Pieninkin päiväkotiin, syksy on uusi alku meille kaikille

Vaikka on vielä lämmin ja kaunis elokuu, on syksy jo täällä. Syksyyn nimittäin kuuluvat koulujen aloitus ja uuden alku. Meillä nuorimmaisen päiväkotitaival alkoi samaan aikaan kun isommat lapset menivät kouluun. Päiväkotiin tutustuminen tehtiin hiljalleen yhdessä, pehmeällä laskulla. Näin paikasta ja aikuisista tuli tuttuja ja turvallisuudentunne sai syntyä rauhassa. Kun kotiin tuli hetkeksi hiljaista, ehdin miettiä myös omia haaveitani.

Sain tukea lasta pehmeässä laskussa

Koronatilanteen vuoksi osassa Helsingin päiväkodeista on linjattu, etteivät vanhemmat saa tulla lasten mukana päiväkodin aloitukseen tai -sisätiloihin. Meillä täällä Itä-Helsingissä, kunnallisessa päiväkodissa tilanne oli onneksi sallivampi ja olen siitä kiitollinen. Me saimme sopia pehmeän laskun kellonajoista päiväkodin johtajan ja ryhmän aikuisten kanssa. Pienessä ryhmässä oli vain muutama lapsi, joten meitä ei ollut ruuhkaksi asti.

Pehmeä lasku oli mukavaa tutustumista päiväkotiin, hoitajiin ja tiloihin. Kaikki sujui hyvin ja nyt perheessämme alkoi jälleen uudenlainen arki. Nyt meillä on kaksi koululaista, yksi eskarilainen ja yksi pieni tepsuttelija.

Koska olemme olleet maaliskuusta saakka kotona koko poppoo, on muutos on suuri.  Arkea helpottaa, että kuusivuotiaamme käy eskaria samassa päiväkodissa, jossa nuorin lapsi aloitti pienten ryhmässä.

Kaikenlaiset tunteet ovat sallittu

Päiväkodin aloitus on tunteellista sekä vanhemmalle että lapselle. Pienten ryhmässä itkuja kuuluu etenkin kauden alussa ja usein samat tunteet koskevat vanhempaakin. Itse koin suurimman ahdistuksen juuri ennen päivähoidon aloitusta sekä muutamana ensimmäisenä hoitopäivänä. Kuulin kuitenkin, että lapsen päivät olivat menneet hyvin ja ilman itkuja, joten omakin ikäväni helpottui. Tunnen myös lapseni ja tiedän, ettei hänellä ole meneillään mitään suurta eroahdistuksen kautta. Niinpä uskalsin toivoa, että asiat menisivät juuri näin.

Töitä, uusia opintoja ja lisää töitä?

Tällä hetkellä elän itse muutoksen aikaa huhtikuisen valmistumisen myötä. Valmistuin keväällä elintarviketieteiden maisteriksi ja pitkät opintoni Helsingin yliopistolla, Viikin kampuksella tulivat päätökseen. Olen etsiskellyt töitä kirjoittamisen rinnalle, mutta ainakaan vielä eteen ei ole tarjoutunut hurjasti mahdollisuuksia.

Työelämässä ja uusien työpaikkailmoitusten määrässä koronan vaikutukset ovat olleet niin merkittävät, että olen tehnyt myös muita suunnitelmia. Hain jatko-opintoihin tohtoriohjelmaan ja jos tulen valituksi, aion työstää väitöskirjatutkimusta työn ohella. Nyt en siis vielä tiedä, mihin kaikkialle seuraava vuosi vie, mutta asia selkenevät varmasti ajallaan. Sen kuitenkin tiedän, että Suomessa nainen voi saada sekä uran että perheen. Meillä on mahdollisuus upeaan varhaiskasvatukseen, johon kaikilla on oikeus. Tällä hetkellä nuorimmaisen hoidossa viettämä aika tarjoaa myös minulle mahdollisuuden työntekoon perhe-elämän rinnalla.

Haluan luoda uraa muutenkin kuin äitinä, joten toivon, että lapseni saa nauttia kuraisista päivistä, ulkoilusta ja hoidosta myös silloin kun me vanhemmat olemme töissä. Näihin puuhiin Eastonin Intersportin alesta napattu Helly Hansenin Bergen kura-asu oli nappivalinta. Kunhan helteet ovat ohi, pääsee sekin varmasti käyttöön.

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Synttäritunnelmia: kolmessa vuodessa Eastonista on tullut paras ystävä arjen asiointiin

Rakennusprojektista valmiiseen kauppakeskukseen, joka on osana arjessa. Eastonista on tullut luonteva osa itä-helsinkiläisten elämää.

Hetkiä idässä
12.10.2020

Myllypuron uudella kampuksella rakennetaan hyvinvointia. Tältä siellä näyttää.

Myllypuron tyylikäs kampus mahdollistaa yli 6000 opiskelijan opinnot hyvinvoinnin ja rakentamisen alalla. Samalla se vie idän alueiden kehitystä oikeaan suuntaan.

Hetkiä idässä
25.08.2020

Löytöjä Bewen kirppikseltä Eastonin ulkoparkkikselta

Aurinkoisella Bewen kirppiksellä voi tehdä löytöjä design-valaisimista, vaatteista ja ihanista leluista. Tällä kertaa lykästi!

Hetkiä idässä
30.07.2020

Valmistujaisjuhlat viimeinkin

Maisteriksi valmistuminen on iso aihe iloon ja juhlaan. Porrastamalla kutsuaikoja uskalsimme juhlistaa tuota etappia sukulaisten ja ystävien kanssa.

Hetkiä idässä
14.07.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje