Suklaa ja karkit kuuluvat joulun aikaan – nyt saa nauttia!

Karkkitorin myyjä Anne Palo-Erkkilä iloitsee joulun ajasta, jolloin ihmiset antavat itselleen luvan nauttia ja herkutella. Harvoin karkkikauppaan muulloinkaan tullaan naama väärällään.  
Millaista karkkikauppiaan työ on?

Tämä on kerrassaan makeaa elämää. Parasta on, että koska karkkikauppa edustaa nautintoja ja mielihyvää, ei asiakkaat tule sinne vihaisena tai naama väärällään. Etenkin lapset ovat aina todella innoissaan, ja huutavat jo kaukaa, jee karkkikauppa! Sitä iloa on ihana katsella, kun muistan, miten suuri asia karkkipäivä itsellekin oli pienenä.

Kasvoin Pohjanmaalla ja kun sain karkkipäivänä 20 penniä, kävin ostamassa sillä Osulasta salmiakkiaskin tai neljä tikkaria.

Kaikilla lienee lapsuuteen liittyviä arvokkaita karkkimuistoja. Vieläkö vanhemmat pitävät kiinni karkkipäivistä?

Etenkin pienten kohdalla kyllä. Jos ostoksilla käydään vaikka keskiviikkona, monet säästävät namit karkkipäivälle, joka on yleensä perjantai tai lauantai. Karkkipäivien lisäksi lapsilla on toisinaan myös lohtupäiviä, jolloin he saavat karkkia palkkiona esimerkiksi lääkärikäynnistä.

Miten päädyit karkkikauppiaaksi?

Työskentelin aiemmin huoltamoalalla. Muutin Porvooseen 11 vuotta sitten ja kuusi vuotta sitten aloitin Vuosaaren Karkkitorilla. Eastonin siirryin heti kun paikka avattiin.

Työ sopii minulle, koska pohjalaisena en osaa olla tuppisuuna, vaan tykkään jutella asiakkaiden kanssa. Meillä käy paljon kanta-asiakkaita ja olen jopa saanut työni kautta uusia ystäviä.

Pian on joulu, karkkijuhlista suurin. Millaisia karkkeja jouluksi ostetaan?

Tärkein on tietenkin suklaa. Varmasti myös pimeä aika lisää sen houkutusta, mutta joulun aikaan ihmiset antavat itselleen luvan herkutella ja nauttia. Meillä suosituimpia ovat Belgian suklaatryffelit ja simpukkasuklaat, joita saa levyinä ja rasioissa.

Muista joulukarkeista erityisen pidettyjä ovat Finlandia Candyn marmeladit ja karkkikepit, jotka näyttävät kivalta joulukuusen oksilla. Tavallisten joulutuotteiden lisäksi valikoimastamme löytyy myös vegaanisia, sokerittomia ja gluteenittomia jouluherkkuja.

Miten lasten ja aikuisten jouluiset karkkimaut eroavat toisistaan?

Aikuiset ostavat usein liköörisuklaita ja tummaa suklaata, kun taas lapset tykkäävät makeammasta maitosuklaasta. Belgian suklaat maistuvat hyvin molemmille.

Kun lapset asioivat liikkeessä yksin, he ostavat usein suklaapatukoita.

Mitä teet kun et ole töissä?

Tykkään täytellä ristikoita ja lenkkeillä ystäväni ja neljävuotiaan kääpiösnautserini Onnin kanssa. Asun Porvoossa, joten kesällä intohimoni ovat puutarhatyöt omalla pihalla.

Miten aiot viettää joulua?

Vietän joulua kotona Porvoossa vanhemman tyttäreni ja 5- ja 10 -vuotiaiden lastenlasteni, mummon pikkuprinsessojen kanssa.

Kokoamme yhdessä piparkakkutalon, koristelemme kuusen ja nautimme hyvistä jouluruuista. Aattoillan kohokohta on tietenkin joulupukin vierailu, vaikkei hän aina sisälle ehdikään, vaan jättää lahjat ovelle odottamaan. Muuten jouluumme kuuluu mukavaa yhdessäoloa ja lepäilyä, suklaalla herkutellen, tietenkin.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa Eastonin liikkeissä erilaisia ihmisiä ja ilmiöitä.  Minun reseptini -juttusarjassa puolestaan sukelletaan ruokamuistoihin tai annetaan eastonilainen vinkki parempaan arkeen. Love -pentu tuli taloon – blogissa seuraamme Annan ja hänen pentukoiransa Loven yhteisen taipaleen alkua.

Aiheeseen liittyen

Maratonjuoksu on hyvää hulluutta

Maraton on autuus ja tuskien taival, kätevästi yhdessä paketissa. Lue noin 30 maratonia juosseen Intersport Eastonin kauppias Jyrki Mollgrenin vinkit harjoittelun aloittamiseen ja 30 kilometrin kohdalla alkavien vaikeuksien niittaamiseen.

Minun reseptini
20.02.2020

Valokuvaus on inhimillisen kohtaamista

Valokuvaaja Ahmed Hamad ikuistaa ihmisiä juhlissa, muotokuvina tai passihakemusta varten. Kuvattavaksi pääsevät myös eläimet, joten Love pääsi kokeilemaan poseraamista.

Minun reseptini
17.01.2020

Easton on auki 24/7 uutena vuotena ja loppiaisena

Easton on juhlapyhinäkin avoinna K-Citymarketin aukioloaikojen mukaisesti ympäri vuorokauden.

Yleinen
03.12.2019

Pizza Hutin ihana Linda!

Pizza Hutin ravintolapäällikkö Linda tuntee pizzanhimon anatomian: "Parasta on mussuttaa vikat palat kylmänä jääkaapista kello kolmelta yöllä."

Minun reseptini
14.11.2019

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje