Tänä vuonna olen erityisen kiitollinen äidistäni ja äitiydestäni

Huominen äitienpäivä on aika nauttia omasta äitiydestä, ja osoittaa kiitollisuutta omalle äidille. Meillä lapset ovat salaa puuhastelleet huomista koko viikon. Tiedän vain sen, että koulusta tuli tehtäväksi kirjoittaa kauniita asioita äidistä. Oma toiveeni on, että saan tuon kerran vuodessa kahvin ja aamiaisen sänkyyn. Sillä jaksan taas painaa kiireisessä lapsiperheen arjessa ilman erikoiskohtelua sillä tiedän, että he rakastavat.

Suuri haave äitiydestä

Kasvoin viisilapsisessa perheessä nuorimpana ja kun aikuistuin, minulle oli selvää, että haluaisin itsekin perheen ja lapsilleni sisaruksia. Tuo tärkeä toive toteutui kun tapasin kumppanini ja molempien ajatukset perheestä kohtasivat. Olimme onnekkaita, sillä haaveisiimme vastattiin ja meitä siunattiin lapsilla. Nyt heitä on neljä ja arkeamme kuvaa iloisen onnellinen kaaos.

Rakkaus lapsiin on niin suurta, etten enää voisi kuvitella arkeamme ilman heitä, vaikka useamman onnellisen vuoden elimmekin ilman lapsia. Olihan sekin ihanaa aikaa, vaikka se on jo miltei unohtunut!

Tänä vuonna haluan kiittää äitiäni tuesta

Oma äitini asuu Oulussa, josta perheeni on kotoisin. Olen kuitannut aikuisiällä jo monen monta äitienpäivää puhelulla, mutta tänä vuonna halusin ilahduttaa äitiäni enemmän. Hän oli suurin tukeni siinä, että sain maisteriopinnot ja graduni valmiiksi tänä keväänä. Onni oli suuri kun valmistuin huhtikuussa elintarviketieteiden maisteriksi.

Tässäkin huomaan, että vaikka olen jo aikuinen, äitini on väsymätön kannustajani. Hän ei ole luovuttanut suhteeni edes yli kymmenen vuoden opintotaipaleeni edessä. Siksi tilasin hänelle kukkia äitienpäiväksi ovelle ja sitä hän ei varmasti osaa odottaa. Kimppu tulee olemaan samankaltainen kuin kuvissa.

Lapsena kasvattettu itsetunto kantaa aikuisuuteen

Kun mietin, mitä olen oppinut omalta äidiltäni, vastaus se on se, että kannustan lapsiani heidän kaikissa haaveissaan. Minut on kasvatettu kehumalla ja nostamalla. Kun  pienenä kerroin vanhemmilleni haaveitani, niille ei koskaan naurettu tai pidetty mahdottomana. Uskon, että se vaikutti merkittävästi itsetuntooni, joka on kestänyt sosiaalisessa mediassa julkisen työn ja sen, että en jää vellomaan kommentteihin, joilla yritetään satuttaa.

Olen aina ollut suhteellisen huoleton sellaisen kritiikin suhteen, joka ei ole asiallista, ja pystyn ohittamaan sen hyvin helposti. Tiedän monta kirjoittajakollegaa, joille palautteen käsittely on paljon hankalampaa ja se tuo heille paljon ahdistusta vaikka kirjoittamisen ja jakamisen intoa olisikin.

Huomenna on siis hyvä päivä kiittää äitiä kaikesta, mitä hän on tehnyt eteeni. Samalla aion nauttia siitä, mitä omat lapseni ovat aamulle suunnitelleet. Mies on ainakin briiffattu kukista jo useampaan kertaan.

Kyllä, tiedän etten ole mieheni äiti, mutta silloin kun lapset ovat pieniä, on mielestäni kumppanin velvollisuus olla heille pienenä apuna. Jos nyt kerran vuodessa saisi sen aamiaisen sänkyyn, tai vaikka kukkapuskan ja kahvit, niin kyllä jaksaisi taas painaa seuraavan vuoden aamut ilman erikoiskohtelua.

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Rastilan rannan vesipuistossa pompitaan ja polskitaan!

Rastilan vedessä kelluva vesipuisto on koko perheelle sopiva ninjailurata, jossa hurahtaa tunti helposti. Varaudu kuitenkin eväillä ja vesipullolla, sillä kiipeily ja uinti menee reippaasta liikunnasta!

Hetkiä idässä
19.07.2021

Vuosaarenhuipulta avautuu huikean hieno Itä-Helsinki

Joko tunnet Vuosaarenhuipun eli Vuosaaren täyttömäen ulkoilualueen? Kävimme tsekkaamassa reitin ja ihastuimme maisemista ikihyviksi!

Hetkiä idässä
30.06.2021

Äitienpäivän varmimmat lahjavinkit löydät tästä!

Äitienpäivää juhlitaan viikonloppuna. Eastonin Cittarin työntekijät Inari ja Iina antavat parhaimmat lahjavinkkinsä äidin muistamista varten.

Neuvosta vaari
05.05.2021

Maskista on tullut osa arkea, tällaista on Eastonin maskimuoti

Kasvomaskeja käytetään lähes kaikkialla ja monelle sen käyttö on arkipäivää. Eastonin asiakkaat kertovat, millainen on heidän suosikkimaskinsa ja kuinka he sitä käyttävät.

Hetkiä idässä
25.03.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje