Valokuvaus on inhimillisen kohtaamista

Valokuvaajan tärkein taito on saada kuvattava rentoutumaan, olipa mallina passikuvaa jännittävä ihminen tai käsivarrella istuva teräväkynsinen kotka. 
Miten löysit valokuvauksen, Ahmed Hamad?

Sain isältäni kameran lahjaksi, kun olin kuusi- tai seitsemänvuotias. Isällä oli aina kamera mukana ja hän kuvasi meitä jatkuvasti. Päädyin jo lapsena avuksi isän valokuvaamoon, jossa työskentelivät myös monet sukulaisemme. Tuohon aikaan valokuvaus oli käsityötä ja kuvaamoon tarvittiin työntekijöitä kehittämään filmejä ja tulostamaan kuvia. Valokuvaus kiinnosti minua aina koulua enemmän. Kun digikamerat yleistyivät, opin uudet kuvaustekniikat nopeasti ja perustin oman studion, jossa kuvasin niin muotokuvia kuin juhliakin.

Kurdistanissa tapoihin kuuluu, että juhliin kutsutaan aina ammattikuvaaja paikalle, jotta vieraiden ei tarvitse huolehtia kuvaamisesta.

Miten päädyit valokuvaajaksi  ja yrittäjäksi Eastoniin?

Perheemme muutti Erbilistä Suomeen kun olin 19-vuotias. Päädyimme Rovaniemelle, jossa pakkasta oli ensimmäisenä päivänä -32 astetta. Kotimaassani oli tavallisesti 45 astetta lämmintä, joten muistan tuon päivän yhä varsin selkeästi.Yritin saada töitä paikallisesta valokuvaamosta, mutta ilman kielitaitoa se ei onnistunut. Niinpä lainasin kirjastosta ainoan tarjolla olevan kielioppaan, 500-sanaisen kurdi-suomi -sanakirjan ja opettelin siitä viisi sanaa päivässä. Kielitaitoni parani myös armeijassa, jossa työskentelin kuvaaja-graafikkona.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskentelin lehtikuvaajana sekä suunnittelijana ja valokuvaajana mainostoimistossa. Oman kuvaamoni perustin muuttaessani Helsinkiin viime kesänä. Aloitin työt Puotinharjun keskuksessa, ja loppuvuodesta 2019 löysin nykyisen liiketilani Eastonin Hansakäytävältä.

Mitä kaikkea kuvaat ja teet?

Tavallisin ja nopein kuvaus on passikuva, jonka on oltava poliisin määrittelemien ohjeiden mukainen. Kuvaamisen lisäksi autan asiakkaitani digitaalisen passihakemuksen tekemisessä ja toimitan sen poliisilaitokselle, josta passi tulee kotiin postitse.

Teen myös paljon kuvakäsittelyä, sillä monet, etenkin vanhemmat asiakkaani haluavat teettää uusia versiota vanhoista valokuvistaan. He ovat yllättyneitä, kuinka nopeasti se onnistuu!

Mikä tekee hyvän muotokuvan?

Teknisesti tärkeintä on oikea valaistus. Minulle kuvaaminen ei kuitenkaan ole tekninen tapahtuma vaan ihmisten kohtaamista. Ennen kuvan ottamista haluan tutustua asiakkaaseen ja kuulla, mitä hän kuvaltaan odottaa.

Etenkin suomalaiset jännittävät kameran edessä hirveästi, joten tärkein tehtäväni on saada heidät rentoutumaan. Onneksi piponi ei ole kireällä, vaan osaan lukea ihmisiä ja keventää tunnelmaa vaikkapa vitsillä. Aluksi on tärkeää lämmitellä niin, että saadaan kone käyntiin.

Passi- ja muotokuvien lisäksi kuvaat paljon häissä ja muissa juhlissa. Mikä onnistuneessa hääkuvassa on olennaista?

Hääkuva on arvokas muisto tärkeästä tapahtumasta. Haluan, että hääparin toisiaan kohtaan tuntema kiintymys ja lämpö välittyvät kuvistani. Siksi on tärkeää, että kuvaustilanne on rento ja luottamuksellinen.

Liikkeeseesi voi tulla ikuistamaan myös eläimiä. Mikä on erikoisin eläin, jota olet kuvannut?

Kuvaan tavallisesti kissoja ja koiria, mutta kerran vielä Kurdistanissa asuessani asiakkaani halusi tuoda studiooni kotkan, joka on maamme kansalliseläin. Hän halusi kotkan istuvan käsivarrellaan. Pelkäsin eläimen jättimäisiä kynsiä ja sitä, että se repii minut tai studioni kappaleiksi, mutta asiakkaani vakuutti, että eläin osaa käyttäytyä.

Myös eläimen on saatava rauhoittua ennen kuvaamista. Kun kyse on kissasta tai koirasta, annan eläimen aluksi rauhassa nuuskia ympäriinsä ja tutustua paikkoihin.

Eläintä kuvatessani etsin silmistä rakkautta.Love pääsi Ahmedin malliksi muotokuvaan.

Pola Studio palvelee Eastonin Hansakäytävällä ma-pe klo 10-19, la klo 10-18 ja su 12-18. Polakuvaamo.fi

Hyödynnä Happy Hour: aamulla klo 10–11 ja illalla klo 18–19 saat passikuvat hintaan 14,90 € (19,90 €).

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa Eastonin liikkeissä erilaisia ihmisiä ja ilmiöitä.  Minun reseptini -juttusarjassa puolestaan sukelletaan ruokamuistoihin tai annetaan eastonilainen vinkki parempaan arkeen. Love -pentu tuli taloon – blogissa seuraamme Annan ja hänen pentukoiransa Loven yhteisen taipaleen alkua.

Aiheeseen liittyen

Millainen pyöräilijä olet? Valitse fillari sen mukaan

Pyöräily ei ole vain pyöräilyä sillä pyörällä voi ajaa matkaa, maastoa, alamäkiä ja temppuilla. Tässä opas sopivan pyörän valintaan.

Minun reseptini
28.05.2020

K-Citymarket avoinna 24/7, muiden liikkeiden aukioloajat vaihtelevat

Eastonin K-Citymarket on avoinna 24/7. Samoin apteekki Easton palvelee pitkin aukioloajoin. Eastonin muiden liikkeiden aukioajat vaihtelevat.

Yleinen
03.05.2020

Remax East: Tutustu myytäviin asuntoihin virtuaaliesittelyllä

Eastonin Remax palvelee myös korona-aikaan. Yksityisnäyttöjen lisäksi myynnissä oleviin asuntoihin voi tutustua myös 3D-virtuaalinäyttöjen ja videoesittelyjen avulla.

Minun reseptini
16.04.2020

Kaunis sitruunatorttu tuo iloa pääsiäiseen

Kirpeän ja makean vastakohtaisuudella hurmaava sitruunatorttu tuo juhlavuutta pääsiäiseen ja syntyy (lähes kokonaan) kuivakaapin aineista.

Miltä maistui?
08.04.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje