Kansainvälinen ideakilpailu piirtää parempaa Itäkeskusta

Odotukset Itäkeskuksen kehittämiseksi ovat korkealla, sillä Helsingin kaupunki on julistanut sitä varten kansainvälisen ideakilpailun. Ideakilpailun saalis vaikuttaa myös Eastonin jatkokehitykseen.

Arkkitehtitoimistojen ja yksittäisten suunnittelijoiden kilpailuehdotuksia odotetaan 25. lokakuuta mennessä. Tuomaristo julkaisee jatkoon valitut kilpailuehdotukset tammikuussa 2020.

Kilpailualue käsittää Itäkeskuksen keskeisimmät alueet, kuten muun muassa Visbynkujan ja Lyypekinkujan vanhat toimistokorttelit, Puhoksen ostoskeskuksen, Kehä I:n ja Itäväylän liittymän sekä Easton Helsinki -kauppakeskuksen lähiympäristön.

Eastonin näkökulmasta Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun järjestäminen on hyvä ja tarpeellinen juttu.

– Helsingin asukasmäärä kasvaa kovaa vauhtia ja kaupunki kehittää Itä-Helsinkiä voimakkaasti tulevina vuosina. Runsas väestönkasvu yhdessä kuluttajakäyttäytymisen muutoksen kanssa vaikuttaa myös Eastonin jatkokehitykseen, kertoo Eastonin kauppakeskuspäällikkö Mika Ohenoja.

Mika pitää positiivisena sitä, että ideakilpailussa on mukana ulkopuolisia asiantuntijoita ja Easton on jatkossakin luontainen osa laajempaa ja kehittyvää Itäkeskusta.Ideakilpailun kilpailualue keskittyy Itäkeskukseen. Kuva: Helsingin kaupunki

Laajennushankkeen suunnitelmat päivitetään

Kesko omistaa osan ideakilpailun kohteena olevista maa-alueista, joille on aikoinaan asemakaavoitettu Eastonin kauppakeskuksen toinen rakennusvaihe ja kaksi asuintornitaloa. Nyt kaupunki on julistanut koko ideakilpailun alueen rakennuskieltoon.

Onko Eastonin 2. rakennusvaihe jäissä ideakilpailun vuoksi ja onko mahdollista, että 2. vaiheen lupaamasta laajennuksesta luovutaan ideakilpailun myötä kokonaan?

– Eastonin laajennushankkeen eteneminen odottaa ideakilpailun tuloksia, joiden pohjalta laajennushankkeen suunnitelmia päivitetään. Tulevista rakennusvaiheista ei kuitenkaan ole luovuttu, Mika vastaa.

Easton haluaa olla helposti saavutettava

Itäkeskuksessa asioivat ihmiset ovat pitkään toivoneet kaupunginosan kehittämistä. Itäväylä jakaa Itäkeskuksen pahasti kahtia ja on haluttu, että Itäväylän kahta puolta olevat alueet nivoutuisivat paremmin toisiinsa. Myös Itäväylän, Kehä I:n ja Meripellontien liittymän liikennesumppuun on toivottu parannusta.

 

Kauppakeskuspäällikkö Mika Ohenoja on tyytyväinen siihen, että Helsingin kaupunki satsaa Itäkeskuksen kehittämiseen.

– Eastonin tavoite on jatkossakin olla itähelsinkiläisten arjen asiointipaikka. Haluamme, että Eastoniin on helppo tulla niin pyöräillen, julkisilla liikennevälineillä kuin autollakin. Haluamme myös, että ihmisten liikkuminen koko Itäkeskuksen alueella on mahdollisimman sujuvaa.

Kesko kehittää ja tarvittaessa kaavoittaa omistuksessaan olevia alueita ideakilpailun pohjalta. Ideakilpailun ja kaavoituksen lopputulemana Itäkeskus tulee varmuudella muutenkin kehittymään.Kilpailualueeseen kuuluu mm. Eastonin Hansakäytävän päädyssä oleva parkkipaikka.

Alueelle halutaan lisää asuntoja

Helsingin kaupungin pyrkimyksenä ideakilpailussa on muuttaa Itäkeskus läpikulkualueesta eloisaksi ja urbaaniksi kaupunkitilaksi. Helsinki haluaa Itäkeskukseen uusia toimintoja, sillä alueella on jo hyvät joukkoliikenneyhteydet sekä poikkeuksellisen paljon kaupallisia palveluja.

Ideakilpailun tavoitteissa ei mainita asuntotuotannon kasvattamista, mutta väestötilaston valossa Itäkeskuksessa on asukkaita varsin niukasti: vain hieman yli 5 000.

Mika toivookin, että Itäkeskukseen saataisiin uusia asuntoja – myös Keskon kahden tornitalon lisäksi.

– Uskon ideakilpailun ja sitä seuraavan kaavoituksen tuovan alueelle lisää asuntorakentamista ja se sopii alueelle erittäin hyvin.

Keskon asuntokaavat eivät ole uhattuna ideakilpailun vuoksi.

– Uskon ennemminkin asumisen kasvamiseen kilpailualueella, Mika summaa.

 

 

 

 

 

 

 

Jani Jakonen

Jani Jakonen

Kiikarissa itä -blogin takana on helsinkiläinen kaupunkitoimittaja Jani Jakonen, joka blogissaan tekee havaintoja Itä-Helsingistä. Hän katsoo sinne, mihin muut eivät huomaa katsoa, nostaa valokeilaan itähelsinkiläisiä ilmiöitä ja tapahtumia sekä kannustaa asukkaita vaikuttamaan ja osallistumaan. Postauksillaan Jani haluaa vahvistaa asukkaiden iisti on siistiä – fiilistä.

Aiheeseen liittyen

Vuosaarenhuipulta avautuu huikean hieno Itä-Helsinki

Joko tunnet Vuosaarenhuipun eli Vuosaaren täyttömäen ulkoilualueen? Kävimme tsekkaamassa reitin ja ihastuimme maisemista ikihyviksi!

Hetkiä idässä
30.06.2021

Grillinyytit ovat juhannuksen herkku ja kesäiltojen nerokas retkieväs

Helppoa juhannus- ja kesäruokaa ovat grillinyytit, joiden sisällä maistuvat ihanat uudet perunat, tai ihan mitä vaan haluat.

Miltä maistui?
22.06.2021

”Se on aina hyvä päivä, kun pääsee merelle”

Puotilalainen Niklas toteutti unelmansa purjeveneestä "Pienessä tuuli karkottaa huolet ja mieli tavoittaa vapauden tunteen."

Summeri soikoon!
17.06.2021

Vuosaari on lintubongarin paratiisi, sanoo maastossa 12-tuntisia päiviä viettävä Mikko Vartiokylästä

Vuosaari on lintuharrastajan paratiisi. Lähde lähimatkalle lintubongari Mikko Salosen kanssa.

Summeri soikoon!
04.06.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje