TwentyTwo – Idän makein vohvelikahvila

Eastonin TwentyTwo-vohvelikahvilan syntisen makeat, sulavalla suklaalla päällystetyt vohvelit ja pannukakut vievät sokerihiiren hurmioon.
Rosoisen harmaata betoniseinää ja herkullisia pastillivärejä sisustuksessaan yhdistelevä vohvelikahvila TwentyTwo tarjoaa kävijöilleen instagrammattavaa silmäkarkkia. Mitä muuta TwentyTwo-kahvilaan tullaan nauttimaan, kahvilayrittäjä Mohammed Al-Samarraee?

Ykköstuotteemme ovat makeat annokset, joita tarjoillaan sekä rapeina vohveleina että pehmeinä ja täyteläisinä mini-pancakeseina. Kastikkeita on useita. Suosituin niistä on Kinder-suklaa, joka on myös oma suosikkini. Pähkinärouheella koristeltu suklaa maistuu todella herkulliselta pehmeiden ja lämpimien pannukakkujen päälle sulaessaan.

Itse rakastan kaikki annoksiamme, mutta uusille asiakkaille suosittelemme usein comboa, johon kuuluu Kinder-pannareiden lisäksi Nutellalla ja Lotus-keksitahnalla maustettuja pannukakkuja. Myös niillä on faninsa, mutta silti useimmat pitävät Kinderistä eniten.

Millainen juoma annoksen kanssa sopii?

Suosituin moctailimme on kauniin pinkki 22 Special. Juoma yllättää, sillä se maistuu aivan Hubbabubbalta! Myös se on aika makeaa. Kesäksi listallemme on tulossa asiakkaidemme toiveesta myös smoothieita mangosta, avokadosta, ananaksesta ja mansikasta.

Mistä sait idean vohvelibaariin?

Rakastan vohveleita ja kaikkia makeita juttuja! Kotimaassani Irakissa on tosi paljon hyviä vohvelirafloja, mutta Suomessa on en ole löytänyt mitään vastaavaa. Esimerkiksi minipannakakkuja ei löydy yhdestäkään ravintolasta.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Olen valmistunut Business Collegesta finanssialalta, minkä lisäksi opiskelin myös kaksi vuotta taloushallintoa. En kuitenkaan saanut tutkinnollani työtä tai edes harjoittelupaikkaa alaltani, joten minun oli pakko keksiä jotain muuta. Jouluna 2020 sain idean alkaa treenailla kotona annosten ja juomien valmistusta ja viime kesänä avasin konttikahvilan Leppävaarassa. Koska kesä meni todella hyvin, uskalsin syksyllä avata kahvilan Eastonissa.

Tyttöystäväni työskenteli aiemmin Espresso Edge -kahvilassa, ja hän on auttanut minua tosi paljon kahvien ja muiden tuotteiden kehittelyssä ja kaikessa muussakin. Nykyään hän työskentelee täällä esimiehenä. Sanonta “Behind every great man is a great woman”, pitää täysin paikkaansa.

Mustafa Al-Omar ja Mohammed Al-Sammarraee kuorruttavat itse paistamansa vohvelit ja pannukakut herkullisilla kastikkeilla. Liikeidea on Irakista, jossa vohvelikahviloita on joka kulmalla.

Miltä yrittäjyys tuntuu nyt?

Enää en haluaisi töihin pankkiin tai kirjanpitäjäksi vaan haluan tehdä omia juttuja. Suunnittelin itse ravintolani sisustuksen ja logon ja olen myös itse ottanut kaikki kuvamme ja videomme, joita julkaisen TikTokissa. Saan ideoita todella helposti, joten ajattelin perustaa toisen yrityksen mainosalalle, jotta voisin tehdä mainonnan suunnittelua.

Isoveljeni työskentelee myös mainosalalla, ja isälläni taas on matkatoimisto täällä Eastonissa. Yrittäjyys on siis suvussamme veressä ja puhumme siitä paljon perheemme kesken.

Mistä kahvilasi nimi Twenty22 tulee?

22.2. on äitini syntymäpäivä. Lisäksi 22 on myös enkelinumero ja onnennumeroni.

Enkelinumeroiden näkeminen ja toistuminen erilasisissa yhteyksissä sisältää erilaisia viestejä. Tämä numerosarja viittaa erityisesti rauhaan ja harmoniaan. Lisäksi numerot kannustavat löytämään iloa ja pieniä ilonaiheita ympäröivästä maailmasta.

Muutimme Kontulaan pakolaisina vuonna 2012. Kontula ei todellakaan ole niin huono kuin maineensa. Meille Syyriasta muuttaneille se tuntuu todelliselta turvapaikalta. Siellä on välillä tappeluita, mutta niitä on myös muualla. Itä-Helsinki on hyvä paikka asua.

Lue lisää kahvilasta tästä ja osallistu kilpailuumme Facebookissa.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Eastonin BiBi-ravintolassa koet persialaiset maut aidoimmillaan

Persialainen BiBi-ravintola tarjoaa makuja, jotka tuovat ihmiset yhteen.

Minun reseptini
21.02.2024

King Kebab saapui Eastoniin! Testaa nämä annokset!

Suomen kovin kebabravintolaketju King Kebab on saapunut Itäkeskukseen! Löydät ravintolan Kauppakartanonkadulta Eastonin katutasolta.

Minun reseptini
03.05.2023

Salon Looking Good kaunistaa päästä varpaisiin

Salon Looking Good hoitaa hiukset, jalat ja niskajumit.

Minun reseptini
01.11.2021

Kahvila Twenty Twon kuorrutetut vohvelit ovat 10/10!

Eastonin uusi kahvila on tervetullut lisä kauppakeskuksen tarjontaan. Makeisiin herkkuihin erikoistunut kahvila tarjoaa maailman parhaat minipannukakut sekä herkulliset vohvelit.

Neuvosta vaari
15.10.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje