Itäinen saaristoristeily kannattaa kokea 

Jos et omista venettä, itäinen saaristoristeily on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kesäelämys. Merellinen Itä-Helsinki hurmaa myös ulkopaikkakuntalaiset.

Lokit kirkuvat taivaalla, kun keskikesän paahteessa kimmeltävä meri paiskaa vettä kohti aallonmurtajaa.  Aurinkolahden rantabulevardilla kävelee koiranulkoiluttajia ja niitä, joiden rantapäivä lähestyy loppuaan. Eletään tavallista keskikesän arki-iltaa, joka on poikkeuksellisen kuuma. Sellainen, joka saa ihmiset jonottamaan jäätelökioskille ja terassit tupaten täyteen.

Hiekkalaiturintien päässä seisoo röykkiö ihmisiä, joista viisaimmat ovat pukeneet ylleen shortsit ja aurinkolasit. Kaikki näyttävät siltä kuin odottaisivat jotakin. Mökkiläiset on helppo tunnistaa kantamuksista. Aikataulun mukaan istahdamme kotvan kuluttua FRS Finlandin liikennöimään alukseen, jonka kyydissä pääsee muutaman pysähdyksen taktiikalla Vuosaaresta Kalasatamaan. Tarkalleen ottaen kyseessä on itäinen saaristoreitti, joka on Helsingin kaupungin ainoa sisäinen vesiliikennereitti mantereelta mantereelle. Sen pysähdyspaikkoja ovat Vuosaari, Leikosaari, Iiluoto, Satamasaari, Kivisaari, Vartiosaari, Laajasalo, Herttoniemi ja Kalasatama.

M/s Okeanoksen sisällä kiiltelee lakattu mäntypuu. Koska eletään kesälomakautta, valtaosa kyytiläisistä suuntaa suoraan kannelle istumaan. Viereeni ei jää ylimääräisiä vapaita paikkoja. Ilmassa tuoksuu suolainen merivesi. Ne, joiden mielikuvissa Itä-Helsinki on harmaa betonilähiö, eivät ole koskaan nähneet itää mereltä käsin. Vuosaari jää taakseni, kun kuuntelen potkurin ääntä ja mietin, mitä menettävät he, jotka eivät tästä merellisestä nautinnosta mitään tiedä.

Mökkejä, moottoriveneitä ja saaristotuulta

Katselen Itä-Helsingin saaristoa ja rantaviivan viereen rakennettuja mökkejä kuin lintubongaaja huuhkajaa. Tuolla voisin onkia, tuolla heitellä koiralle palloa, ja tuolla asua. Välillä tekisi mieli hypätä uimaan tai jäädä saarikierrokselle, mutta en ole varautunut mihinkään muuhun kuin sightseeing-risteilylle. Sitä itäinen saaristoreitti todella on, sillä saa kuljetuksen aikana kokea elämyksen, joka on enemmän kuin hintansa väärti.

Osa kyydissä olevista kanssamatkustajista jää pois Leikosaaren ja Satamasaaren kohdalla. Joiltakin laitureilta matkaan nousee niitä, jotka ovat matkalla mökiltä mantereelle. Tammisalon ja Jollaksen rantamaisemat vilisevät silmieni ohi yhtä nopeasti kuin moottoriveneet. Kun ajamme Degerön kanavan läpi, rannalle osuvat ihmiset nostavat kättään. Se kuuluu etikettiin.

Pala Itä-Helsingin huvilahistoriaa antaa merkin itsestään, kun lukitsen katseeni puiseen rantasaunaan. Höyrylaivojen kultakaudella näihin maisemiin tultiin varta vasten nauttimaan kesäpäivistä. 1800-luvun lopusta lähtien Itä-Helsingin rannikot olivat täynnä herrasväen rakennuttamia kesähuviloita. Valtaosa niistä on jo tuhoutunut, mutta eivät aivan kaikki. Tarkkasilmäinen bongaa itäisen saaristoreitin varrelta vanhoja torppia, vierasvenelaitureita ja menneen ajan merkkejä.

Vajaa kaksi tuntia kestävän risteilyn aikana paikkaa ehtii vaihtaa useaan otteeseen. Välillä istun ikkunan takana alakerrassa, välillä nautin merituulesta kannella. Juomapulloni on tyhjentynyt, kun paattimme saapuu määränpäähän. Vastassa ovat Kalasataman kerrostalot ja laituri, jossa seuraavat odottavat kyytiään.

Jenna Lehtonen

Jenna Lehtonen on itähelsinkiläinen toimittaja ja valokuvaaja, joka pitää ihmisistä, jotka erottuvat tapetista. Itä-Helsinki -sivustoa päätoimittava Jenna tuottaa Eastonille Summeri soikoon -juttusarjaa, jossa hän vierailee ihmisten kodeissa.

Aiheeseen liittyen

Polakuvaamon valokuvaaja Ahmed Hamad taitaa passikuvat ja potretit

Hansakäytävän Polakuvaamo muutti uusiin tiloihin – Tällainen on mies yrityksen takana.

Summeri soikoon!
15.09.2022

Itä-Helsingin Vasikkasaari on monelle tuntematon paratiisi

Jos Vasikkasaarelle pitäisi keksiä toinen nimi, se voisi olla Salaisuus, summaa Itä-Helsingin Vasikkasaaressa mökkeilevä Laura Karlin.

Summeri soikoon!
04.08.2022

Itäinen rantareitti esittelee Itä-Helsingin parhaat puolet

Itäinen rantareitti esittelee Itä-Helsingin maisemia kauneimmillaan. Reitin voi reippailla kokonaan tai valita sopivan retkipaikan sen varrelta.

Summeri soikoon!
26.07.2022

Itä-Helsingin parhaat uimapaikat koirille, jotka rakastavat vesileikkejä

Vesileikit ovat koiran parasta kesätekemistä. Itä-Helsingissä karvakavereille riittää rantoja joilla temmeltää ja kelluvat vesilelut tekevät vesileikeistä entistä hauskempia.

Summeri soikoon!
20.07.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje