TwentyTwo – Idän makein vohvelikahvila
Eastonin TwentyTwo-vohvelikahvilan syntisen makeat, sulavalla suklaalla päällystetyt vohvelit ja pannukakut vievät sokerihiiren hurmioon.
Rosoisen harmaata betoniseinää ja herkullisia pastillivärejä sisustuksessaan yhdistelevä vohvelikahvila TwentyTwo tarjoaa kävijöilleen instagrammattavaa silmäkarkkia. Mitä muuta TwentyTwo-kahvilaan tullaan nauttimaan, kahvilayrittäjä Mohammed Al-Samarraee?
Ykköstuotteemme ovat makeat annokset, joita tarjoillaan sekä rapeina vohveleina että pehmeinä ja täyteläisinä mini-pancakeseina. Kastikkeita on useita. Suosituin niistä on Kinder-suklaa, joka on myös oma suosikkini. Pähkinärouheella koristeltu suklaa maistuu todella herkulliselta pehmeiden ja lämpimien pannukakkujen päälle sulaessaan.
Itse rakastan kaikki annoksiamme, mutta uusille asiakkaille suosittelemme usein comboa, johon kuuluu Kinder-pannareiden lisäksi Nutellalla ja Lotus-keksitahnalla maustettuja pannukakkuja. Myös niillä on faninsa, mutta silti useimmat pitävät Kinderistä eniten.
Millainen juoma annoksen kanssa sopii?
Suosituin moctailimme on kauniin pinkki 22 Special. Juoma yllättää, sillä se maistuu aivan Hubbabubbalta! Myös se on aika makeaa. Kesäksi listallemme on tulossa asiakkaidemme toiveesta myös smoothieita mangosta, avokadosta, ananaksesta ja mansikasta.
Mistä sait idean vohvelibaariin?
Rakastan vohveleita ja kaikkia makeita juttuja! Kotimaassani Irakissa on tosi paljon hyviä vohvelirafloja, mutta Suomessa on en ole löytänyt mitään vastaavaa. Esimerkiksi minipannakakkuja ei löydy yhdestäkään ravintolasta.
Miten päädyit yrittäjäksi?
Olen valmistunut Business Collegesta finanssialalta, minkä lisäksi opiskelin myös kaksi vuotta taloushallintoa. En kuitenkaan saanut tutkinnollani työtä tai edes harjoittelupaikkaa alaltani, joten minun oli pakko keksiä jotain muuta. Jouluna 2020 sain idean alkaa treenailla kotona annosten ja juomien valmistusta ja viime kesänä avasin konttikahvilan Leppävaarassa. Koska kesä meni todella hyvin, uskalsin syksyllä avata kahvilan Eastonissa.
Tyttöystäväni työskenteli aiemmin Espresso Edge -kahvilassa, ja hän on auttanut minua tosi paljon kahvien ja muiden tuotteiden kehittelyssä ja kaikessa muussakin. Nykyään hän työskentelee täällä esimiehenä. Sanonta “Behind every great man is a great woman”, pitää täysin paikkaansa.
Mustafa Al-Omar ja Mohammed Al-Sammarraee kuorruttavat itse paistamansa vohvelit ja pannukakut herkullisilla kastikkeilla. Liikeidea on Irakista, jossa vohvelikahviloita on joka kulmalla.
Miltä yrittäjyys tuntuu nyt?
Enää en haluaisi töihin pankkiin tai kirjanpitäjäksi vaan haluan tehdä omia juttuja. Suunnittelin itse ravintolani sisustuksen ja logon ja olen myös itse ottanut kaikki kuvamme ja videomme, joita julkaisen TikTokissa. Saan ideoita todella helposti, joten ajattelin perustaa toisen yrityksen mainosalalle, jotta voisin tehdä mainonnan suunnittelua.
Isoveljeni työskentelee myös mainosalalla, ja isälläni taas on matkatoimisto täällä Eastonissa. Yrittäjyys on siis suvussamme veressä ja puhumme siitä paljon perheemme kesken.
Mistä kahvilasi nimi Twenty22 tulee?
22.2. on äitini syntymäpäivä. Lisäksi 22 on myös enkelinumero ja onnennumeroni.
Enkelinumeroiden näkeminen ja toistuminen erilasisissa yhteyksissä sisältää erilaisia viestejä. Tämä numerosarja viittaa erityisesti rauhaan ja harmoniaan. Lisäksi numerot kannustavat löytämään iloa ja pieniä ilonaiheita ympäröivästä maailmasta.
Muutimme Kontulaan pakolaisina vuonna 2012. Kontula ei todellakaan ole niin huono kuin maineensa. Meille Syyriasta muuttaneille se tuntuu todelliselta turvapaikalta. Siellä on välillä tappeluita, mutta niitä on myös muualla. Itä-Helsinki on hyvä paikka asua.
Lue lisää kahvilasta tästä ja osallistu kilpailuumme Facebookissa.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.