King Kebab saapui Eastoniin! Testaa nämä annokset!
King Kebab on pikaruokaskenen epävirallinen kuningas ja Stadin freesein kebabravintolaketju, joka nyt löytyy myös Itäkeskuksen Eastonista. Näitä annoksia ravintolassa ainakin kannattaa kokeilla.
Ensimmäinen King Kebab ravintola perustettiin Vallilaan jo 17 vuotta sitten ja viime vuosina ketju on laajennut Kallion kautta myös itäiseen Helsinkiin. Eastonin Kauppakartanonkadulle avautunutta King Kebabia luotsaa Baqutxan Abdulmanjeed (kuvassa alla), joka päätyi ravintoloitsijaksi oman King Kebab -historiansa ansiosta.
– Olen käynyt paljon Kallion ja Vallilan King Kebabissa, ja ruoka on aina ollut hyvää. Sitten tajusin, ettei Itäkeskuksessa ole yhtä hyvää kebabravintolaa, jonne olisi myös helppo tulla autolla. Meillä on aina runsaasti parkkipaikkoja, joten ruoat on myös helppo napata mukaan.
Kaupungin parasta kebabia?
Tänä vuonna Vallilan King Kebab ravintola voitti Helsingin Uutisten kebab-ravintolaäänestyksen ylivoimaisesti. Menut ja meininki ovat kaikissa ravintoloissa samat, vaikka omistajat toimivatkin itsenäisinä yrittäjinä. Mikä tekee King Kebabista spesiaalin?
– Teemme tomaatti- ja jogurttikastikkeet itse ja käytämme vaan tuoreita raaka-aineita. Kastikereseptit ovat perustajamme itse kehittelemiä ja myös yksi annosten suosion salaisuuksista, mutta niiden sisältöä ei luonnollisesti saa paljastaa. Leikkaamme lihat aina suoraan annoksiin, joten asiakkaamme saavat ruokansa tuoreena. Stadin freeseintä kebabia siis!
Itä-Helsingissä King Kebab toimii Itäkeskuksen lisäksi myös Laajasalossa ja Herttoniemessä. Niissä suosituin annos on rehevä rullakebab.
Baqutxanin mukaan Itiksen asiakkaan nauttivat sitäkin useammin Kings Specialia, jonka saa joko kanalla tai kebablihalla. Kanaversiossa käytetään grillattua kananrintaa ja kastikkeena curryä ja valkosipulista jogurttikastiketta. Nautakebabin päälle taas herutetaan reilusti maukasta tomaattikastiketta, josta pyytämällä saa myös tulisemman version. Ja pienellä lisämaksulla (1,5 €) annokseen voi yhdistää sekä kebabin että kanan.
Lisukkeina King Specialeihin kuuluu salaattia, riisiä ja sellainen keko ranskalaisia, että nälkä varmasti lähtee. Ja jos ei lähde, annetaan keittiöstä lupa santsata!
Habid Sharifi (vas.), Baqutxan Abdulmanjeed ja Alan toivottavat nälkäiset asiakkaat tervetulleeksi Itäkeskuksen King Kebabiin Kauppakartanonkadulle.
Testaa myös voneriä
Kasvissyöjille ja vegaaneille Baqutxan suosittelee vöner-annoksia, joissa riittää makua muiden annosten tapaan, mutta raaka-aineet ovat kaikki vegaanisia. Kebabin tapaan leikattua vöneriä voi nauttia rullana, iskenderinä tai erilaisilla lisukkeilla. Vegaanisia vaihtoehtoja löytyy myös ravintolan pizzalistalta.
Ruoan lisäksi hyvä syy King Kebabiin poikkeamiseen on aurinkoinen asiakaspalvelu ja hyvä tunnelma.
– Annoksemme ovat isoja ja edullisia. Meille on tärkeää, ettei kukaan lähde kotiin nälkäisenä vaan aina vatsa täynnä ja hyvillä mielin, Baqutxan sanoo.
King Kebabin ruokia voi tilata Woltilla ja verkkokaupasta, mutta miksi tyytyä vaan ruokaan kun tarjolla on paljon muutakin. Verkkokaupasta voi nimittäin tilalta myös King Kebabin t-paitoja, lippareita, pipoja ja huppareita.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.