Mellunkyläläisen pariskunnan Suomen kaunein koti -asuntoa ei ole täytetty turhalla tavaralla

Kun Iiro ja Kadri palasivat vuoden 2019 asuntomessuilta kotiin, tuleva koti tuli sattumalta vastaan netissä. Nyt pari asuu CLT-talossa, joka kilpailee Suomen kaunein koti -finaalissa.

Kouvolan asuntomessuilla ei ollut yhtään sellaista kohdetta, jonne Iiro ja Kadri Arffman olisivat halunneet muuttaa. Elettiin vuotta 2019, ja pariskunta istui autossa paluumatkalla Kymenlaaksosta Itä-Helsinkiin. Oma Mellunmäessä sijaitseva koti oli alkanut parin asumisvuoden jälkeen tuntua siltä, että se kaipasi muutosta. Ensimmäiset tarjouspyynnöt remonttifirmoille oli lähetetty, mutta mitään konkreettista askelta ei vielä oltu otettu. Haaveiltu vain.

Messuinspiraation saanut Kadri selaili kännykältään idän asuntotarjontaa, kunnes autossa raikui: ”Iiro, arvaa mitä!” Pian kävi ilmi, että muutaman sadan metrin päähän silloisesta kodista oli rakentumassa talo, joka oli juuri tullut ennakkomarkkinointiin.

– Se tuli kuin taivaan lahjana. Kun aamulla lähdimme messuille, emme tienneet muuttoaikeistamme vielä mitään, Arffmanit nauravat.

Ei kulunut montaa päivää, kun pari oli tehnyt Mellunkylässä sijaitsevasta kohteesta ennakkovarauksen. Sen jälkeen alkoi vimmainen googletus ja soittorumba sukulaisille. Piti ottaa selvää, mitä tarkoittaa CLT eli ristiinlaminoitu massiivipuu. Koska Arffmanit olivat ajoissa liikenteessä, he saivat valita ensimmäisinä kuuden talon yhtiöstä tonttipaikan. Pari oli kartalla myös omista toiveistaan ja siitä, että alkuvaiheessa pystyi vaikuttaa parhaiten lopputulokseen.

– CLT:ssä on sellainen juttu, että elementit tulevat millintarkasti tehtynä suoraan tehtaalta. Siksi jokainen valokatkaisijan- tai moottoriverhon paikka täytyy tietää etukäteen, Iiro kertoo.

Tarkkaan harkitut yksityiskohdat näkyvät lopputuloksesta, jolla koti on päässyt Suomen kaunein koti -ohjelman finaalivaiheeseen. Kun pariskunnan kotiin menee kylään, vastaan ei tule ylimääräistä roinaa eikä irtonaisia tavaroita. Imurille ja leivänpaahtimelle on oma kaappipaikkansa, ja pyykinkuivaustelineen voi vetää esiin suoraan seinästä. Kaikesta näkee, että kotia ja sen ratkaisuja on suunniteltu Excel-taulukon kanssa. Jopa Robi-koiran väri sopii sisustukseen.

– Mottomme on less is more. Siksi meillä ei ole paljon tavaraa. Sellaisesta tulee rauhaton olo. On iso onni, ettei kumpikaan meistä kerää krääsää ympärilleen, Kadri sanoo.

Vaikka uuden kodin ostaminen pelkkien havainnekuvien perusteella tuntui aluksi jännittävältä riskiltä, se kannatti ottaa. Siitäkin huolimatta, että se tarkoitti 10 kuukauden väliaikaisasumista vuokrakodissa, jossa oli pakko nukkua jääkaapin vieressä ja osallistua Teams-palaveriin vessasta käsin. Nyt kokemus jo naurattaa.

Arffmanit ovat olleet ensitapaamisestaan lähtien nopeiden päätösten pari.

Rakkaus roihahti Tinderissä

Vielä vuonna 2015 Iiro ja Kadri asuivat kumpikin omissa asunnoissaan Vuosaaren Aurinkolahdessa. Molemmat olivat tahoillaan päättäneet, etteivät etsi elämäänsä vakavaa parisuhdetta. Toisin kävi. Deittisovellus Tinderissä sovitut viinitreffit johtivat lopulta vikkelään yhteenmuuttoon, ja myöhemmin myös naimisiinmenoon.

– Olin eronnut kahden lapsen yksinhuoltaja, joka oli juuri saavuttanut elämänrauhan kauniissa vuokrakaksiossa, jonka seinän olin tapetoinut kalliilla, Amerikasta tilatulla tapetilla, Virosta Suomeen vuonna 2008 muuttanut Kadri kertoo huvittuneena.

– Se oli niin sanotusti heti menoa, Iiro komppaa vaimonsa vieressä.

Molemmat kertovat mielellään myös toisenlaisen version tapaamispaikastaan, sillä Iiron äiti on joskus vahingossa kertonut parin rakkaustarinan saaneen alkunsa Tillanderissa. Mitä pidempään mellunkyläläisen parin juttuja kuuntelee, sitä uskottavammalta Tillander-versio alkaa kuulostamaan. Kadri kuvailee puolisoaan mieheksi, joka uskaltaa haaveilla isosti. Jos Iiro asuisi keskustassa, hän todennäköisesti avaisi aamulla parvekkeen ovet ja huutaisi: ”Hyvää huomenta, Helsinki.”

–Kun tutustuimme, Iiro kysyi haaveistani. Ei minulla ollut sellaisia. Nykyään tilanne on se, ettei Iiro enää pysy perässäni. Hän on ollut hyvä opettaja, Kadri kertoo.

Yrittäjähenkiset Arffmanit käyttävät edelleen Exceliä, mutta sen lisäksi paritalosta löytyy kovakantinen vihko, jonka kannessa lukee Dreamer. Unelmointi ei ole ainoa sana, joka vilahtaa Itä-Helsinkiin juurtuneen parin puheissa. Myös empatia, rakkaus ja kiitollisuus mainitaan. Pari tiedostaa, ettei materiaa ja mammonaa pidä ottaa itsestäänselvänä asiana.

– Kaikki on hyvin, kun jääkaapissa on muutakin kuin valo, ja saamme olla terveinä yhdessä. Materia on materiaa. Kukaan ei tule haudalle muistelmaan, mitä teit töissä tai millainen kotisi oli, avainasiakaspäällikkönä työskentelevä Iiro sanoo.

Sosiaalialalla vanhusten parissa toimiva Kadri tietää, että haaveet eivät toteudu ilman konkreettisia tekoja. Yksi sellainen teko tehtiin viime vuonna, kun Iiro haki opiskelemaan tulevaisuuden johtamista.

– Olemme sopineet, että opiskelija-status ei voi olla molemmilla samaan aikaan. Toisella on silloin isompi vastuu kodista, Tarton yliopistosta valmistunut Kadri sanoo.

Unelmat todeksi

Vaikka nykyinen koti on jo yksi toteutunut unelma, vihkoon on kirjattu jo seuraavia etappeja. Nähtäväksi jää, toteutuuko ensimmäisenä mökkihaave, sijoitusasunto vai terassilasitus. Kaikki haaveet ovat jo niin sanotusti vireillä, vaikka nykyisessä kodissa on tarkoitus asua ainakin siihen asti, kunnes perheen teini-ikäiset muuttavat omilleen.

Luonnonvaloa tulvivien ikkunoiden, betonilattian ja puuseinien sisällä on helppo ymmärtää, miksi Arffmanit viihtyvät kodissaan paremmin kuin keskustahotellissa tai ulkomaanmatkalla. Palvelut löytyvät kivenheiton päästä, ja lähimpään metsään pääsee suoraan kotiovelta. Joensuusta kotoisin oleva Iiro on onnistunut houkuttelemaan Itä-Helsinkiin jo omat vanhempansa sekä molemmat veljensä.

– Aurinkolahti on varmasti osaltaan nostanut idän profiilia. Itä-Helsingissä on paljon potentiaalia asuntojen arvonnousulle, koska alue kehittyy koko ajan, Iiro uskoo.

Kadri on samaa mieltä. Hän on saanut työkaverinsa muuttamaan Viikistä Mellunmäkeen. Monesti tuttujen ennakkoluulot ovat karisseet viimeistään siinä vaiheessa, kun he saapuvat Kadrin ja Iiron luo kylään. Vastassa ei olekaan elokuvista tuttu betonilähiö, vaan päättyvän tien päässä sijaitseva rauhallinen omakotitaloalue, jossa tulee vastaan lähinnä lapsia ja koiranulkoiluttajia. Hiljattain naapurustossa pyöri myös kuvausryhmä kameroineen.

Suomen kaunein koti -ohjelmaan Arffmanien moderni koti päätyi talon arkkitehdin kannustuksesta.

– Me emme olisi uskaltaneet hakea mukaan, kun olimme niin epävarmoja. Nyt olemme päässeet niin kauniiden kotien joukkoon, että on ihan voittajafiilis. Finaaliin pääseminen tuntui ihan siltä kuin olisi voittanut lätkän MM-kisat. Tämä on etenkin Kadrille sulka hattuun, Iiro kertoo.

Jos etsit omaa unelmaasuntoasi Itä-Helsingistä, Ota yhteyttä RE/MAX Eastiin Eastonissa.

Ollaanko kavereita?  Tilaa Kaverikirjeemme ja pysyt kärryillä idän tapahtumista.

Jenna Lehtonen

Vuosaaressa varttunut Itä-Helsinki -median perustaja ja päätoimittaja Jenna Lehtonen on Vartiokylässä päivystävä toimittaja ja valokuvaaja, joka työskentelee yrittäjänä.

Aiheeseen liittyen

Eastonin BiBi-ravintolassa koet persialaiset maut aidoimmillaan

Persialainen BiBi-ravintola tarjoaa makuja, jotka tuovat ihmiset yhteen.

Minun reseptini
21.02.2024

Mitä lahjaksi lapselle? – Tässä joulun parhaat lahjaideat Eastonista

Kauppakeskuspäällikkömme Olli ideoi lahjavinkkejä monen ikäisille lapsille ja eri kukkarolle – kaikki Eastonista.

Hyllyjen välissä
07.12.2023

Kiitos timanttisista Sitä itää -ehdotuksista!

Etsimme Itä-Helsingin timanttisinta toimijaa. Ehdota suosikkiasi Sitä itää -ohjelmaamme ja tienaa sen toimintaan jopa 3000 €!

Sitä itää
12.10.2023

Jo kuus vee, jee! Tervetuloa juhlimaan Eastonin synttäreitä la 7.10.

Easton Helsinki juhlii synttäreitään lauantaina 7.10. kello 11–15. Tervetuloa mukaan ja nauttimaan hauskasta ohjelmastamme. Juhlatirehtöörinämme toimii hupsutteleva Pelle Positiivi.

Neuvosta vaari
29.09.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje