Wok Wok – perinteistä kiinalaista ja jotain ihan uutta
Kiinalaisia ruokia ja sushia tarjoileva Wok Wok panostaa voimakkaasti kasvisruokiin ja kehittelee jatkuvasti uutta. Tarjolla on muun muassa nyhtökaurasta loihdittuja annoksia.
Kiinalainen keittotaito on maailmankuulua ja skaala valtava. Millaista kiinalaista keittiötä edustatte, ravintoloitsija Jenni Chen–Ye?
Keittiömme pohjautuu eteläisen Kantonin Kiinan makumaailmaan, joka on suomalaiseen makuun sopien enemmän hapan ja makea kuin tulinen. Hyvä esimerkki siitä on kong po -kana, joka on yksi asiakkaidemme suosikeista.
Listaltanne löytyy myös nyhtökaurasta tehtyjä annoksia.
Haluamme jatkuvasti löytää uusia makuja. Käytämme paljon kasviksia ja kehittelemme jatkuvasti uusia kasvisruokia. Tämä heijastaa omaa ruokafilosofiaamme, jossa terveellisyys on tärkeä elementti. Nyhtökaura ei varsinaisesti kuulu kiinalaiseen keittiöön, mutta tärkeintä sen valmistamisessa on oikeanlainen maustaminen. Oma suosikkini on hoisin-kastikkeella maustettu Pekingin nyhtökaura, joka on todella hyvää!
Miten Eastonin kävijät ovat löytäneet ravintolanne?
Tarjoamme ruokaa sekä buffetista että listalta. Siinä tarjolla on aina päivän annos, joka on todella edullinen. Meillä käy paljon pariskuntia sekä opiskelijoita ja eläkeläisiä, jotka saavat vielä 10 % alennuksen. Kiinalaisen ruoan lisäksi buffetiimme kuuluu sushia sekä limukone, josta limua voi ottaa itse.
Ruokaa on tarjolla paljon, ja moni asiakkaistamme syö itsensä ihan ähkyyn.
Kuinka päädyit ravintola-alalle?
Myös vanhempani toimivat ravintoloitsijoina, joten olen kasvanut ravintoloissa ja tunnen alan hyvin. Ravintola-ala on vaativa ja kilpailu kovaa, mutta onneksi tykkään haasteista. Pyöritämme ravintolaa yhdessä mieheni kanssa. Toivon, että voimme laajentaa Wok Wokin tulevaisuudessa laajemmaksi ketjuksi ja konseptiksi.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.