Hospotti rakastaa kaapin jämiä
Hospotti syntyy joka keittiön perustarpeista ja haastaa pikaruoat helppoudellaan. Pappani suosimaa arkiruokaa on helppo muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy.
Tavoitteeni on tarjota perheelleni itse tehtyä kotiruokaa joka päivä. Arjen kotiruoka voi kuitenkin olla myös pikaruokaa joka valmistuu vain 10 minuutissa.
Kaapissamme on aina kananmunia, voita, sipulia ja ruisleipää. Jääkaapin peränurkasta löytyy usein myös kuivahtanut juuston kanta ja hyvin kypsynyt tomaatti. Näistä perustarpeista syntyy esimerkiksi nopea munakas, jota Janne-pappani keksi nimittää Hospotiksi ollessani pieni.
Aluksi pappani paahtoi kuutioidun ruisleivän voissa sipulin kera. Tähän lisättiin ruskistumaan pari eilistä lihapullaa. Lopuksi päälle rikottiin useampi kananmuna ja koko komeus sekoitettiin pannulla. Kotona lautaset tyhjenivät nopeasti ja yhteisestä ruokahetkestä jäi mieleen lämpimät muistot.
Mieheni käyttää omassa Hospotissaan runsaasti valkosipulia ja ripottelee paahtuneiden leipäkuutioiden päälle juustoa. Mausteeksi sopivat suola, pippuri, persilja, basilika, oregano… ihan tarjonnan ja oman maun mukaan.
Viikonloppuisin Hospotti jalostuu fiinimpään tarjoilumuotoon – munakasbaariksi. Kata jääkaapin antimet keittiön pöydälle, jolloin jokainen saa valikoida annokseensa haluamansa ainekset. Helppoa, hauskaa ja niin maukasta!
K-Ruoka tarjoaa lisää nopeita arkiruokaideoita ja inspiraatiota!
Katso myös Foodnetworkin 50 munaruokaideaa
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.