RE/MAXin Tarjouspäivä myy asunnot parhaalla hinnalla

Kiinteistönvälitysketju RE/MAX Tarjouspäivä on uusi asunnonmyyntipalvelu, joka hyödyttää niin unelma-asunnon metsästäjää kuin sen myyjääkin. Tiedätkö, mistä löytyvät Itä-Helsingin halutuimmat kohteet juuri nyt?

Löysitkö kiinnostavan asunnon, mutta et ehtinyt katsomaan sitä ennen kuin se oli jo myyty? Ongelma on niin yleinen, että sen taklaamiseksi RE/MAX on kehittänyt Tarjouspäivä-palvelun, joka mahdollistaa, että kaikki asunnosta kiinnostuneet pääsevät varmasti katsomaan kohdetta.

RE/MAXiulla Tarjouspäivä täydentää perinteistä myyntitapaa (jolla asunto voidaan myydä ensimmäisen tarjouksen perusteella) ja tarjouskauppaa (jossa matalaa lähtöhintaa korotetaan huutokauppa-tyyliin). Paras myyntitapa valikoituu kohteen perusteella. Eastonin Remax Eastin kiinteistönvälittäjän (LKV, LVV) Henrik Öbergin mukaan Tarjouspäivä-palvelu toimii parhaiten silloin, kuin asunto kerää ainakin jonkin verran kiinnostuneita ensimmäisen viikon aikana.

Näin Tarjouspäivä-palvelu toimii

Myyntihinnan lisäksi asunnon myynti-ilmoituksessa kerrotaan näyttöajat, jolloin asuntoa pääsee katsomaan. Julkisten näyttöjen lisäksi asunnosta voidaan pitää myös yksityisiä näyttöjä, mutta sääntönä on, että tarjousten tekemiseen aikaa on kokonainen viikko.

– Jos ilmoitus julkaistaan torstaina, tulee tarjoukset jättää seuraavan viikon torstaina esimerkiksi kello 16 mennessä, ja niiden tulee olla voimassa seuraavaan päivään kello 18 saakka. Näin kukaan ei voi luoda myyjälle päätöspainetta tarjouksella, joka olisi voimassa esimerkiksi vain muutamia tunteja, Henrik kertoo.

Kun määräaika on umpeutunut, myyjä pääsee valikoimaan ostajaa saamistaan tarjouksista.

Uusi työkalu hyödyttää sekä myyjää että ostajia. Ostajille se takaa, ettei unelmien asunto kiireen takia vilahda ohitse ja myyjälle se mahdollistaa paremman myyntihinnan kuin perinteisellä myyntitavalla.

– Hintapyynnön saavuttaminen riippuu luonnollisesti siitä, kuinka paljon kiinnostusta asunto herättää ja kuinka realistisesti hintapyyntö on määritelty. Tiedän tapauksia, joissa pyydetty hinta on ylittynyt todella reilustikin, kun joku on ehdottomasti halunnut saada asunnon itselleen.

 Nyt halutaan tilaa ja luontoa

Pandemian ja etätyön aiheuttama lisätilan tarve näkyy yhä kiinteistönvälitystoimistojen arjessa. Tällä hetkellä halutuimpia kohteita ovat omakotitalot ja rivitalokohteet, joita idässä himotaan erityisesti Vartiokylästä tai Myllypuron Hallainvuoresta.

– Suurempia, alle 500 000 euron asuntoja ei hirveästi ole saatavilla, joten ne kiinnostavat yhä enemmän. Yhä useammat haluavat asuinympäristöltään luonnon läheisyyttä ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia, ihannetapauksessa luontoon pääsee suoraan takapihalta.

Henrik itse asuu Sipoossa, joka myös on yksi pandemia-ajan muuttoliikkeen voittajista. RE/MAXin toimistolle Itäkeskuksen Kauppakartanonkadulle ajaa sieltä 20 minuutissa. Saman ajan kantakaupungissa asuva voisi aamuisin helposti viettää keskustan ruuhkissa.

– Sanon aina, että sijainti on asunnon valinnassa olennaisin asia. Seinät on helppo maalata ja asunnon voi remontoida toisen näköiseksi, mutta sen siirtäminen toiseen paikkaan on huomattavasti vaikeampaa. Tämä vaikuttaa siihen, että jos kulkuyhteydet ovat hyvät, menee pääkaupunkiseudulla oleva asunto aina yleensä aina kaupaksi.

Millaisia vinkkejä välittäjä antaisi ostajalle, joka joutuu kilpailemaan halutusta kohteesta muiden ostajien kanssa.

– Ensimmäisenä kannattaa miettiä, mitä asunnosta olisi valmis maksamaan. Ihmiset näkevät asunnon arvon eri tavoin, mutta jos kiinnostuneita on paljon ja kohteen todella haluaa, kannattaa siitä olla valmis tarjoamaan jopa hieman pyydettyä enemmän.

Lisäksi Henrik kehottaa kysymään välittäjältä kaupan ehdoista. Joskus on myyjän etu, jos ostaja on valmis joustamaan esimerkiksi vapautumisen ajankohdasta sen sijaan että odottaisi asunnon vapautuvan muutamassa kuukaudessa.

Pyydä maksuton hinta-arvio

Asunnon myyntiä harkitsevan kannattaa pyytää RE/MAXilta maksuton arviokäynti. Sen perusteella välittäjä osaa ehdottaa asunnolle sopivinta myyntitapaa.

Myynnin edistämiseksi RE/MAXin palveluihin kuuluu asunnon stailaus ennen valokuvaamista.

Ammattistailaaja kiinnittää huomiota kokonaisuuteen, piilottaa ylimääräiset tavarat näkyvistä ja tarvittaessa esimerkiksi uudelleensijoittelee huonekaluja niin, että asunnon parhaat puolet pääseät esille. Joskus myös leikkokukkakimppu pöydällä voi lisätä hyvää tunnelmaa.

– Stailauksen ideana on korostaa asunnon vahvuuksia. Ylistailaus ei kuitenkaan kannata, sillä on tärkeää, että asunto näyttää kodilta eikä hotellihuoneelta. Silloin myös potentiaalisen ostajan on helppo nähdä asuvansa siellä.

TARJOUS: saat ilmaisen stailauksen kun solmit myyntitoimeksiannon joulukuun aikana.

Ota yhteyttä Itä-Helsingin kohteisiin erikoistuneeseen RE/MAX Eastiin.

 

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Viimeistele piha kesäkuntoon. Älä unohda puuöljyä ja metalliharjaa

On aika laittaa terassi kuntoon ja antaa sammaleille kyytiä.

Summeri soikoon!
13.05.2022

Mexico-ateriat rantautuivat Eastonin K-Citymarketiin

Cittarin uusilla Mexico-valmisruoilla loihdit nopeasti värikkään arkiaterian tai pistät pystyyn kunnon fiestan!

Hyllyjen välissä
10.04.2022

Yksityinen optikkoliike Optikko 360 avasi Eastonissa: Olisiko aika näöntarkastukselle?

Optikko 360 tarjoaa loistavan valikoiman ZEISS-linsseillä varustettuja silmälasikehyksiä sekä aurinkolaseja huippubrändeiltä. Tervetuloa tutustumaan!

Hyllyjen välissä
15.03.2022

Ehdota Sitä itää -kohdetta ja hanki 3000 € sponssirahaa asuinlueellesi!

Sitä itää -äänestys on taas käynnissä! Mikä itähelsinkiläinen kohde kaipaisi tukea toiminnalleen?

Sitä itää
08.03.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje