Turvallinen koulutie

Kun menin ensimmäiselle luokalle elokuussa vuonna 1989 olin kuuden vanha. Minulla oli valkoinen kauluspaita ja sen päällä villainen mekko ja hame. Hiukseni olivat sivuponnarilla kevyesti krepattuna ja selässäni K-kauppiaalta saatu ilmainen reppu. Se oli takaa violetti, siinä oli neonkeltaiset olkaimet ja paljon heijastimia. Olin niin ylpeä saadessani tuon ekaluokkaisille tarkoitetun repun selkääni ja muistan ensimmäisen kouluaamun jännityksen yhä kuin eilisen. Minusta, perheen pienimmästä oli tullut koululainen.

Tänä syksynä esikoiseni nappaa repun selkäänsä tottunein ottein. Kolmasluokkalaisella ei ole edessä mitään erikoisen uutta. Keskimmäiseni jännittää esikoulun alkua enemmän. Eskari on uudessa talossa ja paikassa, joten vatsassa on perhosia ja ilmassa kysymyksiä. ”Saanko minä äiti kavereita?”

”Tietysti saat”, minä vastaan ja samalla mietin, että olisinpa itse yhtä rohkea kuin lapseni. Minulla meni kymmenen vuotta aikaa saada yliopistolla ystäviä vaikka lapsena tunsin koko tienoon. Mihin ihmeeseen se rohkeus aikuisuuden myötä katoaa?

Lasten päiväkoti- ja koulureppuja pakatessa havahdun siihen, että vuodet vierivät armotta eteenpäin. Nuorimmaiseni on jo kolme ja vanhin täyttää kymmenen. Mitä äitinä voisin tehdä, jotta heidän koulutiensä ja polkunsa suuressa maailmassa olisi turvallinen, täynnä lämpöä, ystäviä ja välittäviä aikuisia. Ettei kukaan jäisi välitunnilla yksin ja että lapset osaisivat ottaa myös muut huomioon.

Näin syksyisin koulujen alkaessa toivon, että kaikki lapset saisivat kulkea kouluun turvallisesti.

Toivon, että aikuisilla olisi viisautta olla olettamatta, että lapsi huomaa, kun kurvaan täältä.

Kaikki lapset ovat jonkun äidin ja isän rakkaita, yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Mietin, että miten voisin muistuttaa vanhempia olemaan tarkkana liikenteessä. Oma esikoiseni ei juurikaan kuule, eikä hänellä siksi ole suuntakuuloa. Sitä ratin takana oleva ihminen ei voi nähdä tai tietää. Toivon, että aikuisilla olisi viisautta olla olettamatta, että lapsi huomaa, kun kurvaan täältä. Jokainen kun on erilainen. Yhden pyörä horjahtaa vielä helposti, toinen ei muista katsoa oikealle ja vasemmalle ja kolmas kenties ei kuule. Siitä huolimatta nämä pienet kasvavat keskellämme. Muistetaan, että koko kylä kasvattaa ja katsoo toistensa perään. Varsinkin näiden pienten kohdalla.

Anna Liljeroos

Anna Liljeroos

Neuvosta vaari ja Hetkiä idässä -blogien takana on itähelsinkiläinen perheenäiti Anna Liljeroos. Neuvosta vaari on itäisen Helsingin oma niksipirkka, Hetkiä idässä taas innostaa liikkeelle ruokahalua herättäen.

Aiheeseen liittyen

Seniori voi ylläpitää terveyttään rokotuksilla

Seniori-iässä vastustukyky heikkenee, mikä altistaa monenlaisille sairauksille. Eastonin Rokotepalvelusta saat terveyttä edistävät rokotteet ilman ajanvarausta.

Yleinen
06.12.2022

Kauppakeskus Easton on suljettuna su 13.11. klo 22–01 sähköhuoltotöiden vuoksi

Tärkeä tiedote asiakkaille: Olemme suljettuna su 13.11. klo 22 -01 välisenä aikana.

Yleinen
11.11.2022

Kaiverra hurja kurpitsalyhty Halloweeniksi oven pieleen tai terassille

K-Citymarket Eastoniin on koottu upea valikoima kauden kurpitsoja. Kaiverra oma kurpitsalyhty terassille tai hae valmiiksi tarroitettu minikurpitsa halloweeniksi kotiisi.

Neuvosta vaari
27.10.2022

Pirkka Street Basket saapuu Eastoniin ma 29.8.

Helsingin Pirkka Street Basket -koripallotapahtuma pidetään Eastonin parkkipaikalla ma 29.8. klo 10 alkaen. Tule mukaan kannustamaan pelaajia!

Yleinen
25.08.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje