiiksi kypsennettyä naudan paahtopaistia suoraan lihatiskiltä

3 paahtoleipää

1 maustekurkkua

100g cheddar-raastetta

Voita

Voitele paahtoleivät ja laita leiville cheddar-raastetta. Jaa paahtopaisti kolmelle paahtoleivälle ja pilko maustekurkku niiden päälle. Nosta jokaisen lihaisen leivänpalan päälle kansi ja kypsennä toasterissa. Jos kotoa ei löydy toasteria, voit kypsentää leivän paistinpannulla niin, että laitat pannun keskilämmölle ja lisäät nokareen voita. Voit painaa leipiä kasaan esimerkiksi toisella paistinpannulla tai vastaavalla esineellä.

Paista leivät molemmin puolin kullanruskeiksi niin, että juusto sulaa. Leikkaa leivät kolmion muotoon ja tarjoile.

Kulaus mallasjuomaa kruunaa illan

Kunnon illanistujaisissa on myös kunnon juomat. Perheen leffaillassa voi hyvin maistella erilaisia limppareita, mutta kaveriporukalla rasvaiset eväät kaipaavat rinnalle panimotuotteita. K-Citymarket Eastonin eri panimoiden olutvalikoima on niin kattava, että juomien valintaan saattaa vierähtää tovi jos toinenkin. Valitkaa rohkeasti maisteltavaksi erilaisia oluita ja yrittäkää löytää erilaisia aromeja, niin ilta saa yhden ulottuvuuden lisää!

Syksyllä kannattaa nauttia vähän parempia eväitä, kun kesään on taas enemmän aikaa – hemmottele itseäsi ja jätä karppailut kevääseen!

 

12kk

12 kuukautta -bloggarit

Sekoitettu-blogi virittää tutut klassikot uusiksi muunnelmiksi sesonkeja seuraten. Blogin takana oleva kolmen kopla tunnetaan myös 12 kuukautta -ruokablogistaan, joka havainnollistaa ruoanlaiton helppoutta niin arjen sankareille kuin edistyneimmillekin kotikokeille.

Aiheeseen liittyen

Näin valitset koirallesi valjaat, jotka tekevät liikkumisesta kivaa ja turvallista

Sopivia ja turvallisia valjaita valitessa on huomioitava koiran rakenne ja ominaisuudet. Tässä parhaat vinkit valjaskaupoille.

Yleinen
29.07.2021

Sitä itää -äänestyksen voittanut African Care auttaa eritaustaisia itähelsinkiläisiä tutustumaan

Meri-Rastilassa toimivan African Care ry:n tavoitteena on tukea maahanmuuttajataustaisten naisten arkea, terveyttä ja hyvinvointia.

Sitä itää
23.06.2021

Onko Roihuvuoressa Itä-Helsingin aktiivisin pyöräyhteisö? Satumaan Dynamo auttaa ja opettaa pyöräilijöitä

Auton pyöräilyyn vaihtanut Petteri kuuluu roihuvuorelaiseen Satumaan Dynamo -pyöräily-yhteisöön, joka jakaa mielellään apuaan ja osaamistaan pyöräilyyn liittyvissä asioissa.

Summeri soikoon!
26.05.2021

VUODEN 2021 SITÄ ITÄÄ -KOHDE ON AFRICAN CARE RY

Vuoden 2021 Sitä itää -äänestys on ratkennut!

Yleinen
24.05.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje