Itä-Helsingin parhaat uimapaikat koirille, jotka rakastavat vesileikkejä

Moni koira rakastaa uimista. Vesi toimii helteiden aikaan viilentävänä elementtinä, jonka avulla koiraa voi myös aktivoida. Itä-Helsinki on pullollaan rantoja, jotka soveltuvat karvakamuille.

Jos omistat koiran, joka rakastaa uimista, Itä-Helsinki on täydellinen asuinalue. Sopivia pulikointipaikkoja riittää niin paljon, että lemmikkiään saa suurella todennäköisyydellä uittaa täysin rauhassa. Toisin kuin monesti luullaan, koiria saa käyttää uimassa kaikilla sellaisilla paikoilla, jotka eivät ole virallisia ihmisille tarkoitettuja uimarantoja. Kun käyttää maalaisjärkeä ja kunnioittaa koirien kiinnipitoaikaa, pääsee jo pitkälle.

Herttoniemessä sijaitseva Tuorinniemen koira-aitaus on Itä-Helsingin ainoa virallinen koirille tarkoitettu aidattu uimaranta. Sen lisäksi vastaavia paikkoja on Tervasaaressa Kruununhaassa, Rajasaaressa Töölössä ja Veijaripuistossa Lauttasaaren kärjessä. Itää edemmäs uimaan ei kuitenkaan välttämättä tarvitse lähteä, sillä rauhallisia, koiraystävällisiä uimapaikkoja löytyy muun muassa Laajasalosta ja Vuosaaresta. Oletko jo testannut Kallahdenniemen tai Stansvikin rantaviivat?

Yksi rauhallinen koiranuittamispaikka löytyy Uutelan koirapuiston läheisyydestä Vuosaaresta. Kun kävelee Särkkäniemen luonnonsuojelualueen niemeen, löytää luontoparatiisin, joka on lähinnä koiranulkoiluttajien ja lintubongaajien suosiossa. Aurinkoisena viikonloppuna ulkoilijoita liikkuu paikalla selvästi enemmän kuin viileinä arkiaamuina. Särkkäniemestä löytyy useampia kohtia, jotka sopivat niin pienempien kuin isompien koirien uittamiseen. Mieti, haluatko heitellä pikinokallesi vesileluja kalliolta käsin vai haluatko mieluummin vain istua hiekalla ja katsella vesipedon kahluupuuhia?

Rannalle lähtiessä kannattaa aina tarkistaa sinilevätilanne etukäteen. Pahimmassa tapauksessa sinilevämyrkytys voi viedä koiran hengen. Siksi koiranomistajan on syytä olla kesäaikaan tarkkana. Rantojen läheisyydessä viihtyvät myös puutiaiset, joten niidenkin olemassaolo on syytä tiedostaa. Samalla tavoin kannattaa tarkistaa, näkyykö rantamiljöössä lasinsiruja. Valitettavasti niihin törmää siellä, missä ihminen liikkuu, vaikka kukaan ei halua lasinsirua oman koiransa anturoiden väliin.

Koiran ehdoilla vesille

Mikäli vesi on omalle koirallesi vielä tuntematon elementti, tutustuta ystäväsi siihen vähitellen. Koiraa ei koskaan pidä pakottaa uimaan. Unohda siis laiturilta pudottaminen tai veteen työntäminen, ellet halua aiheuttaa koirallesi traumaa ja stressiä. Etene mieluummin koiran ehdoilla, positiivisesti vahvistaen.

Muista, että kaikki koirat eivät ole luonnostaan uimamaistereita. Esimerkiksi lyhytkalloisten- tai raajaisten rotujen uintitaidot ovat lähtökohtaisesti toisenlaiset kuin sellaisten rotujen, jotka on jalostettu noutamaan vedestä. Siinä missä espanjanvesikoira hakeutuu veteen iloisesti kirmaten, englanninbulldoggi saattaa tarvita pelastusliivejä. Liivien kanssa voi harjoitella uimista etenkin silloin, kun haluaa lisätä uimisen turvallisuutta ja parantaa koiran uima-asentoa.

Äkkisyvät rannat kannattaa ohittaa ja mennä koiran kanssa mieluummin rannalle, joka ei säikäytä. Siinä vaiheessa, kun koira uskaltaa jo kahlata, sille voi heitellä kelluvaa vesilelua hieman pidemmälle.

Nykyään koirien vesileluvalikoima  muistuttaa karkkikauppaa.

Perinteisen pallon sijaan omalle koiralleen voi heitellä kelluvaa kalaa, käärmettä tai vaikka mustekalaa. Moni koira rakastaa uimista yhtä paljon kuin noutamista, joten yhdistelmä on hyvä tapa purkaa lemmikin energiaa ja viilentää sen kehoa kuumana kesäpäivänä. Kun lähdet hellepäivänä uittamaan koiraa, mukaan kannattaa ottaa lelujen ja pyyhkeen lisäksi raikasta vettä, kakkapusseja ja makupaloja. Niitä kaikkia löydät yhden ja saman katon alta Eastonista.

Koirille sopivia uimapaikkoja löydät muun muassa näistä paikoista:

-Särkkäniemen luonnonsuojelualue, Vuosaari

-Kallahdenniemen luonnonsuojelualue, Vuosaari

-Tahvonlahdenniemi, Laajasalo

-Tuorinniemen koirapuisto, Herttoniemi

Linkit:

Tutustu Eastonin Mustin ja Mirrin sekä  Puuilon koiraleluvalikoimaan, ja ilahduta karvakaveriasi hauskoilla vesileikeillä.

Jenna Lehtonen

Vuosaaressa varttunut Itä-Helsinki -median perustaja ja päätoimittaja Jenna Lehtonen on Vartiokylässä päivystävä toimittaja ja valokuvaaja, joka työskentelee yrittäjänä.

Aiheeseen liittyen

Painopeitto rauhoittaa kehon ja auttaa nukahtamaan nopeammin

Painopeitto on kuin lämmin halaus, joka rauhoittaa kehon hyviä yöunia varten. Kauppakeskus Eastonin Puuilosta löydät laadukkaat painopeitot useassa eri koossa. Kokeile ja löydä painopeiton hyödyt.

Neuvosta vaari
15.09.2023

Eastonin Sitä itää -ohjelman voittajat on nyt valittu!

Tässä tämänkertaiset Sitä itää -voittajat.

Sitä itää
15.05.2023

Vapun menovinkki: lasten ilmainen vappudisco Stoassa

Musiikkia, yhdessäoloa ja hyvää meninkiä on luvassa Stoan vappuetkoilla lauantaina 29.4. Tule mukaan tanssimaan koko perheen kanssa.

Hetkiä idässä
28.04.2023

Itäkeskuksen Puuilon myymäläpäällikkö Leonard: ”Tulin Puuiloon ihmisten vuoksi”

Leonard Käse työskentelee myymäläpäällikkönä Itäkeskuksen Eastonin Puuilossa, jonka valikoimaan kuuluu yli 30 000 tuotetta.

Summeri soikoon!
13.04.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje