Isänpäivän ajatuksissa tärkein on rakkaus
Isänpäivää juhlitaan tulevana viikonloppuna. Se on oivaa aikaa kertoa isälle, papalle, vaarille tai vaikka puolisolle, kuinka paljon häntä arvostetaan. Uskoisin, että jokaisen isän toive on tuntea enemmän lämpöä ja välittämistä, kuin saada suureellisia lahjoja. Välittämisen osoittamiseksi voi isän yllättää ihanalla pöytään katetulla aamupalalla.
Isänpäivän aamupalan ihanimmat lahjat ovat lasten itse tekemät kortit.
Soitto omalle isälle ja aamupala lasten isälle
Isänpäivää on meillä perinteisesti vietetty perheen kesken. Soitan omalle isälleni Ouluun ja kotona valmistamme puolisolleni ja lasteni isälle lasten kanssa aamupalan. Keitämme kahvit, paistamme muutaman kananmunan ja toisin kuin kiireisinä arkipäivinä, katamme yhteisen aamupalapöydän kynttilöiden kera. Se on arjen romantiikkaa, rakkauden osoittamista ja ikimuistoista perheaikaa muuten koleassa ja pimenevässä marraskuussa.
Tarvittaessa kortit ja suklaalevy ovat riittävä lahja
Toki isälle voi hankkia ihania lahjoja, kuten kunnon nahkahanskat, ehjät kalsarit rikkinäisten tilalle tai vaikkapa uudenkarhean kylpytakin (huom. kaikkia näitä löydät Eastonista esim. Intersportista ja Eastonin K-Citymarketista). Lahjat ovat ihania ja niistä ilahtuu jokainen!
Jos kuitenkin taloudellinen tilanne ahdistaa tai tilanne on muuten tiukka, uskoisin, että jokaiselle isälle riittää hyvin oman lapsen päiväkodissa tai koulussa askartelema pieni lahja tai kortti. Meillä ne annetaan aamiaisen yhteydessä ja sitten kilistellään omenamehulla koko perhe!
Kokeile raikasta kakkua isänpäivän sankarille
Isänpäivän kunniaksi haluan jakaa yhden etenkin miesväen mieleen olleen kakkureseptin. Tämä puolukkakakku on helppo valmistaa edellisenä iltana jääkaappiin ja se sopii erinomaisesti kahvin kanssa. Resepti yhdistää perinteisen kakkupohjan, ihanan raikkaaseen puolukkatäytteeseen, joka saa irtopohjavuoassa upean muodon. Tätä ajattelin itse tehdä taas tänä vuonna!
PUOLUKKAINEN JUUSTOKAKKU
POHJA:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
TÄYTE:
6 liivatelehteä
2,5 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
4 dl puolukoita
250 g rahkaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
KORISTELUUN:
2-3 dl puolukoita
0,5 dl tomusokeria
VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Pese vuoka ja laita toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
3. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita puolukkasose, rahka, tuorejuusto ja sokerit. Lisää vaniljavaahto.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi rahkatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita väliin toinen kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irrota irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele sokeroiduilla puolukoilla.
Alkuperäinen resepti: Sydänmerkki.fi
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.