Kierrätyspisteemme laajentui. Käy myös moikkaamassa älyroskistamme, joka tamppaa maskisi sisuksiinsa

Asiakkaidemme toiveesta olemme lisänneet parkkialueemme roskiksia sekä monipuolistaneet kierrätyspisteitämme. Uusi älyroskiksemme huolehtii maskistasi tehokkaasti kauppakeskuksesta lähtiessäsi. Myös roskien lajittelu ja kierrätys onnistuu nyt entistä monipuolisemmin kauppareissun yhteydessä.

Eastonin pääsisäänkäynnin edessä Kauppakartanonkadulla on koekäytössä CitySolarin aurinkoenergialla toimiva älyroskis, joka puristaa roskat tiiviisti sammioon. Erikoisvahvasta kierrätettävästä teräksestä valmistettu älyroskis on tarkoitettu ensisijaisesti käytetyille maskeille, jotka on helppo nakata isoon roskikseen kauppakeskuksesta poistuttaessa.

– Älytoiminnon ansoista roskis täyttyy hitaammin ja oma maski on helppo heittää roskikseen ilman, että joutuu koskemaan roskiksessa oleviin maskeihin. Tehokkaan puristustoiminnon ansiosta roskikseen mahtuu jopa 20-kertainen määrä tavaraa. Koska tyhjennysvälit pitenevät, vähenevät kuljetuksesta aiheutuvat päästöt samalla merkittävästi, kertoo Eastonin kiinteistömanageri Hannu Isoniemi.

Kun roskis on täynnä, se ilmoittaa tyhjennystarpeestaan huoltoyksikköönsä. Roskikset on liitetty pilvipalveluun, josta niiden seuranta ja hallinnointi onnistuvat näppärästi. Ylöjärveläisen Lehtovuori Oy:n valmistama älyroskis on toistaiseksi koekäytössä ja mikäli siitä saadut kokemukset ovat hyviä, jää se paikalleen pysyvästi.

Roskiksen älyn takana ovat sen päälle asennettu aurinkokenno ja akut, jotka säilövät energiaa. Talvisin roskis säätää virtaansa nukkumalla öisin.

Tarjolla myös uusia kierrätyspisteitä

Asiakkaidemme toiveesta olemme lisänneet roskisten määrää myös parkkihalleissa ja muilla uloskäynneillä. Hannun mukaan kehitysideat ovat jatkossakin tervetulleita.

Roskisten lisäksi olemme monipuolistaneet myös pullonpalautuspisteen vierestä löytyvää kierrätyspistettämme, josta löytyy nykyään oma pisteensä myös pakkausmuoville.

– Yksi ympäristöteoistamme on pyrkimys saada sekajätteen osuus mahdollisemman pieneksi. Siksi pisteestämme löytyy omat paikkansa myös pantittomille muovipulloille ja muulle muovitavaralle, sekä pahveille, lasille ja metallille. Koska nämä roskikset eivät ajattele itse, muistathan puristaa pahvit ja isommat muovit litteäksi ennen roskikseen heittämistä.

Suurempi Rinki-kierrätyspisteemme sijaitsee ulkoparkkipaikalla Gotlanninkadun puoleisessa päädyssä. Pisteestä löytyvät muovi- ja kartonkipisteet sekä UFFin kierrätyslaatikko. Pisteen eteen on helppo kurvata autolla, jolloin kierrätys onnistuu helposti kauppareissun yhteydessä.

Ongelmajätteen keräys syksyllä

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY järjestää syksyllä (koronatilanteen salliessa) kotitalouksille suunnatun ongelmajätteen keräyspäivän parkkipaikallamme RINKI-kierrätyspisteen yhteydessä.

15.9. järjestettävään keräykseen voi toimittaa ongelmajätettä, kuten sähkö- ja elektroniikkalaitteita (SER) sekä metalliromua. Keräys suoritetaan viidellä kuorma-autolla. Tiedotamme keräyksestä lisää lähempänä.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Itä-Helsingin taideseurassa on tilaa myös harrastajille

Tältä näyttää itähelsinkiläinen kuvataide.

Hyllyjen välissä
27.10.2021

Arbëria Travelin Shukri Rama: “Matkailu tekee ihmiselle hyvää”

Arbëria Travelin Shukri Rama kertoo, miksi ostaa matka matkatoimistosta ja mihin seuraavaksi matkustaa.

Hyllyjen välissä
22.10.2021

Mellunkyläläisen pariskunnan Suomen kaunein koti -asuntoa ei ole täytetty turhalla tavaralla

Mellunkylässä asuvat Iiro ja Kadri pääsivät Suomen kaunein koti -ohjelman finaaliin – Unelmakoti löytyi paluumatkalla asuntomessuilta.

Summeri soikoon!
13.10.2021

Tahdomme olla idän arjen ykköspaikka!

Nähdään Eastonissa!

Hyllyjen välissä
09.10.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje