Myllypuron uudella kampuksella rakennetaan hyvinvointia. Tältä siellä näyttää.

Helsingin Myllypuroon, vain metropysäkin päähän Eastonista, on valmistunut upea Metropolian kampus. Lähivuosina Metropolian ammattikorkeakoulun suunnitelmana on keskittää kymmenien toimipisteidensä opetus neljälle kampukselle. Myllypuron kampus on näistä suurin ja sen teemana on hyvinvoinnin rakentaminen. Mennään katsomaan!
Opinnot ammattikorkeakoulussa avasivat ovet Aalto-yliopistoon

Puolisoni valmistui viime joulukuussa Metropoliasta Rakennusmestariksi (AMK). Kampuksen valmistuttua viime vuonna, ehti hän opiskella muutaman kurssin uusissa tiloissa. Saatu oppi oli sen verran hyvää, että hän jatkaa opintojaan tänä syksynä Aalto-yliopiston rakennustekniikan maisteriohjelmassa. Väylä yliopisto-opintoihin ammattikorkeakoulun kautta ei ole yleisin reitti, mutta laadukkaan opetuksen ja hyvän opintomenestyksen avulla se on mahdollista.

Valmistuminen ja kakkukahvit uusissa tiloissa

Pääsin mukaan mieheni joulukuiseen valmistumisjuhlaan. Kahvitilaisuudessa kuulin, että opiskelijoiden keskuudessa kampusta oli odotettu. Samalla ihastelimme tilojen arkkitehtuuria sekä kaunista, kerrosten välillä avointa tilaa, joka avautui alakerran ruokalasta korkeuksiin.

Hiljainen aloitus lähiopetukseen

Nyt sateisena viikon alkuna kävin katsomassa miten hallittu paluu kampuksille sujui Myllypurossa. Pyörätelineissä oli vielä tilaa ja ensisilmäyksellä opiskelijoita oli selvästi vähemmän. Etäopetusta on pyritty jatkamaan oppiaineissa, joissa se on mahdollista.

Tiloja katsellessa törmäsin suuhygienistiopiskelijoihin, joiden opetus oli vastikään siirretty Mannerheimintieltä Myllypuroon. Ruokalaan suunnatessaan he kertoivat olevansa tyytyväisiä uusiin tiloihin ja sanoivat, että syyslukukausi oli alkanut hyvin.

Miltä kuulostaisi opetus arkkitehtuuristudiossa tai rakennus- ja kiinteistöalan laboratorioissa?

Nykyisellään Myllypurossa opiskelee 6000 opiskelijaa ja 500 henkilökunnan jäsentä. Upeat valoisat tilat on jaettu kätevästi pienempiin luokkiin ja opintotiloihin, joista löytyy kaikki tarvittava esimerkiksi terveydenhuollon opetuksen stimulaatioihin. Pitkän päivän pääsee katkaisemaan myös kahvilassa tai yläkerran hiljentymistiloissa, jotka ovat tarkoitettu rentoutumiseen.

Lisää opetusta ja kulttuuria itään

Näin itä-helsinkiläisenä olen iloinen, että Metropolian kampus asettui juuri tänne. Voi olla, että jonain päivänä joku lapsistamme suuntaa isänsä jalanjäljissä sinne opiskelemaan. Joka tapauksessa Myllypuron alueen kehitys on ottanut harppauksen, jollaista soisi myös muille idän alueille. Opetuksen ja kulttuurin tuominen alueelle kun ei ole koskaan ollut kehitykselle pahasta. Ajan saatossa idän opintomahdollisuudet saattavat jopa  tasoittaa alueellisia eroja korkeakoulutuksen ja asuinalueiden välillä.

Helsingin uutisten artikkelissa Helsingin korkeasti koulutetut keskittyvät yhä vahvemmin samoille asuinalueille – näitä kaupunginosia he suosivat (23.8.2020) kerrotaan, että eniten pelkän perusasteen koulutuksen varassa olevia asuu itäisessä ja koillisessa Helsingissä sekä osassa läntistä Helsinkiä. Korkeimmin koulutettua väestö on Lauttasaaren ja Länsi-Pakilan peruspiireissä, kun taas korkea-asteen tutkinto oli harvinaisin Jakomäen ja Mellunkylän peruspiirien alueilla. Matalimmaksi korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus sen sijaan jäi Jakomäessä, Kontulassa, Vesalassa, Kallahdessa ja Kivikossa.

Positiivista kuitenkin on, että joka toisella helsinkiläisellä työikäisellä on korkea-asteen tutkinto ja reilu viidennes työikäisistä helsinkiläisistä on suorittanut vähintään ylemmän korkeakoulututkinnon. Metropolian Myllypuron kampus on sijoitus nuorisomme tulevaisuuteen, joten ollaan siitä ylpeitä.

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Synttäritunnelmia: kolmessa vuodessa Eastonista on tullut paras ystävä arjen asiointiin

Rakennusprojektista valmiiseen kauppakeskukseen, joka on osana arjessa. Eastonista on tullut luonteva osa itä-helsinkiläisten elämää.

Hetkiä idässä
12.10.2020

Koti idän kattojen yllä  

Millaista on asua talossa, jossa ikkunanpesu tulee jättää vuorikiipeilijöille? Jenna soitti summeria ikonisessa Helmitornissa.

Summeri soikoon!
16.09.2020

Vuosaaren kaupunkisuunnitelma esittäytyy Vuotalossa

Miltä näyttävät Vuosaaren torit, raitit ja puistot tulevaisuudessa? Se selviää Vuotalossa esillä olevasta näyttelystä.

Kiikarissa itä
09.09.2020

Saunahaltiatar puhalsi Furuvikin huvilan uuteen elämään

Villa Furuvikin saunahaltiar Tea Lindberg löysi Jollaksesta kodin, jossa villi luonto, kaupunkilaisuus ja saunayrittäjyys yhdistyvät.

Hyllyjen välissä
02.09.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje