Lammas ja karitsa kruunaavat monen pääsiäispöydän
Pääsiäinen on kevään herkullisin ruokajuhla. Monessa kodissa murea ja luusta irtoava lammas tai karitsa on tämän juhlan pääruoka. Tässä lihamestareiden parhaat vinkit lihan käsittelyyn ja pääsiäisaterian valmistukseen.
Easton K-Citymarketin palvelevasta lihatiskistä löytyi lammasta ja karitsaa monessa eri muodossa. Jokaista niistä menee erityisen paljon pääsiäisen aikaan. Minua palvellut Ari kertoi, että esimerkiksi karitsan potkan valmistuksessa tärkeintä on haudutus. Karitsan potkaa kannattaa hauduttaa yrttisessä liemessä 4-5 tuntia, jolloin lihasta tulee ihanan mureaa. K-Ruoan sivuilta löytynyt video kertoo samaa ja sen löydät postauksen lopusta.

Tarkista päivän hinnat myymälästä (kuvan hinnat eivät ole voimassa)

Meillä lammas nautitaan useimmiten rosmariini- tai valkosipuliperunoiden ja salaattipedin kera. Lampaan kanssa tarjoillaan minttuhyytelöä tai punaviinikastiketta ja jälkiruoaksi teen isäni reseptillä pehmeän pääsiäispashan. Pasha on ehdottomia pääsiäisen suosikkejani ja siitä löydät upeita reseptejä täältä.
Postauksen ylin kuva ja lisää vinkkejä resepteihin löydät osoitteesta K-Ruoka.fi.
Anna Liljeroos
Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.
Aiheeseen liittyen
Isänpäivän lahjavinkit Eastonista sisältää iloa, hemmottelua ja yhteisiä hetkiä
Etsitkö lahjaa isälle? Inspiroidu Eastonin isänpäivän lahjavinkeistä: parturilahjakortti, studiokuvaus, urheiluvälineet, uusi puhelin, ravintolaillallinen tai kylpytakki. Hemmottelua, herkuttelua ja hyödyllisiä lahjoja saman katon alta!