Tällaista on työ Eastonin Hesburgerissa

Hyvät etenemismahdollisuudet ja monipuolinen työnkuva – Siinä syyt, miksi ravintolapäällikkö Miia Kokkonen, 24, on viihtynyt Eastonin Hesburgerissa avajaipäivästä alkaen.

Kolme normaalia kahvia, yksi keksi. Se on yksi niistä kanta-asiakkaiden tilauksista, jonka kauppakeskus Eastonin Hesburgerin ravintolapäällikkönä työskentelevä Miia Kokkonen, 24, osaa ennakoida jo tiskin takaa. Sitten on niitä hetkiä, joita edes useamman vuoden kokemuksen omaava heseläinen ei voi ennustaa. Niitä, kun pikaruokaravintolaan saapuu jalkapalloseurue kesken ruuhka-ajan. Silloin työntekijältä vaaditaan paineensietokykyä ja palvelualttiutta, joka ei saa kadota jonon kasvaessa.

– Sellaisessa tilanteessa ei voi mennä sormi suuhun, Miia kertoo.

Miian kohdalla kimmokkeena ravintola-alalle toimi oma isosisko, joka kannusti täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevaa siskoaan hakemaan samalle työnantajalle. Työnhakupäätös tuntui silloin luontevalta, sillä suomalaisessa vakavaraisessa perheyrityksessä toimiminen kuulosti nuoren naisen korviin hyvältä vaihtoehdolta.

– Olin jo hakuvaiheessa päättänyt, että haluan Hesburgeriin töihin. Vaikka en olisi päässyt ensimmäisellä haulla, olisin hakenut niin pitkään, kunnes olisin päässyt.

Miian kohdalla toista työhakemusta ei tarvinnut tehdä, sillä vuonna 2016 hän aloitti Hesburger-uransa Keravan toimipisteessä. Siellä hän ehti edetä työntekijästä vuoro- ja ravintolapäälliköksi ennen kuin kyseinen ravintola suljettiin. Sen jälkeen Miia siirtyi kauppakeskus Eastoniin avatun Hesburgerin ravintolapäälliköksi.

– Siirtymä ihan uuteen kauppakeskukseen oli iso muutos.

Eastonissa Miia sai käytännössä aloittaa kaiken kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä ja luotsata ravintolatoiminnan käynnistämisprojektia. Nopea uralla eteneminen onkin yksi syy, miksi saman työnantajan palkkalistoilla on vierähtänyt jo vuosia. Toinen syy on se, että kahta samanlaista päivää ei kuulemma tule. Kun tehtävät ovat monipuolisia, työ pysyy mielekkäänä. Myös vastuu on kasvanut matkan varrella.

Venähtänyt välivuosi

Nykyään Miian työnkuvaan kuuluu muutakin kuin asiakaspalvelua, siivousta ja hampurilaisaterioiden paketointia. Ravintolapäällikkö vastaa muun muassa tuotteiden laadusta, palvelun tasosta sekä siisteydestä, joka on tärkeä asia suomalaiselle pikaruokaravintolaketjulle.

– Olen myös hoitanut kaikki ravintolamme rekrytoinnit. Ohjaan vuoropäälliköitä, jotka puolestaan ohjaavat työntekijöitä.

Tällä hetkellä Eastonin Hesburgerissa työskentelee yhteensä kymmenkunta henkilöä, jotka kaikki tekevät niin ilta- kuin aamuvuoroja. Kauppakeskuksessa tilausjono kasvaa etenkin arki-iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin kassan eteen saapuu muitakin kuin niitä, jotka tilaavat yhden hampurilaisen mukaansa.

– Viikonloput ovat meillä selkeästi päiviä, kun myyntiä syntyy eniten, Miia kertoo.

Hänen mukaansa moni Eastonin Hesburgerin työntekijöistä on seurannut kauppakeskuksen kehitystä alusta lähtien. Osa opiskelee töiden ohella, osa lukee kirjoituksiin ja osa työskentelee Miian lailla täysipäiväisenä heseläisenä. Monet työntekijöistä asuvat Itä-Helsingissä, mutta on niitäkin kollegoja, jotka saapuvat itään töihin Lauttasaaresta tai Vantaalta asti.

Ravintolapäällikkö kuvailee työyhteisöään värikkääksi. Mukaan mahtuu monenlaista persoonaa. Siihen Miia kiinnittää huomiota myös rekrytoinneissa. Ulospäinsuuntautuneella asenteella pääsee pitkälle, vaikka työkokemusta ei vielä olisikaan ehtinyt kerryttää. Monelle nuorelle Hesburger on ensimmäinen työpaikka.

Kalasatamassa asuva Miia kertoo, että alun perin hän kuvitteli viettävänsä Hesburgerin palveluksessa vain yhden välivuoden. Toisin kävi. Hammasteknikoksi opiskellut nainen päätyi hampaiden sijaan hampurilaisten äärelle. Aika näyttää, mihin urakehitys jatkossa vie.

– Tulevaisuus on vielä auki. Pitää katsoa, mitä eteen tulee, Miia sanoo.

Jenna Lehtonen

Jenna Lehtonen on itähelsinkiläinen toimittaja ja valokuvaaja, joka pitää ihmisistä, jotka erottuvat tapetista. Itä-Helsinki -sivustoa päätoimittava Jenna tuottaa Eastonille Summeri soikoon -juttusarjaa, jossa hän vierailee ihmisten kodeissa.

Aiheeseen liittyen

Golf yhdistää Markkua ja Anna-Maria Vuosaaressa

Joskus golfkärry vierii lampeen ja toisinaan kentällä vilahtaa kettu. Vuosaaren golfkentällä pelin iloihin liittyy yllätyksellisyys.

Summeri soikoon!
16.06.2022

Itähelsinkiläinen Jani nauttii äärirajoista: ”On moottoripyöräilijöitä, jotka ovat kaatuneet ja niitä, jotka tulevat vielä kaatumaan”

Kai tästä jonkinlaiset kiksit saa, kun muuten täällä Suomessa ollaan niin turvassa, kuvailee Laajasalossa asuva Jani moottoripyöräharrastustaan.

Summeri soikoon!
25.05.2022

Viimeistele piha kesäkuntoon. Älä unohda puuöljyä ja metalliharjaa

On aika laittaa terassi kuntoon ja antaa sammaleille kyytiä.

Summeri soikoon!
13.05.2022

Sitä itää -voittaja on FC Kontu!

Kevään 2022 Sitä itää -äänestys on ratkennut.

Sitä itää
09.05.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje